CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE A RĂMAS PE POZIŢIE, DUPĂ AGA DIN NOIEMBRIE Fostul director al "Bucur Obor" Gelu Manea cere din nou atragerea răspunderii administratorilor

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 martie 2017

Fostul director al "Bucur Obor" Gelu Manea cere din nou atragerea răspunderii administratorilor

Fostul director al "Bucur Obor" (BUCU) Gelu Manea, care deţine 16,05% din societate, încearcă, din nou, atragerea răspunderii administratorilor, cu ocazia adunării generale de bilanţ, programată pentru 21 martie.

Gelu Manea a transmis o cerere de completare a convocatorului AGA cu următoarele puncte: atragerea răspunderii administratorilor Rotaru Cristinel-Ionel, Tiripa Gabriel Ciprian şi Popescu-Cruceru Anca Sorina, a administratorului de fapt/ocult Postovaru Laurenţiu, a directorului general Rotaru Cristinel-Ionel şi a directorului adjunct Hău Mihai Gabriel pentru daunele cauzate societăţii Bucur Obor, potrivit unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Gelu Manea este în conflict, de vreme bună, cu Laurenţiu Postovaru, care deţine, în nume propriu şi prin firma lui, Amadeus Group, 49,9% din Bucur Obor.

Conducerea companiei a transmis că va analiza cererea de completare a convocatorului.

Unul dintre subiectele disputei sunt consecinţele furtului de acţiuni BUCU din 1998-1999. Depozitarul Central a fost obligat, printr-o hotărâre judecătorească pronunţată în anul 2011, să reînscrie ca acţionari un număr de 1344 de persoane, care deţin, în total, 7,32% din capitalul social al companiei, cu un număr de 735 de titluri fiecare.

Potrivit raportului Bucur Obor, Gelu Manea impută administratorilor că nu au pus în executare Sentinţa civilă respectivă: "Mai precis, acţionarul Manea Gelu impută Consiliului de Administraţie al societăţii că nu a procedat la modificarea structurii capitalului social, în sensul diminuării numărului de acţiuni deţinut de acţionarul majoritar Amadeus Group SRL. Această teză a mai fost susţinută şi motivată identic de Manea Gelu prin cereri adresate în cursul anului 2016, iar Consiliul de Administraţie a prezentat punctul său de vedere privind alegaţiile acţionarului Manea Gelu, toate acestea fiind prezentate în Rapoartele curente ale Societăţii nr. 1539/13.09.2016, nr. 1630/05.10.2016 şi nr. 1642/10.10.2016 disponibilizate pe pagina web a societăţii şi a Bursei de Valori Bucureşti. De asemenea, în împrejurările descrise mai sus, acţionarul Manea Gelu învinuieşte Consiliul de Administraţie al Societăţii că exercită prerogativa legală şi statutară de convocare de Adunări Generale ale acţionarilor, fapt care, pretinde acesta, ar încălca interesul societar. În acest sens, menţionăm că, până în prezent, instanţele de judecată au respins solicitările acţionarului Manea Gelu privind suspendarea organizării adunărilor generale până la punerea în executare a Sentinţei Penale nr. 172F/2011".

Anul trecut, conducerea "Bucur Obor" a precizat că Amadeus Group SRL nu are nici o legătură cu Sentinţa penală şi nici vreo obligaţie faţă de persoanele păgubite.

Anul trecut, Adunarea Generală convocată, pentru aprobarea unei soluţii pentru despăgubirea acţionarilor Bucur Obor furaţi în 1998-1999 nu s-a ţinut, din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi la Adunarea Generală a Acţionarilor din 20/21 octombrie erau propunerile de soluţii privind despăgubirea acţionarilor furaţi în 1998-1999 - un program de răscumpărare, în urma căruia să fie împroprietăriţi păgubiţii, sau o majorare de capital.

Conform raportului BUCU, Gelu Manea mai acuză că directorii şi reprezentantul legal al acţionarului majoritar al societăţii, prin pretinse activităţi manageriale defectuoase, au determinat scăderea gradului de ocupare al spaţiilor închiriate şi pierderea de către societate a "numeroşi chiriaşi, unii fiind de tip ancoră. Reprezentanţii companiei arată: "În acest aspect, precizăm că cererea de completare a ordinii de zi adresată de Manea Gelu conţine informaţii inexacte privind activitatea comercială a Societăţii (evoluţia raporturilor juridice contractuale cu unii chiriaşi ai Bucur Obor), a căror diseminare este de natură să afecteze interesele partenerilor comerciali ai societăţii. Mai mult, acţionarul semnificativ Manea Gelu a amestecat supoziţiile false precizate cu informaţii certe şi actuale privind partenerii de afaceri şi contractele în derulare ale Bucur Obor (clienţi, valori chirii etc), la care acesta a avut acces exclusiv în exerciţiul calităţii sale de director general al societăţii până în data de 19.09.2014. Aceste din urmă informaţii nu sunt destinate publicului, iar divulgarea iniţiată de Manea Gelu ar fi de natură să aducă prejudicii materiale şi reputaţionale substanţiale societăţii, să compromită relaţiile contractuale în derulare şi interesele comerciale ale Bucur Obor. Consiliul de Administraţie al societăţii va analiza deopotrivă cererea de completare a ordinii de zi a AGOA, în termenul prevăzut de lege şi utilizarea de către acţionarul semnificativ Manea Gelu, în beneficiul propriu, a unor informaţii care nu sunt destinate publicului, la care a avut acces exclusiv în exerciţiul prerogativelor de director general şi care formează încă obiectul obligaţiei de confidenţialitate".

Acţionarii vor decide, la AGA din 21 martie, aprobarea repartizării profitului net al societăţii la data de 31 decembrie 2016 în sumă de 15.352.214 lei cu destinaţia dividende şi aprobarea unui dividend brut pe acţiune pentru anul financiar 2016 în valoare de 1,1477 lei/acţiune.

Acţionarii "Bucur Obor" au avut două Adunări Generale, la finalul lunii noiembrie, în urma cărora Consiliul de Administraţie a rămas pe poziţie, iar propunerea lui Gelu Manea de atragere a răspunderii administratorilor a fost respinsă.

La AGA din 28 noiembrie, acţionarii au decis să reconfirme mandatul actualului Consiliu de Administraţie, format din Cristinel Rotaru, Gabriel Ţiripa şi Anca Sorina Popescu Cruceru.

Două zile mai târziu, la o altă AGA, însă, acţionarii au decis revocarea membrilor Consiliului de Administraţie, şi i-au ales tot pe Cristinel Rotaru, Gabriel Ţiripa şi Anca Sorina Popescu Cruceru, pentru un mandat de patru ani.

Ulterior, Cristinel Rotaru a fost numit preşedintele CA, iar mandatul său de director general a fost prelungit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb