CONSILIUL EUROPEI:  Spania trebuie să protejeze mai bine drepturile refugiaţilor, solicitanţilor de azil şi migranţilor

F.D.
Internaţional / 29 noiembrie 2022

Spania trebuie să protejeze mai bine drepturile refugiaţilor, solicitanţilor de azil şi migranţilor

Spania trebuie "să protejeze mai bine drepturile refugiaţilor, solicitanţilor de azil şi migranţilor", a transmis marţi comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului, Dunja Mijatovic, care deplânge absenţa "unui acces real la azil" între Nador, în Maroc, şi enclava spaniolă Melilla, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Rămân încă multe de făcut pentru a garanta accesul la drepturi al celor mai vulnerabile persoane şi pentru a proteja drepturile refugiaţilor, solicitanţilor de azil şi migranţilor", a spus Dunja Mijatovic, care s-a deplasat în Spania în perioada 21-25 noiembrie.

"Accesul la drepturi şi la protecţie variază considerabil la nivelul întregii ţări şi rămâne extrem de dificil pentru numeroşi refugiaţi şi solicitanţi de azil", a precizat ea, evidenţiind "perioadele lungi de aşteptare pentru a accede la procedura de azil, întârzierile în identificarea vulnerabilităţilor speciale şi obstacolele la accesul la drepturile sociale, inclusiv la locuinţă şi servicii de sănătate".

Ea subliniază de asemenea "absenţa unui acces real şi efectiv la azil" între oraşul Nador şi Melilla, enclavă spaniolă situată pe teritoriul Marocului.

"În practică, nu pare să existe alt mijloc de a intra în Melilla şi de a căuta protecţie de la autorităţile competente decât înotând sau sărind gardul, cu risc de moarte", a mai spus ea.

Dunja Mijatovic este de asemenea "îngrijorată" de un raport al Mediatorului spaniol potrivit căruia, "până la această dată, 470 de persoane au fost expulzate în Maroc fără a fi respectată vreo procedură legală".

"Toate statele au dreptul să-şi controleze frontierele şi să coopereze cu alte state pentru a face asta", însă "acest lucru trebuie făcut cu respectarea deplină a tuturor normelor internaţionale aplicabile în materie de drepturi ale omului", a insistat ea.

Spania, "la fel ca alte state membre ale Consiliului Europei, nu trebuie să contribuie direct sau indirect la încălcări ale drepturilor omului prin măsuri luate pentru a pune în aplicare cooperarea sa în materie de migraţie cu ţări terţe", a mai declarat ea.

În acelaşi timp, Dunja Mijatovic a salutat măsurile adoptate de Madrid "pentru protejarea şi primirea de persoane care fug de războiul din Ucraina".

Ea a remarcat de asemenea îmbunătăţirea "condiţiilor de primire" a migranţilor "în Insulele Canare", precum şi "fondurile suplimentare (...) alocate pentru a asigura o protecţie şi o primire corespunzătoare a copiilor migranţi neînsoţiţi".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Romania trebuie să protejeze mai bine drepturile"

    romanilor care rabda de foame si frig 

    Da, da, ei in primul rind.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb