Consolidarea prezenţei NATO pe flancul estic - discutată de Comănescu şi omologul eston

Diana Mihu
Politică / 8 noiembrie 2016

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a avut luni o întrevedere cu omologul eston Jurgen Ligi, printre subiectele discutate de cei doi oficiali aflându-se şi consolidarea prezenţei NATO pe flancul estic, potrivit unui comunicat al MAE, remis redacţiei.

Conform sursei citate, ministrul eston se află la Bucureşti pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe ai statelor din Centrul şi Estul Europei (formatul B9), care va avea loc astăzi.

Convorbirile bilaterale au fost precedate de inaugurarea Ambasadei Republicii Estonia la Bucureşti, în prezenţa miniştrilor afacerilor externe român şi eston, alături de reprezentanţi ai corpului diplomatic şi de alţi invitaţi, precizează Ministerul de Externe.

"În cadrul întrevederii, cei doi înalţi oficiali au exprimat satisfacţie pentru creşterea nivelului reprezentării diplomatice reciproce, prin deschiderea recentă a ambasadei Estoniei la Bucureşti şi a ambasadei României la Tallinn. Ambii interlocutori au exprimat încrederea că, prin activitatea lor, cele două misiuni diplomatice vor contribui la consolidarea cooperării bilaterale, printr-o mai bună valorificare a potenţialului de colaborare, precum şi la aprofundarea parteneriatului dintre cele două state în cadrul Uniunii Europene şi al NATO", arată sursa citată.

MAE mai spune că discuţiile au vizat şi teme de pe agenda europeană, schimbul aprofundat de idei confirmând poziţiile similare ale României şi Estoniei pe marea majoritate a temelor prioritare la nivelul UE. Cei doi miniştri au decis, totodată, intensificarea schimbului de experienţă şi bune practici în perspectiva deţinerii, pentru prima oară, atât de către Estonia, cât şi de către România, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în 2017, respectiv 2019.

"În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au mai discutat despre implementarea concluziilor Summit-ului NATO de la Varşovia şi consolidarea prezenţei NATO pe flancul estic", mai menţionează MAE.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "implementarea concluziilor Summit-ului NATO de la Varşovia şi consolidarea prezenţei NATO pe flancul estic" - vesnica angoasa Rusia - ne-am plicitisit de aberatii. Nu stiu ce strategi concep asemenea ineptii si vad "agresorul" la rasarit, dar cert este ca Europa este acefala, iar asa numitii "conducatori de osti" sunt niste catei dresati sa hartuiasca "ursul-vinatul" pentru vesnicul neimplinitul vinator "de avere" in personificarea imperialismului cu care eram indoctrinati pe vremuri de comunisti (alti nebuni, dar de care, macar, am scapat!) .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb