Consultantul pentru centura de nord a Capitalei va fi ales în noiembrie

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 4 octombrie 2007

Consultantul pentru realizarea centurii de nord a Capitalei, la nivel de autostradă, va fi ales în luna noiembrie. Lucrările vor costa 1,1 miliarde euro, a declarat directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Mihai Grecu. Domnia sa a subliniat: "Lucrările la noua centură vor demara în a doua jumătate a anului viitor. Urmează ca în noiembrie să anunţăm consultantul pentru concesiunea tronsonului ce va face legătura cu cele două autostrăzi funcţionale".

Noua Centură a Capitalei va asigura legătura între DN 1 Bucureşti - Ploieşti şi cele două autostrăzi, Autostrada Bucureşti - Piteşti şi Autostrada Bucureşti - Constanţa. Având în vedere faptul că Centura va fi concesionată, va fi stabilită o taxă pentru şoferii care vor să ocolească rapid Bucureştiul. Constructorul va avea autostrada în concesiune pe o perioadă de circa 25 - 30 de ani, urmând să-şi recupereze investiţia din taxe.

Potrivit Rompres, costul de construcţie este foarte mare din cauza exproprierilor, pentru autostradă urmând să fie achiziţionate 600 de hectare de la circa 1.400 de proprietari. Preţul terenurilor din nordul Capitalei variază între 100 şi 1.000 de euro/mp.

Centura va face legătura între Autostrada Bucureşti - Piteşti şi Autostrada Soarelui, pe o lungime de 52 km, urmând să înceapă de la autostrada Bucureşti - Piteşti, va continua spre Buftea, Baloteşti, spre sudul aeroportului Henri Coandă şi Afumaţi, urmând să ajungă la Autostrada Bucureşti - Constanţa. Drumul va avea 40 de pasaje şi poduri şi şapte noduri rutiere. Lucrările ar trebui să demareze în 2008 şi să se finalizeze în 2011.

Mihai Grecu a spus că luna viitoare va fi dat ordinul de începere a lucrărilor pentru două din cele trei şantiere ce vor fi deschise pentru extinderea şi completarea actualei Centuri a Capitalei la patru benzi pe sens.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb