"Contor" Arad a încheiat oferta publică iniţială de listare la BVB cu o suprasubscriere de 1%

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 martie 2008

"Contor Group" Arad (CGC) a încheiat, cu succes, oferta publică iniţială pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti, după ce investitorii au subscris 101% din cele 31 milioane oferite spre subscriere, în valoare totală de circa 11,7 milioane lei, potrivit comunicatului remis, vineri, Bursei.

Contor Group Arad, unicul producător de contoare de apă din Europa Centrală şi de Est, a început, în 29 februarie, oferta publică iniţială pentru listarea, la Bursa de Valori Bucureşti, a unui pachet de acţiuni reprezentând 25% din capitalul social.

Potrivit ratei de subscriere de 101%, fiecărui acţionar îi vor fi alocate 99,03% din numărul de acţiuni solicitate în cadrul ofertei publice.

Valoarea ofertei - intermediată de casa de brokeraj IFB Finwest - este de 11,78 milioane lei, reprezentând 31.012.600 de acţiuni cu o valoare nominală de 0,10 lei, la preţul de 0,38 lei/titlu. Fondurile obţinute în urma ofertei publice iniţiale sunt destinate susţinerii proiectelor de investiţii pentru expansiunea companiei pe pieţele externe.

CNVM a decis prelungirea perioadei de derulare a ofertei publice până vineri, după ce fusese suspendată o perioadă, deoarece auditorul PricewaterhouseCoopers nu acceptase includerea rapoartelor sale de audit asupra situaţiilor financiare anuale ale Contor Group, din perioada 2004-2006, în pros­pectul de ofertă.

Auditorul preciza, la aceea dată, că nu a fost implicat în realizarea prospectului de ofertă şi că nu îşi asumă nicio răspundere faţă de posibilii investitori care vor lua parte la oferta publică de vânzare de acţiuni Contor Arad.

Capitalizarea companiei la preţul ofertei publice este de 4,55 ori mai mare decât nivelul EBITDA (profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări), în timp ce raportul obişnuit, în cazul unor companii care se listează, este de circa 10, argumentează reprezentanţii companiei.

Nivelul EBITDA al Contor Group Arad a fost, anul trecut, de 10,35 milioane lei.

Anul trecut, Contor Group a înregistrat o cifră de afaceri de 14,14 milioane euro, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, iar profitul brut a crescut cu 49% până la 734.126 euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb