Copos respinge acuzaţiile de plagiat: "Am fost calomniat brutal"

Elena Deacu
Politică / 10 aprilie 2015

George Copos a avut, vineri, prima reacţie în scandalul creat după ce jurnalistul Cătălin Parfene a susţinut că tema lucrării sale de masterat este similară cu tema uneia din cele cinci cărţi scrise de omul de afaceri, Copos respingând acuzaţiile de plagiat şi spunând că a fost "calomniat brutal".

Omul de afaceri George Copos a declarat că a comandat un raport de plagiat la o firmă de specialitate cu privire la cartea "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI", susţinând că a fost calomniat "brutal" în presă în legătură cu un presupus plagiat.

Declaraţia a fost făcută la Tribunalul Bucureşti, acolo unde se desfăşoară un nou termen al dosarului "Loteria II", în care Copos este judecat pentru spălare de bani.

"În ultimele zile am fost calomniat brutal. Brutal poate fără să vreţi voi (jurnaliştii - n.r.), care sunteţi a patra putere în stat. Astăzi voi avea un raport de plagiat pentru cartea «Alianţe matrimoniale◄5 de la o firmă de specialitate şi voi trimite acest raport şi către mass-media. Am tot respectul pentru domnul Cătălin Parfene, care sunt sigur că a depus un efort mare la lucrarea domniei sale. Dar vreau să îi spun că o carte care nu a fost publicată niciodată nu poate fi plagiată. Îmi asum toată responsabilitatea pentru toate lucrările pe care le-am scris în cele 400 de zile de detenţie. (...) În momentul în care voi avea raportul de plagiat voi lua o decizie în consecinţă. Probabil că mă voi adresa şi eu instanţei de judecată, pentru că au fost prea mulţi acoperiţi care şi-au vărsat veninul împotriva mea. Dacă la toate cele cinci cărţi, raportul de plagiat este unul corect, sub 3-4%, atunci înseamnă că voi m-aţi calomniat pe nedrept", a declarat Copos.

În timpul detenţiei, George Copos a publicat patru cărţi la editura Niculescu - "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI", "Tăşnadul medieval", "Franciza vs management în industria hotelieră" şi "Turismul - vector de interculturalitate" - şi o carte la editura Meteor Press - "Turismul european durabil şi provocările lui".

Tirajul acestor cărţi au fost cumpărat integral de către George Copos, oamenii săi apropiaţi ridicându-le imediat după tipărire.

După ce a fost eliberat condiţionat din penitenciar, George Copos a fost acuzat de plagiat.

Astfel, jurnalistul Cătălin Parfene a scris pe Facebook că tema lucrării sale de masterat - "Politica matrimonială a domnilor din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI", realizată în 2005, este similară cu tema uneia dintre cărţile scrise de Copos - "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI".

Mai mult, cartea scrisă de Copos are o prefaţă semnată de profesorul Stelian Brezeanu, cel care a coordonat şi lucrarea de masterat a lui Cătălin Parfene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb