Corecţie medie de până la 10% a preţului la apartamente

A.B
Comunicate de presă #Construcţii / 9 septembrie 2020

Corecţie medie de până la 10% a preţului la apartamente

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, prezintă rezultatele unui studiu despre impactul Covid-19 în piaţa imobiliară, realizat de companie la nivel european. Printre cele mai importante concluzii se numără: corecţii de preţ pe segmentul vânzări, scăderi de preţ pe închirieri, precum şi o uşoară scădere a volumului tranzacţiilor, potrivit unui comunicat de presă.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.130 de agenţi şi brokeri de top, din 27 de regiuni din Europa, cu o participare aproximativ egală de femei şi bărbaţi, majoritatea cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani. Jumătate dintre participanţii la studiu au o experienţă de minim trei ani în cadrul agenţiilor RE/MAX.

În România, specialiştii estimează la o corecţie medie la nivel naţional între 5 şi 10% a preţului la apartamente

La nivel european, pe segmentul vânzări, peste 50% dintre specialişti estimează scăderi ale preţurilor între 5-10%. Excepţie fac Franţa, Finlanda, Olanda, Cehia şi Turcia, care prezic o creştere între 2-5% a preţului la case. În România, la nivel naţional, specialiştii estimează o corecţie medie între 5 şi 10% a preţului pentru apartamente, cu variaţiuni în funcţie de piaţă/oraş.

Pe segmentul închirieri, respondenţii prezic o scădere a preţurilor cuprinsă între 10 şi 15%. Totodată, 70% dintre participanţii la studiu indică scăderi între 10-20% ale preţurilor pentru proprietăţie comerciale. Pe plan local, 28% dintre respondenţi estimează scăderi atât în mediul rural, cât şi în cel urban.

Peste 40% dintre respondenţi estimează o stagnare sau o uşoara scădere a volumului de tranzacţii imobiliare în România

În ceea ce ţine de volumul tranzacţiilor, specialiştii estimează o uşoară tendinţă de scădere la nivel european, cu excepţia Franţei, Poloniei, Bulgariei, unde circa 50% dintre participanţi preconizează creşteri pe segmentul case. Pe plan local, peste 40% dintre participanţi estimează o scădere a volumului de tranzacţii imobiliare, pentru toate tipurile de proprietăţi.

De asemenea, mai mult de 65% dintre participanţii la studiu preconizează o scădere a volumului de tranzacţii pe segmentul comercial, atât la nivel de vânzări, cât şi de achiziţii. Totodată, peste 40% consideră că va scădea numărul tranzacţiilor pe segmentul proprietăţi pentru investiţii.

Potrivit rezultatelor obţinute, printre motivele principale care determină scăderea volumului de tranzacţii se numără rata ridicată a şomajului şi incertitudinea generală, respectiv nesiguranţa financiară din partea cumpărătorilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mai urmeaza si alte scaderi, stati sa vedeti in 2021.

    1. corectia imobiliarelor in Romania nu poate fi la fel de adanca ca in 2009-2012 din simplul motiv ca.... au crescut salariile.

      Multiplicatorul asociat raportului venit mediu net versus pret pe m2 e mult mai mic decat in perioada 2008-2009. Intelegi matematica, nu?  

      Imagineaza-ti ca suportul de pret e pur si simplu mult mai inalt decat in perioada 2009-2012 cand (anterior) avusese loc o bula imobiliara.  

      Acum nu e bula imobiliara.  

      Te invit sa intelegi de ce Prima Casa are plafon propus de pret 140.000 euro. Versus Venituri. Care venituri vor mai creste din simplul motiv ca la salarii romani sunt chinezii Europei.  

      Deci: gandeste-te , fa calculele si actioneaza. Actioneaza fara sa visezi aiurea cu ochii deschisi, doar in baza unor calcule si a unei strategii bine definite in mod pragmatic.  

      Tinta de pret pentru perioada 2028-2032 : 1850 - 2250 euro/m2 la blocuri vechi. La cele noi va fi mai sus.  

      OK?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb