Coreea de Nord ameninţă că anulează summit-ul cu SUA privind cerinţele nucleare

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 mai 2018

Donald Trump

Donald Trump

Coreea de Nord a ameninţat, ieri, că ar putea renunţa la întâlnirea planificată între liderul său, Kim Jong-un, şi preşedintele american Donald Trump, dacă Statele Unite vor continua să facă presiuni pentru renunţarea unilaterală la armele nucleare, conform presei străine.

"Dacă Statele Unite încearcă să ne trimită într-un colţ ca să ne forţeze să abandonăm unilateral programul nuclear, nu vom mai fi interesaţi de un astfel de dialog şi vom reveni asupra procedurilor summit-ului cu SUA", a declarat viceministrul nord-coreean de Externe, Kim Kye Gwan.

În opinia sa, Trump riscă să devină "un preşedinte mai tragic şi mai lipsit de succes decât predecesorii săi", dacă nu acceptă Coreea de Nord ca o putere nucleară.

Anterior, oficialii Coreei de Nord au afirmat că sunt pregătiţi să abandoneze programul nuclear în schimbul asistenţei economice. Însă, adminis­traţia Trump vrea că liderul nord-coreean Kim Jong-un să renunţe la arme înainte să obţină ceva în schimb.

Pe de altă parte, Kim Jong-un a anulat ieri discuţiile cu oficialii din Coreea de Sud, din cauza exerciţiilor militare SUA-Coreea de Sud care au început vinerea trecută.

Statele Unite şi Coreea de Sud sus­ţin că exerciţiile au un scop pur defensiv. Cu toate acestea, liderul nord-coreean spune că exerciţiile reprezintă "o provocare militară împotriva dezvoltării politice a Peninsulei Coreea".

Seulul a declarat că regretă decizia luată de Kim Jong-un.

Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat din SUA, a declarat că instituţia pe care o reprezintă nu a primit vreo notificare oficială sau "măcar neoficială" din partea Coreei de Nord privind eventuala anulare a întâlnirii cu Trump şi a precizat că exerciţiile militare comune cu Seulul sunt perfect legale şi vor continua.

Întâlnirea dintre Kim Jong-un şi Donald Trump este planificată să aibă loc pe data de 12 iunie, în Singapore.

Summit-ul ar veni la un an după ce liderii celor două ţări s-au insultat reciproc şi au lansat ameninţări cu războiul, în condiţiile în care Coreea de Nord şi-a intensificat testele cu rachete balistice intercontinentale şi bombe nucleare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb