Coreea de Nord ar ascunde activităţi nucleare

A.M.
Internaţional / 1 iulie 2018

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Coreea de Nord, care s-a angajat faţă de Statele Unite, într-un summit istoric, să se "denuclearizeze", ar căuta în prezent să ascundă activităţi nucleare, dezvăluie The Washington Post (WP), relatează AFP.

Indicii obţinuţi în urma summitului de la 12 iunie între preşedintele american Donald Trump şi numărul unu nord-coreean Kim Jong Un tind să arate existenţa unor instalaţii secrete de producţie şi dezvoltare menite să disimuleze fabricarea de armament nuclear, scrie cotidianul în ediţia de sâmbătă, citând oficiali americani sub protecţia anonimatului, relatează News.ro.

Potrivit acestor surse citate de WP, Coreea de Nord intenţionează să-şi păstreze o parte a stocului de material nuclear şi instalaţiile de producţie. Asta ar înseamna că Phenianul vizează să-şi continue programul nuclear, în pofida faptului că s-a angajat faţă de Washington la o "denuclearizare".

În weekend, postul american de televiziune NBC a dezvăluit că Phenianul şi-ar creşte producţia de combustibil nuclear destinat armelor atomice, în mai multe instalaţii ascunse. Citând oficiali anonimi din cadrul serviciilor de informaţii, NBC afirmă că Nordul intenţionează mai degrabă să "stoarcă orice concesie" posibilă Statelor Unite în loc să-şi abandoneze cu adevărat armamentul nuclear.

Coreea de Nord a detonat, luna trecută, instalaţia de la Punggye-ri, singura sa instalaţie de teste nucleare, unde a efectuat cele şase teste atomice, un gest de bunăvoinţă înaintea summitului cu Statele Unite.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo, care s-a întâlnit în două rânduri cu Kim la Phenian, a declarat recent că intenţionează să se reîntâlnească cu el, pentru a stabili detaliile dezarmării la care Nordul s-a angajat. El a declarat că Kim este serios în privinţa acestui obiectiv al "denuclearizării".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb