Coreea de Sud vrea să discute cu Nordul despre reunirea familiilor separate de război

V.G.
Internaţional / 8 septembrie 2022

Coreea de Sud vrea să discute cu Nordul despre reunirea familiilor separate de război

Coreea de Sud s-a oferit astăzi să discute cu Coreea de Nord despre reuniunea familiilor separate de Războiul Coreean din 1950-1953. Aceasta este prima deschidere directă, de când preşedintele Yoon Suk-Yeol a preluat mandatul, în mai, relatează Reuters, citat de Khaleej Times.

Ministrul Unificării Kwon Young-Se, care este responsabil de afacerile inter-coreene, a ţinut o şedinţă de informare pentru a face oferta, spunând că Seulul va lua în considerare preferinţele Phenianului pentru a decide data, locul, agenda şi formatul discuţiilor.

"Sperăm că oficialii responsabili ai celor două părţi se vor întâlni în persoană cât mai curând posibil pentru o discuţie sinceră pe chestiuni umanitare, inclusiv chestiunea familiilor separate", a spus Kwon.

Cele două Corei au organizat reuniuni de familie în preajma sărbătorilor majore, mai ales sub guvernele liberale din Sud, care au încercat să reangajeze Nordul şi să ofere alimente şi alte bunuri.

Propunerea surpriză a venit cu câteva zile înainte de sărbătoarea Chuseok, dar perspectivele rămân nepromiţătoare, având în vedere legăturile transfrontaliere dificile cu Nordul care se grăbeşte să îşi consolideze arsenalul de arme.

Kim Yo-Jong, sora puternică a liderului nord-coreean Kim Jong-Un, a declarat luna trecută că Yoon ar trebui să "şi închidă gura", după ce şi-a reiterat planul de a oferi ajutor economic, în schimbul dezarmării nucleare.

Întrebat despre posibilitatea unui ajutor alimentar, Kwon a spus că guvernul său nu ia în considerare "stimulente speciale", iar Nordul urma să răspundă, pentru a aborda problemele umanitare.

Chiar dacă Phenianul şi-ar respinge oferta, Seulul ar "face în mod continuu propuneri", a adăugat Kwon.

Lim Eul-Chul, profesor la Institutul de Studii din Orientul Îndepărtat de la Universitatea Kyungnam, a spus că şansele ca Nordul să accepte oferta sunt extrem de mici.

"Reuniunile de familie sunt o problemă umanitară de bază, dar, în realitate, necesită un nivel substanţial de încredere între ambele părţi", a spus el.

Yoon, care a preluat mandatul în mai, a dezvăluit ceea ce el a numit un plan "îndrăzneţ" de a oferi ajutor economic în schimbul dezarmării nucleare, dar a spus că va răspunde cu severitate provocărilor Nordului.

Ultima rundă de reuniuni de familie a avut loc în 2018, când predecesorul liberal al lui Yoon a ţinut summituri cu Kim şi a încercat să negocieze un acord de pace între Phenian şi Washington.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb