CORESPONDENŢĂ DE LA NISIPURILE DE AUR Family-concept, stilul de turism adoptat de operatorii de turism din Bulgaria

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 27 septembrie

Family-concept, stilul de turism adoptat de operatorii de turism din Bulgaria

English Version

Family-concept a devenit, în ultimii zece ani, un stil de turism implementat cu succes atât de Turcia, la Marea Mediterană, mai exact în Antalya, dar şi în unele staţiuni de pe litorul bulgăresc al Mării Negre. Unităţile de cazare au fost modernizate, s-au dotat cu aquapark-uri, piscine în aer liber şi piscine interioare, saună, spa, diferite săli de masaj sau tratamente corporale, cluburi pentru copii, săli de jocuri pentru adulţi şi pentru copii, aparate de fitness şi întreţinere corporală, toate incluse în pachetele all-inclusive oferite turiştilor.

Printre unităţile de cazare care s-au modernizat şi au crescut foarte mult în ultimii ani se numără şi Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club din Nisipurile de Aur, Bulgaria, care a beneficiat de un parteneriat reciproc avantajos din partea agenţiei de turism IRI Travel din România(companie care colaborează cu peste 1000 de agenţii din ţara noastră).

Cu prilejul unei conferinţe de presă în care a prezentat bilanţul sezonului estival 2024, eveniment desfăşurat în staţiunea Nisipurile de Aur, din Bulgaria, Lucian Bădîrcea, CEO al agenţiei de turism IRI Travel, ne-a declarat: "Avem o relaţie foarte bună, un adevărat parteneriat cu managerii Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club, care în fiecare an şi-au respectat angajamentele luate, răspunzând astfel feedback-urilor, dorinţelor şi recomandărilor venite din partea turiştilor, dar şi a partenerilor noştri din ţară. Mai avem hoteluri pe care le recomandăm şi în alte destinaţii turistice din străinătate, dar un astfel de parteneriat şi o asemenea implicare emoţională din partea noastră şi a celor de la hotelul Prestige nu am întâlnit nicăieri deocamdată. Mai mult, proprietarii hotelului sunt deschişi la propunerile şi recomandările noastre, lucru pe care nu l-am regăsit la alţi proprietari de hoteluri, nici în România, nici în Austria sau vreo altă ţară. Asta denotă o calitate superioară de business, un management excepţional, o înţelegere a fenomenului de business în turism din partea proprietarului şi drept dovadă are şi rezultate. Dacă în urmă cu cinci ani gradul de ocupare era de 20%, acum este de aproape cinci ori mai mult. Acest salt pozitiv s-a realizat cu eforturi cumulate din partea tuturor: a noastră, a partenerilor noştri, a managementului hotelului Prestige şi proprietarului acestei locaţii".

La rândul ei, Angelica Chirică, marketing manager al Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club, a afirmat: "Dacă anul trecut, gradul de ocupare a hotelului în sezonul estival a fost în mare de 90%, în sezonul estival 2024 am atins 98%, din care 90% turişti români. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără colaborarea bună, fără parteneriatul pe care îl avem cu agenţia IRI Travel şi partenerii ei din România. Când am fost numită manager pentru România a acestui hotel, m-am întâlnit cu CEO-ul IRI Travel, Lucian Bădîrcea, şi am discutat despre ce trebuie să facem pentru ca gradul de ocupare a hotelului, ce se situa atunci undeva la 20%, să crească exponenţial în anii următori. Se pare că soluţiile discutate atunci şi implementate în toţi aceşti ani au fost cele mai bune, atât timp cât în 2024 am atins un grad de ocupare de 98%. Partenerii noştri ne-au sprijinit şi în momentele în care am avut o scădere a vânzărilor. Cu ajutorul lor am conceput oferte specifice în fiecare an, prin intermediul cărora am reuşit să atragem în unitatea noastră de cazare cât mai mulţi turişti români. Sper ca în sezonul estival 2025 să ne menţinem la acelaşi nivel sau, dacă este posibil, să atingem un grad de ocupare maxim, adică 100%".

În ceea ce priveşte tarifele de cazare pentru anul viitor, doamna Chirică ne-a transmis că acestea vor creşte cu 5%, 10% sau maximum 15%, dar aceste creşteri vor fi practic mult diminuate dacă rezervările se fac early-booking, sistem care a funcţionat foarte bine şi în cazul hotelului Prestige.

"De exemplu, în noiembrie 2023 am avut cele mai multe vânzări de pachete turistice estivale, astfel încât turiştii nu au simţit aceste mici majorări ale tarifelor datorită promoţiilor speciale din early-booking. În august 2023 am avut chiar o solicitare de rezervare pentru august 2024, ceea ce arată că turiştii care vin la noi sunt mulţumiţi de serviciile primite pentru preţul plătit", ne-a spus Angelica Chirică.

Una dintre cele două unităţi de cazare ale Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club va fi modernizată în întregime până anul viitor, după ce în acest an a beneficiat de renovarea şi transformarea lobby-ului din zona recepţiei. Practic vor fi renovate toate camerele şi schimbat mobilierul din acestea, după ce la începutul anului 2024 au fost extins numărul locurilor de parcare. Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club beneficiază în cele două unităţi de cazare de un total de 450 camere, dintre care o parte sunt economy - fără balcon, iar altă parte sunt camere duble standard, camere family, premium şi apartamente. În hotelul Premium Deluxe, sunt doar camere duble standard, toate cu balcon, camere family, studiouri şi apartamente. Majoritatea camerelor sunt în confort dublu standard şi sunt cele mai căutate.

Majoritatea turiştilor care vin în acest resort sunt familii cu copii, deoarece practic, prin serviciile oferite întreaga locaţie le este destinată acestor familii. La sugestia celor de la IRI Travel, managerii Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club au stabilit perioade în care oferta de cazare se referă la doi adulţi şi gratuitate pentru doi copii ai familiei respective, pentru a stimula turismul în familie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb