CORESPONDENŢĂ DIN FRANŢA Coronavirusul din jurul Turnului Eiffel

M.C.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 noiembrie 2020

Henri Riviere (1864-1951), "Cele 36 de vederi ale Turnului Eiffel", litografii în cinci culori, 1902

Henri Riviere (1864-1951), "Cele 36 de vederi ale Turnului Eiffel", litografii în cinci culori, 1902

Franţa este una dintre puţinele ţări din Europa care a preferat să aplice măsuri stricte de izolare totală şi atunci când al doilea val al epidemiei a devenit suficient de puternic. Astfel că, începând cu 30 octombrie, declaraţia pe proprie răspundere, care trebuie să indice motivele în cazul deplasărilor (document adoptat mai ales în ţările latine), a redevenit «literă de lege».

În încearcarea să diminueze percepţia evident negativă legată de această criză şi perioadă, preşedintele Emmanuel Macron s-a adresat public la televiziune în seara zilei de 24 noiembrie: "Nimic nu este mai rău decât incertitudinea şi impresia de tristeţe nesfârşită. Avem nevoie de consecvenţă, claritate, să ştim împreună unde mergem".

Domnia sa a adăugat: "Este o situaţie extrem de dificilă, deoarece pandemia este în mod inerent imprevizibilă şi globală, dar crizele pot - într-un final - accelera progresul, iar noi trebuie să fim prezenţi la întâlnirea istoriei, Franţa are totul pentru a fi acolo".

Conştient de eforturile depuse, preşedintele s-a referit la paşii care vor fi adoptaţi pentru revenirea la normal în trei etape, în funcţie de evoluţia stării de sănătate. Domnia sa a anunţat că, mai întâi, din 28 noiembrie, se deschid magazinele nealimentare, numite "neesenţiale" (librării, decoraţiuni, mobilier, îmbrăcăminte, încălţăminte etc.), apoi, după 15 decembrie, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, carantina se suspendă, cu toate că starea de urgenţă şi interdicţia de a circula rămân valabile între 21h şi 7h (cu excepţia datelor de 24 şi 31 decembrie), şi în sfărşit, după 20 ianuarie 2021 se vor redeschide restaurantele şi barurile.

Executivul anunţase deja că nu avea în vedere încetarea carantinei dintr-o dată, potrivit ministrului Sănătăţii Olivier Veran, care spunea acum câteva zile: "Nivelul de circulaţie al virusului este acelaşi ca la momentul stării de alertă, deci nu se pune problema de a reveni la condiţiile normale, chiar dacă numărul pacienţilor în reanimare continuă să scadă".

Veste descoperirii vaccinului care ar putea să însemne eliberarea din pandemie a determinat Franţa să acţioneze rapid.

Astfel, că ţara are trei contracte semnate şi cel puţin alte trei foarte avansate, în medie, cu 30 de milioane de doze pe contract. Problema unui vaccin obligatoriu sau nu, care divizează clasa politică, este dejB estimată că va apărea atunci când se vor cunoaşte în detaliu proprietăţile.

De altfel, polemicile legate de vaccinuri şi de proporţia de voluntariat în primele faze este similară cu ceea ce se vede şi în alte ţări, unde o anumită categorie a populaţiei preferă să susţină teorii complotiste, unele mai originale ca altele, aşa cum este, de exemplu, cea din cadrul documentarului numit  " HoldUp " - difuzat pe reţelele sociale la mijlocul lui noiembrie - care se foloseşte de interpretări şi informaţii amestecate şi interpretabile pentru a «dovedi» că virusul a fost "fabricat" de ani de zile, că totul a fost organizat pentru a servi unor interese vădite, etc...

Institutul Pasteur, unul din cele mai prestigioase din lume (căruia i se atribuie brevetarea aşa-zisului virus actual încă din 2012) a criticat imediat informaţiile, iar personalităţi care s-au considerat manipulate, după ce îşi exprimaseră opinia în cadrul acestui film documentar, au dezminţit interpretările declaraţiilor lor.

Ca în multe alte regiuni din lume, măsurile economice împotriva Covid-19 au fost în mod evident restrictive, pieţele adresate marelui public "B to C", în special magazinele şi buticurile fizice, fiind afectate «frontal», cu excepţia comerţului online.

În paralel, în noiembrie, indicele «climatului de încredere» a mediului de afaceri francez a scăzut sub 80 de puncte, 100 find referinţa pe termen lung.

Cu toate acestea, indicele bursei pariziene, "CAC 40" a crescut cu 13% într-o lună, anticipând un progres generalizat, bazat mai ales pe anunţurile legate de vaccinuri.

Francezii reprezintă, în general, un popor care tinde către pesimism (cu variaţii mari în funcţie de vârstă şi de zona geografică unde locuiesc) şi cum intervine o criză tendinţa este de a economisi. Într-adevăr, colectarea / depunerile în conturile de economii (Livret -ul A este, de exemplu, un simbol al economiilor populaţiei franceze) au crescut constant din martie încoace, şi nivelul a ajuns să fie dublu faţă de anul trecut la aceeaşi perioadă.

Discursul preşedintelui Macron a readus o anumită doză de încredere. Totuşi, se pare că «luminiţa de la capătul tunelului» este încă departe, dar vizibilă deja...

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Declaraţia pe proprie răspundere precum și catalogarea peste noapte a unor activități economice drept "neesențiale" (comuniștii le spuneau ne-productive) sunt chestii totalitare odioase care servesc unor scopuri politice sinistre ale globalistilor (încalcă cadrul democratic și drepturile omului.

    Progresiștii precum Macron, Merkel, Iohannis, etc sunt niste torționari nenorociți care și-au vândut sufletul FIAREI în batjocură față de turma care i-a votat. 

    "Colectarea in conturile de economii" de către sclavii asupriți de regim, reprezintă atitudinea sclavului sarac care îndeasă se îndeasă murături în cămară sperând că într-o zi va trece foamea. Viață de șobolani fără speranță. 

    Cetățenii planetei, altădată oameni liberi, sunt deja niste sclavi mondiali.

    Urmează Guvernul mondial, confiscarea proprietăților (considerate neesențiale) și a economiilor din conturi și marea resetare de la zero absolut a tuturor sclavilor planetei.  

    1. adevarat ce spui , pana la confiscarea averilor . nu cred ca gates , soros , zuckerberg , bezos , vor asa ceva .

      Cum reusesti sa ajungi la un asemenea grad de delir mistic? Mult alcool, multa cocaina, multa Antena 3? Sau toate gramada?

      e un postac pro-rus sau chiar rus

      se stie ca Rusia lupta si in online - probabil e un tampit de prin rep. Moldova angajat pe niste ruble acolo ...  

      recunosc de la o posta "poezia" ruseasca ...rusii vad in orice dusman un fascist...  

      Ce treaba are Iohannis cu fascismul ... sa mor eu daca stiu!

      E vrajeala ruseasca , de aia ieftina ca vodca de pufoaica , aia contrafacuta la 2 lei / 50 de grame!  

    in Franta si Belgia (mai ales in acestea 2 , dar nu doar aici) in trim 4/2021 vor fi organizate campanii de haituire pe strazi si in case de catre armata si jandarmerie in cazul oamenilor - pentru a se vaccina (pentru ca un procent ridicat de oameni nu se vor fi vaccinat pana la finalul trim 3/2021 in vestul Europei).

    finalmente cei nevaccinati vor fi relocati cu forta in campusuri sanitare. 

    aceste masuri sunt valide pentru vestul Europei

    aceste masuri nu vor fi aplicate in Romania. 

    1. Hăituire pe străzi a dacilor liberi?

      Ești cu Rusia! 

      le combini de nu se poate

      reciteste comentariul meu :  

      "aceste masuri nu vor fi aplicate in Romania. " 

      si partea cu "esti cu Rusia" ai bagat-o la marea caterinca

      cititorii Bursa care au urmarit ce postez eu stiu ce sentimente fierbinti de bagat si scos ceva nutresc eu fata de Rusia... asta fata de tine, un pro-occidental convins :) ) ) ) )  

      Credeam că știi de glumă. Nu era în niciun caz vreo insinuare.

      ma, adevarul e ca nu prea am umor

    Distribuit prin drone, iar acum libertatile omului s-au dus: izolare, lipsa de comunicare intre diverse zone geografice, saracie, foamete! Papusarii si-au pus Papusile sa lucreze in indeplinirea planului sinistru! Pamantul se va autodistruge, a fost PRELUAT! E un Al Treilea RAzboi Mondial~ Biological Warfare! Ca nu se preocupa de SANATEA GLOBALA O DEMONSTREAZA LIPSA DE VACCIN CONTRA CANCER/BOLI/AGING! PERICOLUL=MAXIM!

    este mai mult decat evident , ca aceasta asa zisa pandemie ,are cu totul alte scopuri . as argumenta prin faptul ca pina acum , boli comparabile sau mai grave , nu s-au " bucurat " de atata atentie , ca aceasta . cei care aveau boala se duceau la spital cum au facut-o de sute de ani si cei care nu , nu . acum se inchid in case oameni sanatosi , purtatori de virusi care sint si au fost din totdeauna . cei bogati , nu se mai multumesc cu banii si vor putere absoluta , asta este cand imbatranesti urat . din fericire francezii obisnuiti cu libertatea , nu vor suporta prea mult , un mutant in fruntea lor .

    PCR tests, hospitals, WHO, vaccines, politicians that support these abominations! And the World will be free! Find the real regeneration medicine!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb