CORESPONDENŢĂ DIN TURCIA Antalya promite siguranţă turiştilor, fără presiunea restricţiilor

 Julia Pandi
Ziarul BURSA #Internaţional #Turism / 15 aprilie 2021

Antalya promite siguranţă turiştilor, fără presiunea restricţiilor

Turcia nu mai vrea teste PCR pentru turiştii vaccinaţi

Antalya nu mai are nevoie de nicio prezentare în rândul turiştilor români, fiind de ani buni în topul destinaţiilor preferate pentru vacanţă. Deşi Turcia continuă să se confrunte cu pandemia, ca orice ţară din lume, graniţele sale sunt deschise şi încearcă să asigure turiştilor siguranţă în faţa Covid-19. De altfel, hotelurile din Antalya aplică peste 130 de măsuri anti-Covid pentru a diminua riscul de infectare cu SARS-CoV2.

Pentru ca turiştii să se simtă în siguranţă autorităţile turce şi proprietarii resorturilor, recomandă turiştilor să îşi facă o asigurare de coronavirus, astfel ca în cazul în care contactează virusul în Antalya să li se deconteze toate cheltuielile.

În plus, toţi turiştii care doresc să se relaxeze pe plajele din Turcia sunt obligaţi, în prezent, să prezinte un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară. Şi pentru că de săptămâna trecută Turcia a intrat pe lista galbenă, turiştii sunt obligaţi la întoarcerea în România să intre în carantină două săptămâni, asta dacă nu sunt vaccinaţi.

Totodată, Ilknur Koker, ministrul turismului din Antalya, a anunţat în cadrul unei întâlniri de specialitate care a avut loc săptămâna trecută în staţiunea turcească că autorităţile din Turcia încearcă să încheie cât mai rapid un acord cu UE astfel ca turiştilor vaccinaţi să li se permită intrarea în ţară fără dovada unui test PCR negativ, aşa cum au reuşit să încheie cu Guvernul Britanic.

Toate aceste demersuri sunt făcute de autorităţi în speranţa că Antalya va fi ceva mai aglomerată anul acesta, faţă de sezonul estival din 2020, când, în contextul pandemiei, doar 45.000 de români au ajuns în staţiunea turcească de la malul Mării Mediterane. Spre comparaţie, 2019 a atas peste 250.000 de turişti autohtoni dornici să se bucure de serviciile turceşti.  

Managerii lanţurilor hoteliere îşi bazează estimările de creştere considerabilă a numărului de turişti din ţara noastră şi pe preţurile care vor rămâne la nivelul anului 2020, mai scăzute decât în 2019.

Soley Tour, agenţia de turism care a luat naştere în plină pandemie sub conducerea lui Ionuţ NEDEA, proprietarul agenţiei Litoralulromânesc.ro, şi a lui Erdinc ADALI, mizează puternic pe Antalya şi vine cu oferte competitive şi hoteluri exclusiviste pe piaţa din ţara noastră.

Charterele către Antalya vor începe operarea din 26 mai din Bucureşti, Timişoara şi Cluj Napoca, urmând ca din iunie să să se adauge Suceava şi Târgu Mureş pe lista oraşelor.

Totuşi, cei mai numeroşi turişti străini şi cei care au spart gheaţa în Antalya au fost ruşii. Peste 500 de avioane pline cu turişti ruşi au aterizat în ultimele două săptămâni aici.

Măsuri de siguranţă şi libertate pentru turişti

Autorităţile din Turcia le promit turiştilor siguranţă, indiferent de hotelul în care aceştia aleg să se cazeze. Acest lucru se datorează faptului că hotelurile au putut să se redeschidă doar dacă întruneau anumite criterii de siguranţă şi dacă au obţinut autorizaţiile din partea Guvernului turc. Există o listă care include peste 130 de măsuri anti-Covid pe care hotelurile au obligaţia să le respecte. Toate acestea însă nu sunt resimţite de turişti. Principalele măsuri sunt plasarea unor camere termice în hoteluri, dezinfectarea bagajelor şi a cheilor ce permit accesul în camere, eliminarea bufetelor şi amplasarea şezlongurilor pe plajă la o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ele. În plus,purtarea măştii este recomandată, dar nu obligatorie pentru turişti. În schimb personalul hotelier poartă, fără excepţii, mască. Piscinele, barurile, sălile de fitness şi spa-urile au rămas deschise, singurele închise sunt cinematografele şi cluburile.

Antalya promite siguranţă turiştilor, fără presiunea restricţiilor

Deşi Turcia se află în lockdown, iar cetăţenii sunt obligaţi să poarte mască în toate spaţiile atât închise, cât şi deschide, aceste măsuri nu se aplică şi pentru turişti. Nici restricţiile de circulaţie impuse în weekend şi pe timp de noapte nu se aplică pentru turişti. Astfel, pe lângă resorturile de lux unde te poţi relaxa la piscină sau pe plajă, poţi oricând să vizitezi atracţiile turistice dinafara resortului.

   Atracţii turistice, dincolo de relaxare

Turcia nu oferă doar posibilitatea unui sejur relaxant, ci şi un mix de cultură, istorie şi distracţie. Turiştii pot vizita centrul istoric al Antalyei care oferă o încărcătură culturală şi istorică. Zidurile masive ce înconjurau oraşul, străzile alambicate şi casele pitoreşti caracterizează zona. Aceasta se bucură de statutul de zonă protejată, prin care construcţiile noi sunt limitate şi există un regulament strict pentru ridicarea noilor clădiri în zonă. Intrarea în Vechea Antalye se face prin Poarta lui Hadrian, un alt simbol al oraşului.

Antalya promite siguranţă turiştilor, fără presiunea restricţiilor

Centrul istoric era până la izbugnirea pandemiei un loc efervescent şi plin de viaţă, mulţi turişti veneau aici pentru cumpărături, acum însă bazarurile au dispărut, iar lacătele magazinelor sunt închise. La câte un colţ de stradă mai poţi zări totuşi un strop de culoare adus de un magazin cu produse specifice turceşti precum ceaiuri sau condimente.

Antalya promite siguranţă turiştilor, fără presiunea restricţiilor

Antalya promite siguranţă turiştilor, fără presiunea restricţiilor

Excursiile pe mare cu barca sunt o altă activitate îndrăgită de turişti. Cei dornici de adrenalină pot opta pentru rafting, iar cei care doresc să descopere frumuseţiile naturii pot vizita cascada Duden, una dintre cele mai cunoscute din Turcia.

Antalya promite siguranţă turiştilor, fără presiunea restricţiilor

Iubitorii de parcuri de distracţie nu trebuie să rateze Rixos World of Legends, unde puteţi experimenta adrenalina unui roller coaster, dar şi bucuria unui spectacol cu delfini.

Antalya promite siguranţă turiştilor, fără presiunea restricţiilor

Antalya promite siguranţă turiştilor, fără presiunea restricţiilor

   Resorturile din Turcia duse la rang de artă

Turcia este cunoscută la nivel internaţional în ceea ce priveşte calitatea serviciilor turceşti. Cu o gamă largă de resorturi de lux, Antalya reuşeşte să mulţumească cu uşurinţă orice turist, indiferent de ce îşi doreşte. Industria hotelieră din staţiunea turcească este foarte bine dezvoltată, iar investiţiile depăşesc cu uşurinţă sute de milioane de euro pentru confortul turiştilor. De la hoteluri destinate exclusiv adulţilor, la hoteluri dedicate familiilor cu copii, cum ar fi Granada Belek, şi chiar hoteluri pentru iubitorii de golf, toate promit turiştilor o vacanţă cât mai relaxantă.

Resorturile exclusiv pentru adulţi sunt alese în special de cuplurile care îşi doresc un sejur în care primează liniştea şi relaxarea. Proprietarul resortului Commodore Elite, ne-a declarat că oaspeţii săi preferă să se relaxeze citind o carte lângă piscină, departe de zgomotul lumii cotidiene. 

Antalya promite siguranţă turiştilor, fără presiunea restricţiilor

Segmentul hotelurilor dedicate familiilor cu copii este foarte bine dezvoltat în Antalya, astfel că turiştii pot alege dintr-o gamă largă de facilităţi. Granada Belek are, de exemplu, programe de divertisment pentru cei mici şi chiar camere special amenajate, astfel ca părinţii să se poată bucura de sejur în timp ce copiii se distrează în cluburile de animaţie.

Antalya promite siguranţă turiştilor, fără presiunea restricţiilor

Turiştii care îşi doresc să facă şi puţină mişcare în vacanţă se pot caza la Kaya Palazzo Hotel, un hotel situat chiar pe malul mării şi care deţine o plajă privată ce se întinde pe o lungime de 200 m. Resortul pune la dispoziţia turiştilor săi un teren de golf, o grădină mare, o piscină pentru copii şi piscine în aer liber cu mai multe tobogane cu apă. Oaspeţii pot alege să practice activităţi precum tenis de câmp sau de masă, golf, darts sau scufundări. În plus, nu lipsesc nici sauna sau centru spa în care turiştii se pot lăsa răsfăţaţi de diverse tratamente.

Antalya promite siguranţă turiştilor, fără presiunea restricţiilor

Dovada că turcii au încredere în turism şi în reluarea acestuia este NG Phaselis, un hotel care se construieşte în plină pandemie. Lucrările au început acum 12 luni, iar proprietarii susţin că va fi gata să-şi primească turiştii la finalul lunii curente. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 116 milioane euro şi deşi încă nu a fost ianugurat, toate camerele sunt rezervate până la sfarşitul sezonului estival.

Antalya promite siguranţă turiştilor, fără presiunea restricţiilor

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. baieti destepti , vor da lovitura , toti carora li s-a acrit de mascarada asta , vor alege Turcia .

    1. Numesti mascarada o pandemie desprecare, in ianuarie 2020, ziceai ca se termina in vara anului 2020. Dar suntem aproape de vara anului 2021 si pandemia e tot aici. Din cauza unor destepti ca tine, care poasta masca sub genunchi si iau in deradere munca de un an de zile a celor care vor sa ne scape de molima asta nenoricita.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb