Comisarul pentru politica regională, Corina Creţu a declarat astăzi că cea mai mare prioritate în regiunea dunăreană este o conectivitate îmbunătăţită, cuprinzând transportul terestru şi navigabilitatea, informează reprezentanţa Comisiei Europene în ţara noastră prin intermediul unui comunicat de presă.
Oficialuleuropean a precizat în cadrul unei întâlniri cu Tibor Navracsics comisarul pentru educaţie, cultură, tineret şi sport: "În opinia mea, cea mai mare prioritate este o conectivitate îmbunătăţită în regiune, cuprinzând transportul terestru şi navigabilitatea. Aceasta este cheia pentru deblocarea întregului potenţial al Strategiei pentru Dunăre. Aici, angajamentul politic şi coordonarea politicilor sunt cruciale."
Comisarul Navracsics a declarat la rândul său: "Aspectele problematice care îi preocupă pe oamenii din regiunea Dunării variază de la calitatea aerului la congestionarea traficului şi de la securitatea energetică la calitatea apei. Activitatea Centrului Comun de Cercetare al Comisiei, cum ar fi un nou tablou de bord, care oferă un acces îmbunătăţit la date, permite autorităţilor din întreaga regiune a Dunării să răspundă în mod mai eficace preocupărilor cetăţenilor lor."
Strategia pentru Dunăre este una dintre cele patru strategii macroregionale . A fost lansată în aprilie 2011 şi implică nouă ţări din UE (Austria, Croaţia, Germania, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia, Slovenia, România şi Bulgaria) şi cinci ţări din afara UE (Bosnia-Herţegovina, Moldova, Muntenegru, Serbia şi Ucraina).