CORONAVIRUS: Israelul va vaccina copiii cu vârste între 5 şi 11 ani

J.P.
Internaţional / 15 noiembrie 2021

Israelul va vaccina copiii cu vârste între 5 şi 11 ani

După Statele Unite, Israelul a dat duminică undă verde vaccinării copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani cu doze Pfizer/BioNtech, în speranţa de a ţine sub control pandemia de COVID-19, notează AFP, citat de Agerpres.

"Directorul general al Ministerului Sănătăţii a decis să urmeze recomandările comisiei însărcinate cu studierea acestei probleme şi să autorizeze vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani", a anunţat un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Statul evreu a fost una dintre primele ţări care a lansat, în decembrie, o vastă campanie de vaccinare datorită unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer oferindu-i acces rapid la milioane de doze plătite în schimbul datelor privind efectele vaccinului la scară largă.

Această campanie a permis dubla vaccinare a 5,7 milioane de israelieni din totalul de nouă milioane, dintre care peste 80% adulţi. În vară, autorităţile au lansat o nouă campanie pentru administrarea unei doze de rapel la care au răspuns peste patru milioane de persoane.

Autorităţile începuseră şi vaccinarea adolescenţilor între 12 şi 17 ani, dar au decis duminică să scadă această vârstă la 5 ani în urma testelor clinice ale Pfizer, unei campanii în acest sens în Statele Unite şi a recomandărilor unui grup de oameni de ştiinţă israelieni.

Potrivit testelor clinice efectuate de Pfizer pe mii de copii, vaccinul s-a dovedit a fi eficient în proporţie de 90,7% împotriva formelor simptomatice ale bolii.

"Majoritatea experţilor au estimat că beneficiile acestei vaccinări pentru copii vor fi mai mari decât riscurile, ceea ce a condus la decizia de a autoriza vaccinul pentru aceste vârste", a afirmat comunicatul Ministerului israelian al Sănătăţii.

Pe lângă prevenirea îmbolnăvirii acestora, beneficiile aşteptate includ şi o scădere a numărului de clase închise şi o posibilă reducere a transmiterii pandemiei în rândul populaţiei.

Injecţiile cu vaccinul COVID-19 la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani au început marţi în Statele Unite. Pe lângă SUA, şi China, Emiratele Arabe Unite, Cambodgia şi Columbia au început să vaccineze copiii sub 12 ani, dar cu vaccinuri chinezeşti.

Data începerii vaccinărilor în Israel va fi anunţată în zilele următoare, potrivit Ministerului Sănătăţii, citat de AFP.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Rugam pe Sosoaca sa faca o vizita in zona si sa discute cu palestinienii. Le prezinta teoria aia cu in 2-3 ani o sa vada vaccinatii ce patesc iar bonus ipoteza ca vaccinatii ajung sterili pe trei generatii. Daca militantii palestinienii ii inteleg profunzimea gandirii se vor prinde ca tot ce au de acu-nainte este sa astepte sa se rareasca israelienii si uite asa vor trai fericiti pana la adanci batraneti fara sa mai trebuiasca sa se bata periodic cu pietre si rachete.

    1. Il rugam si pe arafat sa faca un grup de lucru cu chereches si jurma ca sa faca un 'studiu' cu care sa-i convinga sa vaccineze animalele de companie si plantele din case. Se stie ca nevaccinatii sunt un pericol pentru fraierii care au fost intepati deci animalele si plantele nevaccinate trebuie imunizate.

      Nu nici pe departe, este cheltuiala inutila si cu posibile pareri de rau mai ales daca mai au nevoie de animalele de companie sau de plante. Daca mor si alea de la vaccin? Totul este sa se tina tare si sa aiba credinta sa nu cedeze ispitei vaccinului.

      Pai daca specialistii arafat, jurma, chereches si ceilalti mascarici stabilesc ca e bine sa intepe tot ce exista in jurul oamenilor, trebuie sa facem cum zic ei.

      Mascaricii astia stabilesc? Oamenii care vad adevarul din spatele perdelelor de fum ne arata ca este oculta mondiala, OMS-ul si alti rai. Sosoaca poate da explicatii pertinente si pe tema asta.Tii sa dai banii la Big Farma sau vrei sa aiba si palestinienii parte de niste case cu tot ce trebuie? N-ai ajuta niste oameni necajiti. Se cam vede cu cine tii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb