Coronavirus poate dezmembra Uniunea Europeană

Internaţional / 28 martie 2020

Coronavirus poate dezmembra Uniunea Europeană

Dezmembrarea Uniunii Europene a devenit mult mai probabilă sub presiunea pandemiei Covid-19, deoarece dezamăgeşte prin reacţia târzie, lipsa de solidaritate şi lipsa de soluţii atât medicale, cât şi financiare şi economice.

Un excelent articol pe această tema a publicat, astăzi, 28 martie 2020, Hugo McCafferty, în "Irish Independent", pe care merită să îl punem în faţa cititorilor noştri.

Să nu uităm că Italia, ţara cea mai lovită de epidemia de coronavirus din Uniunea Europeană (alături de Spania), era privită ea însăşi, cu doar două luni în urmă, ca un virus economic în UE, datorită situaţiei sale periculoase.

Evident, poziţia economică şi financiară a Italiei, în răstimp, a devenit catastrofală.

BURSA

"Agonia provocata de virus a lăsat Italia să se simtă abandonată de UE"

Întrucât Italia se ocupă de şocul unui sistem de asistenţă medicală aproape de colaps şi de trauma foarte reală a deceselor în timpul crizei coronavirusului, ţara se luptă si cu o altă epidemie potenţial dezastruoasă, contagiunea sentimentului anti-UE.

De la începutul focarului de coronavirus, Italia s-a simţit singură şi abandonată de partenerii săi europeni. Fiind prima ţară care s-a confruntat cu un focar de coronavirus, a servit ca un exemplu de ce trebuie făcut şi ce nu, pentru alte ţări, ceea ce, fără îndoială, va salva vieţi în întreaga UE.

Cu toate acestea, Italia a fost nevoită să se apere de acuzaţii şi insinuări de administrare greşită şi incompetenţă din partea altor ţări, în timp ce se ocupa de aceasta.

La începutul lunii martie, o emisiune de televiziune franceză, "Groland" de pe Canal +, a stârnit indignare în toată Italia când a difuzat un segment care arăta un pizzaiolo italian [nn - o persoana care face pizza, intr-o pizzerie] care tuşea şi scuipă mucus verde pe o pizza, cu o voce: "The Corona pizza", noua Pizza italiană care va face înconjurul lumii ".

Aceasta a provocat discordie, ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, numind clipul "dezgustator" şi "inacceptabil". Ulterior, canalul şi-a cerut scuze.

Având în vedere ceea cat a trecut de atunci, poate părea banal, dar subliniază insensibilitatea cu care s-a confruntat Italia în primele zile ale crizei.

In aproape aceeaşi perioadă, în Italia s-a anunţat că Germania bloca exporturile de materiale medicale, provocând o distantare diplomatica cu Elveţia şi Austria. Angela Merkel a negat existenţa unei interdicţii la export, dar a spus că "vor doar să se asigure că materialele medicale sunt pe mâinile corecte".

Italia, o ţară aflată în genunchi cu coronavirus, care a fost încă în măsură să trimită echipe de experţi în salvarea cutremurului în Croaţia la momentul de nevoie, a fost tulburata. Gestul a fost văzut ca opusul solidarităţii şi a servit doar pentru a sublinia italienilor că sunt singuri.

Câteva zile mai târziu, preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a confirmat ca a lasat pieţele financiare în cădere liberă si aproape că a respins Italia din moneda unică în proces, când a spus: " Nu suntem aici pentru a închide spread-urile [obligaţiunilor]. "

Ulterior, ea a făcut un un pas inapoi si a anunţat planul de stimulare a BCE de 750 miliarde EUR pentru a ajuta ţările afectate de coronavirus.

În timp ce vecinii Italiei au închis graniţele şi au blocat aprovizionările, China a trimis livrări, virologi şi medici, din proaspăta criză de la Wuhan, pentru a ajuta Italia. Chinezii au apărut la conferinţele de presă din timpul nopţii transmise la televizor. Chiar şi Rusia a trimis avioane de aprovizionare şi expertiză, la fel si Cuba. SUA au ajutat la construirea unui spital improvizat în afara Romei, dar ajutorul care a ajuns de la "tovarăşi" a fost mult mai vizibil.

Pentru italieni, UE a fost invizibilă în timpul necesar. Economia, care se luptă deja, va fi cufundată într-o recesiune severă şi de durată, iar italienii au impresia că vor trebui să se ajute singuri când se va sfârşi criza.

Primul ministru Giuseppe Conte s-a unit cu alţi opt lideri ai statelor UE pentru a solicita un "coronabond", un mecanism de strângere de fonduri pentru o recuperare cu datorii comune ale UE, cerere care a dus la o dezbatere serioasă între liderii financiari ai UE în cadrul unei conferinţe video. Rezultatul a fost un sut in cutia de pe trotoar, cu un apel pentru liderii sa revină cu propuneri în două săptămâni..

Italienii au mai văzut asta. Ei au fost ameninţaţi cu măsuri punitive de către Comisia Europeană pentru excesul de cheltuieli care vizează relansarea economiei. De fiecare dată când Italia are nevoie de sprijinul UE, este lăsată pe cont propriu. De la criza financiară din 2009, un deceniu de austeritate care a afectat afacerile italiene, până la criza imigraţiei şi Regulamentul Dublin, statele UE au privit propriile interese în detrimentul Italiei.

Dacă populismul şi politica de identitate naţională au prins deja rădăcină în Italia, criza de coronavirus oferă o casă perfectă pentru ca sentimentul anti-UE să înflorească. Europa ar trebui să fie atentă la semnele de avertizare.

Matteo Salvini şi partidul sau Lega abia aşteaptă oportunitatea sa prinda aripi. Liderul s-a consolidat în timpul crizei de coronavirus, pozitionându-se între minimalizarea problemei şi solicitarea unei blocări complete.

După felul în care a gestionat criza, Conte a gândit bine, dar în această ţară guvernele cad uşor şi puteţi fi siguri, Lega va urma promisiunea unui referendum "Italexit".

Mişcarea Cinci Stele, partener în actuala coaliţie de guvernare din Italia, a combătut ani de zile aderarea la UE, punând la îndoială avantajele acesteia.

Când această criză se va încheia şi dacă Marea Britanie isi va reveni repede, în timp ce Italia, închinata la euro, va stagna, toate argumentele pro-UE vor fi anulate.

Insusi domnul Conte, adresându-se UE în parlament, a spus că "dacă ne ajutaţi aşa cum aţi facut-o în trecut, atunci vom face acest lucru noi înşine".

UE trebuie să acţioneze ca o comunitate, ceea ce este bun pentru Italia este bun pentru uniune.

Irish Independent

https://www.independent.ie/world-news/europe/virus-agony-has-left-italy-feeling-abandoned-by-eu-39083111.html

Opinia Cititorului ( 48 )

  1. comunitatea de Italienii care traieste in SUA este de circa 20-25 milioane....

    ei ce fac acum! ajuta italia? 

    1. Nu domnule, cum sa ajute. Aceasta comunitate este aceeasi ca noi, sa ne vedem prima data de burta noastra si apoi de binele aproapelui.

      italienii din america au fugit din tara lor ca romanii, din cauza mafiei politice, economice. Acum sa ajute pe cei care i-au trimis afara din tara ?

      Nu cred ca aud ceva despre asta poate doar vafanculo 

      ajuta, ajuta... cu cate un ''in bocca al lupo'' (expresie idiomatica pentru "mult noroc") scuipat printre dinti peste ocean :)) ...

    Italia de fiecare data cand a avut nevoie de ajutorul UE... a fost pentru ca a incalcat orice regula de bun simt fie el economic (construirea bugetului), fie social ( respectarea interdictiilor pe timpul pandemiei). Probabil ar fi vrut sa tina UE carantina in locul lor in timp ce ei stateau la cafele sau mergeau la ski in statiuni sau cantau in balcoanele blocurilor riscand sa transmita in continuare virusul.

    Si-au permis sa ne apostrofeze si pe noi ca am blocat exporturile de materiale sanitare care oricum ne lipsesc si noua in contextul pandemiei si al starii de urgenta.

    In schimb ei isi manifestau de mult solidaritatea cu noi exportandu-ne gunoi (la propriu)! 

    Momentul e propice pt China, Rusia, Sua sa isi arate "profundul atasament" fata de Italia. Dar Italia nu trebuie sa se lase pacalita de aceste "avansuri". Insa asta tot de ei depinde.

    Fie si numai daca ne gandim la piata comuna si la libertatea de circulatie avantajele ramanerii in UE sunt evidente dar mereu se gaseste cate unul care sa scoata in evidenta doar ceea ce nu a functionat perfect.

    Din cate stiu UE nu are un program de raspuns pe timpul unei pandemii. Probabil va avea de acum incolo. Sa contribuie italienii cu experienta lor la construirea acestuia, nu sa aduca reprosuri. 

    1. Italienii fac ca si romanii la a 2 lea razboi, intorc armele adica prietenia doar la interes...lipsa de sira spinarii se plateste, acuma populatia va fi decimata...

      Ceea ce tu nu sti ,evident,e ca in al doilea razboi mondial ungurii au încercat si ei să întoarcă armele numai că nu au reusit pt că s-au prins nemtii de smecherie.Asa că o parte a armatei ungare a fost nevoita sa lupte alaturi de nemti până la final doar din prostie nu pt că aveau "coloană vertebrală".Dar oricum voi nu învătati istoria adevărată ci niste basme cu zâne si printi .

      Daca faci parte din nationalitatile conlocuitoare nu inseamna ca nu esti roman. Istoria se repeta, asta e important. Adicatelea in situatia actuala daca nu au inteles ca nu e o gluma si au continuat dolce farniente, platesc.

      Si romani ce au facut in al doilea razboi mondial ??? Regele Mihai l-a executat pe Antonescu la initiativa rusilor ( rusilor le era frica de Antonescu} si apoi a fugit din tara.Antonescu la momentul respectiv a vrut in final sa incheie un armistitiu cu rusi dar a vrut sa puna si conditia Basarabia si Bucovina sa treaca inapoi.

    Toate articolele care anunta dezmembrarea Uniunii Europene sunt simpla propaganda a dusmanilor Europei dar si a politicienilor populisti din tarile europene care sunt cele mai indisciplinate din punct de vedere economic si social! Acesti politicieni populisti si iresponsabili cauta,ca de obicei,un tap ispasitor pe care i-l pot face responsabil pentru incompetenta lor!

    1. Ca o completare,vreau sa-i asigur pe toti populistii,propagandistii, trolii si pe toti asa zisii jurnalisti,ca Uniunea Europeana exista si va continua sa existe pentru mult timp de acum inainte! Pentru ca asa vrem noi,majoritatea cetatenilor Europei! Numai uniti ne va fi mai bine! Nu vor avea niciodata curajul,tari falimentare precum cele din sudul Europei,sa paraseasca UE! Ei au cea mai mare nevoie de UE!

      Nu trebuie sa fii anti-UE ca sa afirmi ca UE greseste uneori. Italia nu e chiar asa amarata. Este totusi a treia tara ca marime a populatiei si economiei din UE post-Brexit.

      S-ar putea ca tot ceea ce i se intampla acum sa creasca solidaritatea in randul oamenilor.

      Si daca oamenii se vor simti abandonati, este posibil sa considere ca interesele lor nu mai sunt luate in seama in UE si sa se intrebe ce rost mai are sa ramana.  

      Asa este, bravo!

      Voi merge un pic mai departe cu optiunea generica “exitUE”: care este alternativa? o tara iese din UE si ce face apoi? introduce vize pt. calatori si taxe vamale pt. marfuri/servicii? Care este alternativa la UE si ce inseamna concret aceasta? cumva inflatie cronica? cumva scadere de putere de cumparare pe termen lung? cumva exod de locuri de munca si investitii? oricum o dai alternativa e mult mai rea. Solutia este mai mult UE, nu mai putin (Putin) :))) 

      Cetatenii italieni nu cred ca sunt chiar atat de naivi incat sa creada ca le ua fi mai bine daca ies din UE! Multi italieni saraci au emigrat spre tari mai bogate din Europa dar si peste ocean! Daca Italia este a treia economie din UE,asta nu inseamna mai nimic! Nivelul de trai al italienilor este la media UE,si asta datorita faptului ca s-au indatorat foarte mult! In realitate tarile din sudul Europei sunt mai sarace decat Romania sau Bulgaria! Daca ne imprumutam si noi ca italienii sau grecii,atunci traiam mult mai bine decat ei si ar vi venit ei sa munceasca in Romania asa cum s-a intamplat si in perioada interbelica!

      Lascarica,momentan renunta la ideile pro-UE ca nu sint bune la momentul asta. Nici italienii nu sint cai breji dar nici UE nu e ceea ce trebuia sa fie.

      Adevarul e ca italienii intotdeauna au trait relaxat si mai au si acuma mult aur si nu au facut decit sa ceara bani de la UE continuu pentru acel faimos expresso.

      Poate vine un timp cind mai trebui sa pui si ceva munca spre bugetul comun. Intotdeauna au avut inflatie la moneda lor, intotdeauna au fost cu bocceaua peste tot in spate si au cerut tot ce au avut nevoie pentru supravietuire. Mai este o natiune balcanica ce are trasaturi asemanatoare si a fost foarte bine virusata de natiunea conlocuitoare roma, oare stii care e ? 

      De ce sa renuntam la ideile pro UE? Ca asa vrei tu? Tu cine esti? Omul are dreptate! Avem nevoie de mai multa Uniune Europeana! Avem nevoie de un stat european federal,cu adevarat unit! Dar nu vor o parte dintre politicieni,la nivel national,ca sa-si ia gheara de pe ciolan! Italienii vor ca BCE sa se imprumute farg numar si sa le dea lor si altor tari falimentare ca sa-i pape mafia,iar plata datoriei sa o faca restul Europei!

      Toate articolele?

      Pai, daca vrei sa impui o asemenea prejudecata, nu inseamna ca faci propaganda tu insuti ?! 

      Renuntam cum sa nu si mergem la tatuca Putin ca d-lui siiiigur o sa aiba multa grija de noi. Ne-o mai da din cand in cand o bataie sora cu moartea, dar stiti ca exista un proverb rusesc: “Daca nu m-ar iubi, nu m-ar bate!”.

      Ce argument concret anti-UE aveti Dvs.? 

      Asa face tipul asta .Daca parerea ta nu coincide cu parerea lui, te face propagandist,trol,te sictireste.....Zici ca numai el e patriot,miezul din nuca!

      Articolul asta nu-ti ajunge? Si nu poti spune ca Bursa face propaganda anti-UE.

      Si ziarul bursa face uneori propaganda impotriva UE,mai ales prin articolele pe care le semneaza Rechea! Nu este exclus ca si acest articol sa fie tot al lui! De ce nu s-a semnat autorul? Sa nu-mi spuneti ca l-a scris toata redactia impreuna!

      Sa sustii si tu interesele Romaniei si ale Europei si atunci te voi felicita si voi fi de partea ta! Daca tu si altii ca tine continuati sa faceti propaganda impotriva intereselor Romaniei si UE,atunci meritati din plin sa fiti sictiriti!

      Euro, este un argument solid. Moneda nu are inceput si sfirsit iar toti cei din Bruxelles nu vorbesc aceeasi limba politica. Observa discursul final al lui Nigel Farage din PE si apoi ar fi bine sa judeci singur daca nu cumva aceasta struto-camila numita UE mai poate exista.

      Cum adica "euro nu are nici inceput si nici sfarsit" ? Ce vrei sa spui? Explica cu argumente! In parlamentul Romaniei de la Bucuresti, vorbesc toti parlamentarii aceeasi limba politica? In democratie exista pareri diferite si in cele din urma decide majoritatea! In UE nu e dictatura precum in Rusia sau China!

      Nu stii a citi?

      "Un excelent articol pe această tema a publicat, astăzi, 28 martie 2020, Hugo McCafferty, în "Irish Independent", pe care merită să îl punem în faţa cititorilor noştri." 

    Europa, lumea nu va mai arată la fel ca înainte după ce criza medicală va slăbi în intensitate. Europa asa cum o cunoaștem acum va dispărea mai repede decat cred lingaii ăștia de la PNL sau USR. Lumea vede ca UE este învechită, retrogradă, incapabilă să înțeleagă agenda populației. Si atunci la ce ne mai trebuie?

    1. Pai ar trebui sa-ti raspunda cele 4-5 milioane de romani care lucreaza in alte tari din Uniunea Europeana,daca mai au nevoie de o Europa unita in care sa poata sa lucreze si sa traiasca liber unde vor ei! Sa-ti raspunda milioanele de romani care pot supravietui in Romania datorita miliardelor pe care le primesc an de an de la rudele care au emigrat din tara din cauza mafiei psd!!!

      Bine bai desteptu lu' papuc. Asta de unde ai mai scos-o? Pai numai în UE se trăiește in libertate? Pai iti spun de ce suntem cum zice ca suntem. Suntem infectati cu coronavirusi care gandesc ca tine.

      Ai dat cu "batul" in balta..sau raspunsul tau este de natura : Ce are s..a cu prefectura.

      Băi tămăie fără UE eram vreo7 milioane de someri ,sclavi la Oprisan,Buzatu ,Năstase,Bunea Stancu si la alti golani care isi spun politicieni asa că bagă la cap eram o MOSiE a găstilor de partid indiferent de culoarea politică iar noi IOBAGI.

    E foarte tare. În cea mai corupta țară din UE, în care oamenii sunt ținuți prizonieri în case, si pute a formol peste tot în mijloacele de transport, va răsuna imnul de stat din mașinile Politiei Gandirii la orele 17 și 21. Nimic mai sinistru! Mai urmează să spunem o poezie patriotică în cor.

    Spuneți un NU, hotarat, FIAREI !!! 

    Urmează urmărirea biometrica. 

    1. Ce ai vrea manele si parfum de la 38,spune mersi că nu ai muzică a la Trinitas, lasa vrăjeala si mistocăreala că ei îsi fac datoria ca unii nerozi să nu mai umble creanga ar trebui să i aplauzi inteligentule.

      Bai omule,dute si te cauta la psihiatrie.Tu esti din cei numiti''gleznute goale" sau ''fulgi de nea''.Tu habar nu ai despre ce vorbesti.Ai trait in vremea lui Ceausescu?Eu nu cred.Ai invatat la scoala de el.8 ani a fost greu si rau atunci.Stai sa vezi criza de dupa coronavirus,cand no sa ai dupa ce merge la vc.

    UE se rupe

    putem sa ne punem patura in cap si sa nu vedem, dar realitatea vine peste noi. 

    Olanda si Germania arata degetul mijlociu eurobondurilor ... tarile sudice se zbat cu economiile lovite de gard...  

    UNDE E UNITATEA UE ? La buda...  

    Eu in ultimii 2 ani am recomandat DOAR lei si usd. Nu euro. Euro e URO ... daca intelegeti jocul de cuvinte. Dincolo de aspectele forex (scad/cresc euro sau usd...) euro e o moneda disfunctionala , un simplu instrument monetar de care Germania si Olanda au abuzat masiv pentru a-si construi cu egoism economii extrem de excedentare pe carca vecinilor deficitari ... Asta se numeste magarie.  

    Intr-un contract (inclusiv social sau economic) cand partile nu se afla in echilibru ca drepturi si obligatii acel contract e disfunctional si in consecinta e nul, trebuie anulat acel contract. 

    UE si euro vor disparea.  

    2021 e primul termen.  

    2024 e al doilea.  

    2029 e ultimul.  

    primul si ultimul termen sunt cele mai probabile, 2024 e mai putin cert.

    UE si euro nu exista dincolo de 2029 (sau mai devreme). E momentul ca pana atunci Romania sa invete naibii sa fie pe picioarele ei cu interesele ei dincolo de ce parturi europene trag Germania sau Franta sau Olanda. Interesul national primeaza. INTOTDEAUNA!  

    1. Expunerea corecta. Natiunea si patria inainte de toate. Mai este o problema cu identitatea la tinerii romani si care se trage din posibilitatea alegerii tipologiei sexuale din care faci parte uitind de fapt sexul cu care te-ai nascut.

      o sa treaca si asta cind o sa vada ca au chilotii uzi toti la fel in fata urgiei ce vine.... 

      Piei ispita! Daca s-ar întâmpla, Romania ar fi dirijată iarăși de la Moscova.

      nu vad orientarea sexuala ca fiind o problema in fata schimbarii tectonicii geopolitice... mai pe romaneste: ... :)))) ce are s () la cu prefectura ? :))) ... sincer acum... eu (desi unii ma pot asocia viziunilor extremiste) nu sunt un extremist ci doar un vizionar dincolo de realitatile de aici si acum. Eu din firea mea sunt un om foarte ponderat si rational. Doar ca vad in avans ceea ce altii inca nu vad. Atat.

      prietene!

      in primul rand sa ma prezint: barbat, 38 de ani, educatie: postuniversitara si MBA in desfasurare (domeniu : stiinte sociale, contabilitate si finante - banci), un orizont cultural sever de extins, o inteligenta polivalenta si educata in spiritul gandirii creative si abordarilor asimetrice, vederi: centru-dreapta preponderent dar inteleg si utilitatea mecanismelor redistributive tipice centru-stanga desi nu le promovez ca solutie de baza (adica sunt un om echilibrat), votant clasic PNL, dar am votat si PSD la nevoie - in momentul alternativei din 2000 intre PSD si PRM la presedintie(fara sa fiu membrul nici unui partid, totusi, pentru ca imi iubesc libertatea! M-as implica in politica doar la varf - ca prim-ministru si doar intr-un sistem constitutional pe model american unde functiile de presedinte si prim-ministru sunt unificate). Ceea ce e imposibil la puterea "N" avand in vedere mecanismele de acces de acum, din prezent, in politica. 

      Ok? Cam asta e profilul meu. Aaa, am uitat sa precizez - un IQ atestat prin testari succesive: 142 puncte (top 2% din populatie). Asta daca e relevant. Uneori e , alteori nu.  

      Deci avand profilul meu te intreb: cum de sunt eu "o ispita"?  

      Eu nu sunt pro-Rusia. Eu sunt extrem de pentru Romania. Dar sunt un om concomitent inteligent, cult, educat si exceptional de intuitiv cand vine vorba de viitor.  

      Deci: cand va toata panoplia de semne ca UE va crapa, ce sa fac? Sa imi pun o patura groasa in cap IGNORAND REALITATEA? Sau sa fac planuri de continuitate si bunastare in noua stare de fapt?  

      Inca ceva: tu faci parte dintre cei ce vad Romania doar sub aripioara unuia mai mare. Gen ...daca nu e Germania / UE, trebuie sa fie altcineva (ex: Rusia) sau altul.  

      Tu de autodeterminare si afirmare de sine ai auzit?  

      Tot ce avem nevoie e de o reconstructie a statului Roman cu oameni noi si dedicati nu cu actualele jeguri din clasa politica. Resurse avem. Viziune asupra viitorului avem. Forta de proiectie in viitor avem. Deci? .... care e problema?  

      De unde viziunea asta de a aspira maxim pentru locul 2?  

      Te invit sa fii stapan. Intai stapan pe sine. Dupa aia stapan pe viitorul tau.  

       

      Stapan, pentru ca esti roman! Sa tii minte vorba asta a mea!  

       

      p.s. nu, Rusia nu e o problema pentru noi. Din simplul motiv ca ar fi distrusa sub multiple forme - unele imposibil de respins pentru simplul motiv ca nu au mijloacele si tehnologia - in secunda 2, ora 2 sau ziua 2 sau saptamana 2 sau luna 2 dupa ce ar calca in Romania (militar sau ca influenta).  

      Ai garantia mea in directia asta.  

      Deci , inca o data ... De ce ti-e frica sa fii pe picioarele tale identitar vorbind? De unde frica sa nu te traga curentul la urechi daca nu esti sub o aripa protectoare?  

      Atentie, pune-ti mintea in functiune: nu sunt pro sau anti UE , SUA, Rusia sau altii. Nu cu adevarat. Totul e contextual. Dar sunt cu adevarat pentru Romania! 

      si ca sa intelegi care ar fi cel mai bun plan pe care l-as promova:

      as consilia ca Romania sa fie pro-UE pana la ultima firmitura (pe masura ce se rup statele si ies din UE) dar pastrandu-si maxim libertatea posibila in interiorul UE! Adica fara sa treaca la euro (dar pregatindu-se pentru asta) , fara sa adopte toate politicile UE ci doar cele care ii folosesc , etc...  

      sunt sigur ca intelegi ce zic.  

      mare atentie!  

      nu sunt anti-UE sau anti-SUA sau pro-Rusia.  

      Sunt doar un om inteligent , nu o galeata in care unii au turnat informatie de o culoare sau alta.

      Nu sunt galeata de informatii pre-procesate, sunt soare de viziune si informatii (metaforic vorbind). Intelegi diferenta?  

      '' Tot ce avem nevoie e de o reconstructie a statului Roman cu oameni noi si dedicati nu cu actualele jeguri din clasa politica''

      Aduna 100 de tineri manageri din mediul privat experti in Lean cu black belt si altele de gen si pune-i cu deadline sa iti eficientizeze fluxurile operationale ale statului Roman.  

      Imi spui tu mie ca nu obtinem ceva exceptional la nivel mondial ?!?!?!??!  

      Politicienii actuali sunt mici fragmente de jeg in comparatie cu performantele de top ale managerilor middle si top managerilor din companiile private unde chiar lupti pentru supravietuire pe o baza curenta, unde ai sangele foarte activ.  

      Prietene, priveste viitorul prin ochii corecti ai viitorului, folosind corelat inteligenta si intuitia. Daca te uiti la viitor cu ochi din trecut...nu intelegi nimic.  

      mai simplu spus ...ce am zis in alt comentariu pt tine:

      Dumnezeu nu te cauta in fund, Dumnezeu te cauta in suflet.  

      Sa iti pui intrebarea daca esti cu adevarat un om bun si cald si intelegator cu cei din jur, cu sinceritate, fara sa ii judeci si fara sa-i chinuiesti, indiferent de motiv.  

      Nu judeca, nu da cu piatra. Sa-i intelegi si sa-i iubesti pe cei din jur asa cum sunt.  

      Asta e divin.  

      Dumnezeu are alte treburi decat cautatul in fund sau marcatul cu bifa intr-o lista sa vada daca omul indeplineste formal criteriile de "bun crestin" din Biblie (crede-ma, o stiu).  

      Dumnezeu e bunatate si dragoste peste orice. Si peste reguli.  

      Cauta in suflet, ma, nu in fund !  

      Si homosexualii sunt ai lui Dumnezeu, nu stiai?  

      Sa nu fii om rau!

      Sa fii om bun! Dumnezeu priveste.  

      Profetiile sunt partea cea mai slaba din spiritul unui om, chiar cu un IQ asa de ridicat si un orizont cultural sever de extins. Buna oara sa luam cazul Dostoievski - ce-ar fi ramas din el daca ramanea la profetia despre destinul Rusiei? si n-ar fi scris Fratii Karamazov ?

      Esti mai mult inchipuit , si asta vine din prea multa vorbarie...polivalenta 

      cum explici aplicabilitatea ridicata spre totala a ceea ce zic legat de viitor fata de realitatea factuala pe masura ce situatiile se intampla ?

      mie oricum mi-e indiferent. 

      eu zic.  

      si se intampla.  

      E ceva natural. Nu e pentru ca vreau eu. Asa e pur si simplu. Si intuitia e cea mai inalta treapta a existentei umane. Eu nu profetesc, eu vorbesc intuitiv despre viitor. Si se intampla.  

      p.s. Citeste Descartes. El aseza intuitia deasupra ratiunii dpdv valoric! ... fiind rationalist! ;) Mai mediteaza la acest fapt.

      Prietene megalomania nu cred ca se trateaza medicamentos.Psihiatria se exclude.Cauta un psiholog.

    Poate dezmembra dar nu se va intampla nimic. Peste 3 luni toate lucrurile vor fi ca inainte, statele vor avea datorie publica mai mare. Atat.

    O SINGURĂ ,, TURMĂ " ȘI-UN SINGUR PĂSTOR = STATELE UNITE ALE EUROPEI ( S. U. E) ; CINE NU V-A LĂSA CIOLANUL...!!!???

    1. da, asta e tinta... dar nu o sa le iasa. Uita-te cum trag Germania si Olanda intr-o directie, UK in alta, statele sudice in alta directie, aminteste-ti cum a fost umilita Grecia (si Ciprul la pachet) in afacerea bancara de acum cativa ani ...

      Egoismul - iata ce forta ce rupe UE! Virusul e doar declansatorul. Trigger-ul.  

      De fapt egoismul rupe cu pofta halci din viitorul comun al UE.  

      Germania si Olanda sau alte state puternice nu au renuntat la viziunea de "Stat - Kaiser" (stat-imparat) asupra altor state vasale.  

      Asta rupe UE.

      e ca relatia intre Rusia coordonatoare (Moscova si regiunile inconjuratoare) versus regiunile sarace dar extrem de pline de bogatii naturale (ex: Siberia) care sunt exploatate salbatic de centrul coordonator. Si Rusia se va rupe (dar in urmatorii 20 de ani, pana in 2040 , nu acum).  

    Bai creiere infecte si trogloditi ce sunteti. Sclavi erați voi cu toti jegosii care va sunt alaturi. Aștia care le mai merge mintea s-ar fi descurcat în viața. Voi ăștia de turma nu, pentru ca aveti creierii invectati cu covid 19.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb