Coronavirusul "joacă" pe toate posturile în sportul autohton

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Sport / 16 octombrie 2020

Coronavirusul "joacă" pe toate posturile în sportul autohton

Sportul autohton are un adversar foarte greu de învins: coronavirusul. Cazurile se înmulţesc tot mai mult, niciun sport nu este "iertat" de probleme. Marile necazuri se manifestă, aşa cum era de aşteptat, la sporturile de echipă, fotbalul, handbalul şi baschetul fiind printre cele mai afectate la noi în ţară.

Primele ligi de fotbal sunt în plină desfăşurare şi săptămânal apar noi cluburi cu jucători infectaţi. Echipa de fotbal FC Hermannstadt a anunţat că jucătorul testat pozitiv la COVID-19 la începutul lunii a fost reconfirmat pozitiv pentru a doua oară: "'Suntem negativi la testarea COVID-19, cu excepţia (din păcate!) fotbalistului depistat pozitiv cu ceva vreme în urmă. Acesta se simte în continuare foarte bine, este asimptomatic şi a primit acordul specialiştilor DSP să înceapă un program de antrenamente individual, până când rezultatul testării va fi unul negativ şi apoi se va alătura echipei''. FC Hermannstadt a precizat că testele efectuate la staff-ul şi fotbaliştii echipei a doua au avut rezultate negative. Cinci jucători dintre cei şapte depistaţi pozitiv cu Covid-19 săptămâna trecută au primit rezultate pozitive după ce au fost retestaţi conform noului protocol medical, la şapte zile distanţă, a anunţat clubul de fotbal ASU Politehnica Timişoara. Ceilalţi doi au primit rezultate negative şi prin urmare îşi pot relua programul normal, a precizat gruparea de liga a doua. Marţi, alţi trei jucători de la Poli au avut rezultate pozitive. FRF a anunţat că un fotbalist din lotul echipei naţionale de tineret a prezentat simptome de Covid-19. Înaintea meciului cu Malta au fost înregistarte două cazuri pozitve de infectare cu noul coronavirus, jucătorul Alexandru Paşcanu şi antrenorul secund Răzvan Rotaru. FC Voluntari informează că în urma testării efectuate la prima echipă, echipa secundă cât şi la grupele de juniori U 19 şi U 17, au fost depistate 6 rezultate pozitive. Cei 6 jucători infectaţi cu noul coronavirus fac parte din lotul FC Voluntari 2, angrenată în competiţia Ligii a 3-a. Potrivit clubului, aceştia se află în izolare şi respectă toate recomandările D.S.P Ilfov. De la 12 iunie, când au fost reluate meciurile de fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucători şi angajaţi ai unor cluburi din Liga I (FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi, Astra Giurgiu, FCSB, FC Argeş, UTA, Chindia Târgovişte, FC Viitorul Constanţa, FCSB, FC Hermannstadt) şi Liga a II-a (Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, ASU Poli Timişoara, Turris Oltul Turnu Măgurele, FC U Craiova 1948, Pandurii Târgu Jiu, FC Farul Constanţa, CSM Reşiţa, FK Csikszereda, FC Rapid). În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate până acum zece cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

Nici în handbal lucrurile nu stau cu mult mai bine. Echipa de handbal feminin Rapid Bucureşti a anunţat înaintea plecării la Ploieşti, pentru primul turneu al Ligii Naţionale, că din lot nu fac parte trei jucătoare depistate pozitiv la Covid-19: "Echipa noastră nu a fost ocolită, din păcate, de coronavirus, iar în urma testelor efectuate, trei jucătoare au fost depistate pozitiv Jasna Boljevici, Florentina Craiu şi Marina Ilie". Cele trei jucătoare nu au făcut deplasarea, fiind în carantină, aşa cum prevăd normele legale în vigoare. Două echipe au anunţat FRH că nu vor participa deloc la turneu, HC Zalău şi ACS Chişineu-Criş.O altă echipă cu testări pozitive în lot, Activ Ploieşti, s-a prezentat la turneu doar cu jucătoarele care au rezultate negative. Clubul Sportiv Municipal Gloria Buzău anunţă că întreg lotul a fost testat pentru coronavirus, iar testul Claudiei Mariana Condurche a ieşit pozitiv. A fost testat şi staf-ul clubului, fără a fi identificate cazuri de infectare.

Patru echipe de baschet masculin au participat la un turneu amical la Sibiu, săptămâna trecută, după care testările pozitive au explodat în loturi. Până acum, CSO Voluntari a anunţat oficial despre nouă jucători infectaţi, iar la U BT Cluj sunt opt cazuri. CSU Sibiu are doi jucători, 19 cazuri după doar patru partide amicale. Sportivii şi membrii stafului echipei, care au fost testaţi negativ au trecut şi ei în izolare şi vor repeta testul săptămâna aceasta. Organizatorii, CSU Sibiu au făcut precizări legate de turneu: "În organizarea competiţiiei am luat măsurile pentru evitarea răspândirii virusului, astfel că am contractat o firmă de dezinfecţie a sălii, am procedat la termoscanarea tuturor participanţilor, am atenţionat participanţii constant, inclusiv în timpul meciurilor, să procedeze la purtarea măştii, iar toţi participanţii au avut la-ndemână dezinfectant în permanenţă. Având în vedere contextul actual, le-am reamintit echipelor, încă de la transmiterea invitaţiei, să efectueze testarea tuturor participanţilor la competiţie conform reglementărilor în vigoare. De asemenea, au fost testaţi toţi arbitrii care au oficiat partidele şi au prezentat rezultatele negative ale testelor." Situaţia nu este deloc încurajatoare în ceea ce priveşte terminarea anului competiţional 2020 - 2021 pe terenurile de joc. În ceea ce priveşte prezenţa spectatorilor în tribune, şansele sunt tot mai mici ca acest lucru să se întâmple anul acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb