Corpul de control al premierului a anunţat, ieri, pe pagina de Facebook a instituţiei, că la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) sunt în curs de desfăşurare încă trei controale, cu termen de finalizare estimat la finalul anului 2016 şi începutul lui 2017.
Controalele vizează vânzarea imobilelor din domeniul privat al statului şi a celor aflate în proprietatea RAAPPS, contractele de locaţiune încheiate de RAAPPS şi încasarea veniturilor rezultate din activitatea economică desfăşurată de RAAPPS, inclusiv funcţionarea bufetelor de incintă.
De asemenea, Corpul de control al premierului precizează că, din analiza activităţii privind asigurarea de autoturisme de către RAAPPS, rezultă că Guvernul şi ceilalţi beneficiari - autorităţi publice şi companii cu capital de stat - ar trebui să achiziţioneze servicii de transport auto cu respectarea reglementărilor legale în vigoare privind achiziţiile publice şi a normelor de liberă concurenţa, nu doar direct şi exclusiv de la RAAPPS.
Corpul de control menţionează: "Exclusivitatea poate să existe doar în condiţiile în care activitatea de transport auto ar fi încorporată în entitatea beneficiară, de exemplu Secretariatul General al Guvernului. RAAPPS ar putea să îşi extindă activitatea economică prin oferirea de servicii de transport auto şi activităţi conexe (service auto, şcoala de şoferi etc) către orice posibili clienţi, similar societăţilor cu obiect asemănător care operează pe piaţă (obiectul de activitate al RAAPPS permite o astfel de extindere)".
Corpul de control al premierului a anunţat, vineri, că a efectuat în perioada ianuarie-octombrie o acţiune de control la RAAPPS în urma căreia a identificat pagube de cel puţin 12 milioane lei.