Corpul de Control al Primului-ministru a identificat cauzele care au determinat întârzieri în execuţia lucrărilor de infrastructură rutieră

F.A.
Companii / 10 noiembrie 2012

Corpul de Control al Primului-ministru a finalizat de curând un control la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) care a avut ca scop identificarea cauzelor care au determinat întârzieri în execuţia lucrărilor de infrastructură rutieră aflate în derulare, se arată într-un comunicat de presă.

Perioada supusă verificării a fost 01.01.2007 - 31.08.2012, în care au fost analizate 31 de contracte de lucrări privind reabilitarea/modernizarea şi construirea de drumuri naţionale şi autostrăzi.

Una din principalele probleme constatate a fost insuficienta mobilizare pe şantier a firmelor de construcţii care executau contractele analizate. Astfel, deşi pe hârtie prezentau personal suficient şi utilaje pe măsura lucrărilor angajate, în teren situaţia era cu totul alta. Aceasta cauza a stat la baza inregistrarii unor intarzieri in executia lucrarilor privind:

O altă cauză majoră a întârzierilor în contractele în derulare la CNADNR o reprezintă utilizarea de către constructori a aceloraşi utilaje, dar şi acelaşi personal în cadrul mai multor contracte de lucrări, executate în aceeaşi perioadă de timp.

Conform situaţiei prezentate de CNADNR, la data întocmirii situaţiei, unii constructori executau în paralel mai multe lucrări de infrastructură rutieră. Astfel, SC ROMSTRADE SRL avea în derulare 23 de contracte de lucrări, SC SPEDITION UMB SRL - 19 contracte, SC STRACO GRUP SRL - 20 de contracte, SC TEHNOSTRADE SRL -13 contracte, STRABAG AG - 6 contracte, SC STRABAG SRL - 10 contracte, SC DELTA ACM 93 SRL 0 10 contracte, JV FCC Construccion - 9 contracte şi ASTALDI Sp.A - 7 contracte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb