Corteva Agriscience: Inovaţia este fundamentul pentru creşterea semnificativă a productivităţii în agricultură

F.D.
Companii / 23 februarie

Corteva Agriscience: Inovaţia este fundamentul pentru creşterea semnificativă a productivităţii în agricultură

Prin soluţii durabile, inovaţia determină creşterea semnificativă a producţiei agricole, a declarat liderul Corteva Agriscience în cadrul Romanian Agri Trade Summit desfăşurat pe 22 februarie în Bucureşti, conform unui comunicat de presă al companiei.

Jean Ionescu, Country Leader pentru România şi Republica Moldova la Corteva, a prezentat cele mai importante soluţii pentru agricultura sustenabilă, inovativă, la conferinţa internaţională, în faţa a peste 1000 de experţi din 18 ţări: "Prin genetică avansată, produse pentru protecţia plantelor, produse biologice şi agricultură digitală, putem construi un mediu agricol durabil. La Corteva Agriscience, ne propunem să aducem în prim-plan discuţiile esenţiale ale momentului, prin evidenţierea preocupărilor şi nevoilor fermierilor şi partenerilor din industrie, descoperind valoarea reală pentru comunitatea agricolă, contribuind la creşterea productivităţii şi creând un viitor prosper prin îmbogăţirea vieţii celor care produc şi a celor care consumă".

În cadrul Romanian Agri Trade Summit, expertul Corteva a subliniat importanţa pilonilor inovaţie şi sustenabilitate în peisajul dinamic al agriculturii, fermierii locali confruntându-se cu o serie de provocări de mediu care necesită asimilarea practicilor şi tehnologiilor adaptate la aceste condiţii. Astfel, portofoliul de seminţe Pioneer®, parte integrantă din Corteva Agriscience, oferă fermierilor soluţiile cu cea mai ridicată toleranţă la secetă şi arşiţă, asigurând o creştere semnificativă a productivităţii, indiferent de impactul climatic, prin valorificarea eficientă a resurselor limitate de apă. În acest context, alegerea numărul unu în rândul fermierilor români sunt hibrizii de porumb Optimum® AQUAmax®, recunoscuţi pentru toleranţa excepţională la condiţii extreme de mediu.

"Mă bazez exclusiv pe genetica companiei Corteva Agriscience, în special în cazul porumbului, dar şi pentru culturile de rapiţă şi floarea-soarelui. Hibrizii de porumb Optimum® AQUAmax® sunt o dovadă a progresului tehnologic şi o opţiune viabilă pentru fermieri în lupta lor pentru adaptarea la schimbările climatice. Cu alte cuvinte, aceşti hibrizi se remarcă în ani buni şi rămân un sprijin de încredere în cei dificili," a declarat Cosmin Iancu, fermier şi director general la SC PICMAR PROD COM SRL despre portofoliul de seminţe al companiei.

O menţiune importantă a companiei Corteva a fost şi modul în care fermierii răspund provocării de combatere a dăunătorilor, rezistenţa culturilor fiind una dintre cele mai importante preocupări ale acestora. Corteva Agriscience sprijină fermierii în această luptă cu soluţii inovatoare, iar o practică sustenabilă este utilizarea produsului Qalcova bazat pe molecula spinosad, ca parte a unei strategii de management al rezilienţei culturilor. Această moleculă unică are o origine complet naturală, derivată din bacterii existente în natură, care acţionează eficient împotriva unei game diverse de dăunători, oferind un avantaj semnificativ în protejarea culturilor.

"Produsul Laser 240 SC bazat pe Qalcova este insecticidul pe care mă bazez în planul de control al dăunătorilor pentru viţa-de-vie. Capacitatea sa de a oferi protecţie eficientă împotriva principalului dăunător, Lobesia botrana, în orice fenofază, chiar şi pentru a treia generaţie, îmi permite să recoltez struguri sănătoşi, fără reziduuri în must sau vin, datorită naturii sale biologice," a declarat inginerul Cornel Baniţă de la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa despre molecula activă spinosad şi beneficiile sale.

Mai mult, un alt punct prezentat de Jean Ionescu în timpul panelurilor de discuţii a fost adoptarea inovaţiilor biologice, oferind fermierilor oportunitatea de a deschide calea către un sector agricol rezilient, productiv şi sustenabil în România. Astfel, introducerea unei noi categorii de produse biologice în portofoliul companiei reprezintă o abordare orientată spre viitor, oferind o soluţie viabilă pentru o varietate de provocări întâlnite în agricultură. În centrul acestei transformări se află Utrisha N, o soluţie revoluţionară ce redefineşte nutriţia culturilor, un produs biologic care îmbunătăţeşte natural vitalitatea culturilor, fixând azotul din atmosferă sub forma de amoniu disponibil imediat plantei de cultură. De asemenea, dintre produse, au fost amintitite şi diferite tipuri de biostimulanţi cu moduri unice de acţiune, cum ar fi îmbunătăţirea utilizării nutrienţilor, creşterea rezistenţei plantelor la factorii de stres abiotic, cum ar fi seceta sau temperaturile extreme, şi îmbunătăţirea proceselor metabolice ale plantelor.

"În cadrul dinamic al industriei de Agribusiness, Corteva Agriscience este un partener dedicat şi implicat, călăuzindu-se de angajamentul ferm faţă de fermieri şi de alinierea la principiile fundamentale promovate de Romanian Agri Trade Summit. Prezenţa companiei în cadrul evenimentului nostru aflat la cea de-a doua ediţie este o confirmare a importanţei relaţiilor de colaborare în cadrul industriei agricole, Corteva Agriscience contribuind astfel la creşterea standardelor şi la facilitarea dezvoltării sustenabile a sectorului agricol," a declarat Cezar Gheorghe, analist expert şi consultant, AGRIColumn.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb