Corupţia ASF: ecouri în mass-media

Bănci-Asigurări / 19 iunie 2020



Subiectul corupţiei din ASF a fost abordat şi în emisiunea "Dosar de politician" realizată de Silviu Mânăstire, difuzată joi seară la postul de televiziune B1 TV. Emisiunea succede articolul din ziarul "BURSA" cu titlul "ASF: Organigrama corupţiei", publicat în data de 04 Iunie. Articolul a stârnit vâlvă în comunitatea pieţei de capital, generând peste 100 de comentarii şi înregistrând zeci de mii de vizualizări. Emisiunea de aseară este un ecou al nemulţumirii, crescând faţă de activitatea arbitrară, încălcând propriile reguli ale ASF, atât în piaţa de capital cât şi în piaţa asigurărilor. Emisiunea reia informaţii publicate in articolul din ziarul Bursa, dar Adaugă si altele care nu au fost menţionate acolo. Rezultatul este un tablou oribil pentru o instituţie care s-ar fi vrut de reglementare şi supraveghere. Vă invitam să urmăriţi înregistrarea acestui segment dedicat corupţiei din ASF.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. ASF o mare rusine ...corupti si nepotisme

    1. Nici acest Marcu nu o sa faca ordine in ASF din simplul motiv ca acolo sunt toate rudele,amantele,nepotii, relatiile si cumetriile si chiar peste, cu nesimtire peste, ale clasei noastre politice. Este de necrezut unde s-a ajuns cu nesimtirea, nu mai exista limite. Acest PCR ce guverneaza ASF și-a dat si salarii nesimtite din banii platitorului de RCA, ai contribuabilului la Pilonii de Pensie, chiar si al micului investitor. De ce presa nu publica lista cu toate rubedeniile din ASF? Probabil ca o sa avem si mai mari surprize. Presa sa se intereseze cum se distribuie salariile in ASF si pe ce criterii. Alo DNA-ul, Parchetul?

      Asa-i domne, in jurul ASF sunt parcate numai masini una si-una de lux ale pitipoancelor si amantelor de acolo! Bine zicea nea Base, acolo e o cloaca domne! O cloaca! Aici sunt voturile dumneavoastră! Sa stiti ce votati in toamna! Banii contribuabililor aici se duc, pe salarii de lux la cloaca! Mai votati clasa politica! Să-și bage rubedeniile si amantele pe salarii nesimtite ca salariul mediu le sta in gat! Nesimtitii! Votati in toamna cu placere! Macar acum stiti ce votati!

      Aci râdem de românașii plecați la sparanghel în Germania, vă rugăm da vedeți cauza,motivul. Acusica înțelegem și motivul. Până acum cloaca a venit de la PSD, de la Marcu citire vine și de la PNL. Cine împarte, parte-si face!

    presa este mai corupta decit asf,

    de ce nu faceti inventarul la toate organigramele corupţiei. 

    ex.toate ziarele sa publice permanent pe prima pagina, o lista

    cu toate institutiile unde este coruptie, angajari pe pile si relatii, etc  

    1. Unii cititori sint mai corupti decit presa.

      De exemplu, tu de ce nu postezi in toate site-urile si blogurile comentariul de aici? 

      Frumos reportajul celor de la B1 Tv si pare inspirat din articolele Bursa. Dar din pacate domnule Goldstein cetateanul simplu, publicul normal habar nu are ca exista o astfel de institutie. Efectiv nu stie ca exista o astfel de institutie cu personaje sinistre, scabroase si reprobabile angajate acolo pe salarii imense comparativ cu veniturile publicului larg. In ASF nu se incaseaza doar salarii. Exista primele de Paste, de Craciun, pensii facultative lunare platite de ASF pentru fiecare angajat, bonusuri, cadouri. Pe astea nu le ia nimeni in calcul. Nici ziaristii si nici jurnalistii pentru ca sunt stiute doar de catre privilegiatii ASF. Isi imagineaza cetateanu' simplu, mai ales cel care si-a pierdut locul de munca acum cu pandemia, ca unii in ASF iau astfel de venituri? Nu! Poate accepta un muritor de asta ca Cristina (cacofonie intentionata) - Printesa RCA are 5000 de euro pe luna si AMG sa isi plimbe fusta prin ASF? Stie lumea cine e Weber? Un nimeni din Gorj care si-a angajat toti analfabeti in ASF? Stiu ei ce face pupilu lui Ciolacu in ASF? Ce lucreaza el acolo la pensii ..el care abia a terminat Managementul pe la ASE in 5 ani in loc de 3? Vedeti domnule Goldstein asta este tragic. Ignoranta cetateanului simplu. Nu parvenitii astia din ASF. Ei nu au nicio vina. Prosti, dar destepti. Au relatii si iau venituri de vestul Europei pentru nimic. Vina este a cetateanului simplu care doarme, este indolent, nepasator, inapt si care merita sa fie calcat in picioare de trepadusii din institutii ca ASF in care un numarator de braji poate incasa lunar 15000 de euro formatii din banii lui ai cetateanului simplu care are un harb cu 500 de mii de km si plateste RCA, care are un servicu si plateste CAS sau cetateanu' mai elevat care are o actiune la bursa.

      site-urile ziarelor! stii mai bine decit noi pe cine servesc! sau sito-urile tembeliziunilor! unde pornaci stau cu pantaloni in vine si in patru labe in fata coruptiei

    ASF este exemplu clar al cangrenei societatii: CORUPTIA.

    Aceasta este oglinda parlamentului rusinii nationale !

    Lakis, Drăgoi și Doros au devenit celebri și la B1. Dar nu in întelesul bun...

    1. Erau de foarte mult timp celebri. I sa încă nu știau)))

    In Ziarul de Bacău online, un anonim comentează următoarele (citez și reproduc ce zice; nu am dovezi dacă e adevărat, dar probabil ca este): "Nicu Marcu este fost repetent al facultatii de TCM din Sibiu la care a luat in 1989 dupa ce a incercat sa intre de doua ori in 1987 si 1988.

    De asemenea, in perioada 1992-1994 apare ca student la doua facultati, Sibiu si ASE Craiova. Cum a putut sa urmeze doua facultati in doua orase diferite?  

    In orice caz primul sau servici il are deabia in 1996, contabil la ocolul silvic Poiana Mare, Dolj, la 9 ani de la terminarea liceului, unde este angajat fara studii superioare terminate pentru ca TCM-ul l-a abandonat iar ASE-ul de la Craiova nu il avea inca terminat deoarece ramasese si aici repetent.  

    In perioada 2002-2004 il gasim pe Nicu Marcu student la drept, doctorand la ASE, autor a trei carti + inalt functionar in minister. Cind a avut timp sa le faca pe toate?  

    In 2005 dupa terminarea doctoratului ajunge sef de lucrari iar in 2010, desi posturile erau blocate, profesor universitar plin pentru ca in martie 2012 sa devina prodecan al universitatii din Craiova si in decembrie 2012 deputat USL de Bacau. 

    De asemenea Nicu Marcu detine zeci de hectare de teren si are venituri de la stat de peste 100 000 Euro pe an."  

    Cert este ca numara brajii de Craciun si acum e tare talentat in asigurari, piete de capital si pensii private. Mai vrem comentarii de la Clubul Amantelor din ASF. 

    (satira - orice asemanare cu realitatea e pur intamplatoare)

    discutie inspector curte de conturi - superior ierarhic: 

    I: sefu sefu! probleme mari la asf sefu! sa vorbim....cand aveti timp... 

    S: err...cine ma??cum asa? la baietii nostri la asefeu? nu-ți bate capul...o rezolvam 

    I: sefu, dar e groasa acum, uite, la directia aia asa si asa, nu stiu cum sa o dau... 

    S: nu e problemă! e ăl mic al lui Sefu ăl mare de la partid, nu-ți bate capul! castiga si el o paine, vreo 5-6.000 euro, bani de buzunar, cheltuie si el prin cluburi...asa e in Capitala, viata grea de noapte, vrei sa doarma doua ore sa vina la 8 la program?asa e tineretul acu... 

    I: sefu, stiu,sefu,dar uite acum, la fel ca anul trecut, la directia aia e așa și asa... 

    S: da mă, nu e problema, e cumnata-mea, invata si ea, ce sa faca, pe unde s-apuce, n-am mai scapat de gura lu' nevasta-mea... 

    I: dar sefu, nu are pregatirea necesara șefu, nu are patalama...nu are nici experienta, fisa postului...

    S: lasa mă că se prinde pregatirea de ea si cu experiența, prinde doua mandate sigur ca prostii ne voteaza...lasa, fii linistit si gandeste-te la prima aia si bonusul ala baban pe care ti l-am promis, il meriti,ai facut treaba buna, bravo! 

    Din pacate ASF este doar un exemplu palid al conceptului bine gandit si pus in aplicatie de jegmanire nesimtita si sustinuta de clasa politica din aceasta tara!

    Ar trebui gasita o metoda de informare publica pentru ca ac situatie chiar nu este cunoscuta de omul de rand (scolit sau nu) 

    Pana atunci insa cine a aprobat, admite si incurajeaza tacit sau nu acest jaf nesimtit si legalizat (incredibil) ar trebui ingropat de viu sub pietre! 

    O batjocura mai mare si mai nesimtita este greu de imaginat! 

    este ca un carusel care se invarte din ce in ce mai repede in fata ochilor inchisi ai celor care sunt pusi sa vegheze! 

    unde este vocea de fier a primilor 4 oameni din statul roman? de ce nu le ia nimeni nici un interviu? 

    de ce atitudinea de zeflemea, batjocura nesimtita exact la cei care se bat cu pietre in piept ca apara democratia, cand de fapt apara hotia IN VAZUL LUMII SI NU ORICUM, CI CU CINISM 

    cine le da voie? 

    cine inchide ochii si se face ca nu vede? 

    cine isi bate joc de o natiune intrega pe care aserveste unor scopuri josnice si nesimtite? 

    cine ?

    SI DE CE I SE PERMITE? 

    Prapadul de la Harinvest nu ar fi fost posibil fara contributia ASF!!! In timp ce organele de control

    "controlau" Harinvest erau vandute neautorizat actiunile investitorilor in favoarea administratorilor si actionarilor!!! Procurorul de caz nu a inteles sa verifice bancruta frauduloasa!! Mai mult! A sechestrat proprietatile investitorilor!! Si totul a pornit de la ASF care nu ii apara pe investitori in instanta! Esti furat pe piata de capital si trebuie sa iti angajezi avocat sa te apere! Ce zice Directiva europeana pentru aceste cazuri domnule Calin Rangu? Ce a facut ASF in apararea tuturor pagubitilor prin Harinvest??? 

    proasta e ca nici in Manastire sau Soviani nu am nici cea mai mica incredere...Gunoiul de la ASF e vechi de pe vremea CNVM-ului, se schimba doar mirosurile dar tot de gunoi sunt. Nici nu-mi dau seama cine ar putea face curatenie aici.

    1. si totusi exista tomberoane de gunoi

      doar tr folosite! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb