Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet: "În 2023, estimăm o creştere cu 50% a cifrei de afaceri pe segmentul electronice al CreditAmanet"

G.D.
Companii / 7 martie 2023

Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet: "În 2023, estimăm o creştere cu 50% a cifrei de afaceri pe segmentul electronice al CreditAmanet"

În ultimele decenii, produsele electronice au devenit indispensabile vieţii de zi cu zi, situaţie ce poate fi uşor observată din cifrele vânzărilor, conform unui comunicat remis redacţiei. Însă, preferinţele consumatorilor nu se îndreaptă doar spre electronicele noi, ci şi spre cele pre-owned. Conform Statista.com, piaţa globală a electronicelor reciclate şi reutilizate cunoaşte o creştere importantă şi va atinge până în 2026 valoarea de aproximativ 66 de miliarde de dolari. Trendul ascendent al electronicelor reciclate are avantaje importante atât pentru mediu, cât şi pentru cumpărători, pentru că ajută la prevenirea risipei şi sustenabilitatea industriei tech pe de-o parte, iar pe de altă parte este o bună afacere pentru clienţi, care pot achiziţiona electronice la preţuri foarte avantajoase.

Potrivit sursei citate, tendinţa de pe piaţa globală poate fi observată şi în România, unde economia circulară începe să câştige tot mai mult teren. "În ultimii ani, interesul românilor în privinţa achiziţiilor electronicelor pre-owned şi mai ales a telefoanelor mobile a crescut considerabil. În 2023, estimăm o creştere cu 50% a cifrei de afaceri pe segmentul electronice al CreditAmanet", spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet. "Clienţii noştri îşi doresc telefoane din clasa medie sau premium în stare foarte bună şi garanţia calităţii lor. Noi realizăm verificări extrem de riguroase ale electronicelor pe care le comercializăm şi oferim beneficii post achiziţie - garanţie de 1 an - astfel încât clienţii să aibă siguranţa că produsul cumpărat este la cele mai bune standarde de calitate. În plus, prin astfel de oferte încurajăm un consum responsabil şi repunem în circuit obiecte care încă nu şi-au închis ciclul de viaţă", mai spune CEO-ul companiei.

Retailer de produse electronice pre-owned - telefoane, tablete, laptopuri, smartwatch, console şi aparate foto, CreditAmanet derulează un program Buy Back pentru electronice care permite achiziţia unor produse de ultimă generaţie, în stare foarte bună, cu preţuri de până la 50% mai mici faţă de preţul de lansare. De asemenea, clienţii CreditAmanet pot primi până la 80% din valoarea de pre-owned a produsului electronic, dacă acesta este într-o stare bună, subliniază sursa citată.

"Am început să tranzacţionăm electronice pre-owned încă de acum un deceniu, însă în ultimii ani am observat o creştere importantă a cererii consumatorilor faţă de acest serviciu", explică CEO-ul CreditAmanet motivul care a condus la demararea programului Buy Back pentru electronice. Adaptarea la această piaţă extrem de dinamică este necesară pentru o mai bună înţelegere a cerinţelor consumatorilor şi identificarea celor mai bune metode de a veni în întâmpinarea lor.

"Achiziţionarea de electronice este o necesitate, pentru că e vorba despre bunuri uzuale. În plus, clienţii îşi doresc să ţină pasul cu cele mai noi tendinţe din domeniul tehnologic. Programul Buy Back derulat de CreditAmanet oferă oportunitatea de a achiziţiona produse electronice de ultimă generaţie la preţuri mult mai avantajoase decât cele de lansare, dar totodată e şi o şansă să valorificăm electronicele pe care nu le mai utilizăm. Mă refer la acele telefoane care stau nefolosite printr-un dulap, pentru că ne-am dorit un model mai nou", mai spune Cosmin Popovici.

Serviciul Buy Back oferit de CreditAmanet poate fi accesat şi online, clienţii având beneficiul unei garanţii de 1 an pentru produsele electronice achiziţionate şi termen de retur extins.

CEO-ul CreditAmanet explică interesul clienţilor pentru electronicele pre-owned nu numai prin prisma unui business avantajos, ci şi pentru că "protejarea mediului devine un subiect din ce în ce mai important, pe care oamenii au început să îl conştientizeze. În principal consumatorii din noile generaţii au devenit extrem de preocupaţi de acest subiect. Serviciul Buy Back pe care îl oferim aduce o contribuţie majoră în economia circulară, pentru că readuce la viaţă electronicele şi le repune în circulaţie. Este avantajos pentru mediu şi o bună afacere pentru clienţi", mai spune CEO-ul CreditAmanet în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb