"Cosmote" lansează o emisiune de obligaţiuni

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iunie 2005

Compania vrea să cumpere 70% din "CosmoRom"

Adunarea Generală a Acţionarilor "Cosmote" a aprobat, săptămîna trecută, lansarea unei emisiuni de obligaţiuni corporative, în valoare de un miliard de euro. Emisiunea are ca scop obţinerea fondurilor necesare achiziţiei companiilor de telefonie mobilă "Globul" din Bulgaria şi "CosmoFon" din Macedonia. La ora actuală, aceste două companii sînt deţinute de societatea-mamă a "Cosmote", "Hellenic Telecommunications Organization" (OTE). De precizat că pentru "Globul", "Cosmote" va plăti 400 de milioane de euro, iar pentru "CosmoFon" - 90 de milioane de euro. Achiziţiile fac parte din strategia de expansiune a companiei în Europa de Est. În acest sens, la data de 27 iunie, AGA extraordinară a "Cosmote" va supune aprobării achiziţia a 70% din operatorul român de telefonie mobilă "CosmoRom".

Menţionăm că, tot săptămîna trecută, OTE şi-a prezentat rezultatele financiare înregistrate în exerciţiul fiscal 2004, precum şi obiectivele strategice pentru 2005. "Pentru prima dată în istoria companiei, OTE a înregistrat pierderi şi, în consecinţă, nu va distribui nici un dividend pentru 2004. Veniturile companiei s-au redus în special din cauza deciziilor organismelor de reglementare, precum şi din cauza scăderii pieţei interne de telefonie fixă în faţa competiţiei din partea operatorilor de telefonie mobilă şi a furnizorilor de servicii alternative. De asemenea cheltuielile au crescut şi ele, în parte din cauza faptului că Grecia a găzduit Jocurile Olimpice din 2004", a precizat preşedintele OTE, Panagis Vourloumis. Acesta a subliniat că prioritatea companiei este restructurarea.

Dacă OTE nu acordă dividend, "Cosmote" a decis să plătească restul de dividende pentru 2004, de 0,57 euro/acţiune. Pînă acum, compania a plătit 0,90 de euro/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb