COTAR: Cerem extinderea anchetei în Ministerul Transporturilor

G.B
Miscellanea / 12 iulie 2021

Cerem extinderea anchetei în Ministerul Transporturilor

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizati din România (C.O.T.A.R) a trimis o Scrisoare deschisă către DNA şi Ministrul Transporturilor, pentru a cere extinderea anchetei în legătură cu activităţile ilegale din interiorul Ministerului Transporturilor şi al instituţiilor subordnate - ARR şi ISCTR, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Corpul de Control din Ministerul Transporturilor şi Direcţia Naţională Anticorupţie au dispus deja o acţiune de control pentru verificarea informaţiilor primite din mediul privat şi din partea angajaţilor ARR-MT, precum şi a informaţiilor apărute în mass-media, în legătură cu posibile încălcări ale legii, comise la cel mai înalt nivel al Autorităţii Rutiere Române - A.R.R., respectiv al Directorului General Mihai Alecu, apropiaţii acestuia, cât şi la nivel de Secretar de Stat, în legătură cu Gabor Sandor.

"Având în vedere faptul că, din informaţiile pe care le deţinem, raportul de control a fost finalizat şi ar confirma toate suspiciunile apărute în ultimele luni cu privire la activitatea desfăşurată de anumite persoane din cadrul ARR şi de către Secretar de Stat, (mai mult decât atât, raportul ar conţine, în fapt, constatări evidente şi dovedite şi ale unor alte fapte posibil de natură penală, în afara celor apărute în spaţiul public), aşteptăm de la Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, să facă public acest raport al Corpului de Control. De asemenea, aşteptăm ca DNA să extindă ancheta, în cazul ilegalităţilor din interiorul Ministerul Transporturilor, ARR şi ISCTR", subliniază sursa citată.

DNA Constanţa l-a reţinut pe directorul Direcţiei Economice din cadrul MT, Petre Neacşa, în cazul ARSVOM - pornind de la raportul de control din cadrul Ministerului Transporturilor. De asemenea, au loc noi audieri şi se fac noi investigaţii în legătură cu dosare legate de dare de mită. Domnul Ministru Cătălin Drulă a demonstrat că apără legea, corectitudinea, profesionalismul şi transparenţa, punând în aplicare mesajul FĂRĂ PENALI ÎN FUNCŢII PUBLICE (în special în cazul ARSVOM).

"Noi, transportatorii autorizaţi din România, am susţinut întotdeauna persoanele care pot face curăţenie în sistemul de transport, care promovează valorile şi profesionalismul în instituţiile publice şi care nu închid ochii la presupuse fapte de corupţie, abuz în serviciu, trafic de influenţă etc. Aşteptăm de la Ministru să dispună următoarele:

1. aprobarea raportului de control în forma prezentată de către echipa de control şi transmiterea acestuia către toate autorităţile competente;

2. informarea de urgenţă a Primului-ministru, cu privire la conţinutul raportului;

3. demiterea imediată a persoanelor implicate în fapte ilegale, care au rol de decizie, la nivelul Ministerului şi al instituţiilor subirdonaate MT;

4. publicarea pe site-ul ministerului a unui extras/a unei sinteze din raport, în scopul asigurării unui nivel minim de transparenţă faţă de interesul public;

5. menţinerea aceluiaşi nivel de intransigenţă şi transparenţă ca în cazul ARSVOM;

6. informarea partenerilor sociali din domeniul transporturilor rutiere şi a opiniei publice cu privire la măsurile întreprinse în acest sens", se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb