Cotaţia petrolului, impulsionată de previziunile OPEC

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 13 februarie 2013

Cotaţia petrolului, impulsionată de previziunile OPEC

Preţul ţiţeiului a urcat ieri, pe piaţa americană, până la cel mai ridicat nivel din ultima săptămână, după ce Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi-a modificat în sens pozitiv estimările privind cantitatea de petrol pe care va trebui s-o furnizeze pieţei anul acesta.

Cotaţia ţiţeiului West Texas Intermediate cu livrare în martie a crescut cu 48 de cenţi (0,5%) la ora 09.58, la New York Mercantile Exchange, atingând 97,51 dolari/ baril. Anterior, cotaţia urcase la 97,77 dolari/baril - cel mai ridicat nivel din 1 februarie până în prezent.

De menţionat că, luni, cotaţia petrolului a crescut cu 1,31 dolari pe piaţa din SUA, avansul fiind cel mai important din 2 ianuarie până în prezent.

La ICE Futures Europe din Londra, preţul petrolului Brent cu livrare în martie a urcat cu 0,1% ieri, la 118,25 dolari barilul.

OPEC şi-a revizuit în creştere estimările în condiţiile în care cererea de combustibili este mai solidă pe pieţele emergente. Conform propriilor previziuni, lansate ieri, OPEC va trebui să furnizeze pieţei, în medie, 29,8 milioane de barili pe zi în 2013, cu 100.000 de barili pe zi mai mult decât estima organizaţia în urmă cu o lună.

Producţia realizată de OPEC în ianuarie a fost mai mare decât media estimată pentru întreg anul curent, respectiv de 30,3 milioane de barili/zi.

OPEC a informat: "Date fiind unele semne de redresare a economiei globale, dar şi vremea rece de la acest început de an, ne-am revizuit estimările privind cererea mondială de petrol în 2013. Cea mai importantă creştere a consumului va veni din China".

Potrivit OPEC, cererea mondială de petrol va spori cu 800.000 de barili pe zi (0,9%) anul acesta, la 89,7 milioane de barili/zi. Estimarea a fost modificată în creştere cu 80.000 de barili/zi faţă de previziunea anterioară, din ianuarie.

OPEC reuneşte Algeria, Angola, Ecuador, Iran, Irak, Kuweit, Libia, Nigeria, Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Venezuela.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb