COTATII AGRICOLE Viticultorii sunt primii beneficiari ai fondurilor europene

F.A.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 2 iulie 2007

Viticultorii sunt printre primii beneficiari ai fondurilor europene la care România are acces în calitate de Stat Membru al Uniunii Europene. Derularea plăţilor a început vineri, 29 iunie, când Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a acordat sprijin financiar viticultorilor care au realizat programe privind măsuri de reconversie/ restructurare a plantaţiilor viticole în campania 2006/2007. Această formă de sprijin se acordă din Fondul European pentru Garantare Agricolă (FEGA) şi însumează 24,6 milioane RON (echivalentul a circa 7,5 milioane euro). Minis­trul Decebal Traian Remeş a precizat că efectuarea acestor prime plăţi este una din priorităţile post-aderare ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care acţionează în sensul absorbţiei integrale a fondurilor europene în scopul consolidării economico-sociale a satului românesc.

Cea mai mică sumă care se poate solicita este de 1.500 de euro pentru un hectar, pentru modificarea distanţelor de plantare, iar cea mai mare sumă de bani este de 5.775 de euro pentru un hectar, pentru plantarea viţelor de vie altoite şi certificate.

Fondurile vor fi alocate prin Fondul European pentru Garantare Agricolă (FEGA) şi se va acorda fermierilor sub forma plăţilor directe, în baza planurilor elaborate de fermieri.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) va achita sprijinul financiar în ordinea depunerii dosarelor, dar beneficiarii care au finalizat lucrările din dosar au prioritate în raport cu cei care solicită banii în avans.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb