Cotaţiile celor mai lichide acţiuni au crescut, în medie, cu 8,7% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 1 martie 2004

Investitorii care ar fi preferat în urmă cu o lună un plasament cu grad de risc scăzut şi ar fi achiziţionat unităţile fondurilor mutuale ar fi avut vineri cel mai mare cîştig, dacă optau pentru "Napoca". Valoarea unităţii de fond s-a apreciat cu 7,77%. În termeni reali, luînd în calcul aprecierea leului în raport cu euro, cîştigul adus de fondul "Napoca" a fost de 9,91%. Persoanele care au mizat pe unităţile fondului "Intercapital", care are portofoliul format preponderent din acţiuni cotate, şi-au majorat valoarea inves-tiţiei cu 7,11%.

Cei care au optat pentru un portofoliu cu cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi cu structura indicelui BET şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 8,7%. Cîştigul a fost determinat de aprecierea indicelui bursier, calculat în euro, ca urmare a creşterii cotaţiilor principalelor acţiuni. Mai puţin inspiraţi au fost investitorii care au mizat pe acţiunile SIF. Din cauza scăderii indicelui BET-FI, calculat în euro, portofoliul cu structura indexului valora vineri cu 2,78% mai puţin decît în urmă cu o lună. Randamentul maxim lunar ar fi revenit investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Bermas" Suceava. Aprecierea cursului lor a adus un cîştig lunar de 46,2%. Dacă exprimăm cotaţia medie a titlurilor "Bermas" în euro, randamentul maxim real ar fi fost de 49,1%. Persoanele care au mizat pe acţiunile "Electrocontact" şi-au majorat valoarea rea-lă a sumei investite cu 48,4%.

Cei care şi-au constituit un depozit lunar în lei la băncile comerciale au avut un cîştig mai redus. Cel mai mult ar fi obţinut persoanele care au optat pentru "Finansbank" sau "Eurom Bank", valoarea sumelor depuse, exprimate în euro majorîndu-se cu 3,43%. Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, au avut vineri o suplimentare a valorii acestora, exprimate în euro, cu 1,99%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb