Investitorii care ar fi preferat în urmă cu o lună un plasament cu grad de risc scăzut şi ar fi achiziţionat unităţile fondurilor mutuale ar fi avut vineri cel mai mare cîştig, dacă optau pentru "Napoca". Valoarea unităţii de fond s-a apreciat cu 7,77%. În termeni reali, luînd în calcul aprecierea leului în raport cu euro, cîştigul adus de fondul "Napoca" a fost de 9,91%. Persoanele care au mizat pe unităţile fondului "Intercapital", care are portofoliul format preponderent din acţiuni cotate, şi-au majorat valoarea inves-tiţiei cu 7,11%.
Cei care au optat pentru un portofoliu cu cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi cu structura indicelui BET şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 8,7%. Cîştigul a fost determinat de aprecierea indicelui bursier, calculat în euro, ca urmare a creşterii cotaţiilor principalelor acţiuni. Mai puţin inspiraţi au fost investitorii care au mizat pe acţiunile SIF. Din cauza scăderii indicelui BET-FI, calculat în euro, portofoliul cu structura indexului valora vineri cu 2,78% mai puţin decît în urmă cu o lună. Randamentul maxim lunar ar fi revenit investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Bermas" Suceava. Aprecierea cursului lor a adus un cîştig lunar de 46,2%. Dacă exprimăm cotaţia medie a titlurilor "Bermas" în euro, randamentul maxim real ar fi fost de 49,1%. Persoanele care au mizat pe acţiunile "Electrocontact" şi-au majorat valoarea rea-lă a sumei investite cu 48,4%.
Cei care şi-au constituit un depozit lunar în lei la băncile comerciale au avut un cîştig mai redus. Cel mai mult ar fi obţinut persoanele care au optat pentru "Finansbank" sau "Eurom Bank", valoarea sumelor depuse, exprimate în euro majorîndu-se cu 3,43%. Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, au avut vineri o suplimentare a valorii acestora, exprimate în euro, cu 1,99%.