Covid-19 suspendă toate competiţiile sportive

G.M.
Ziarul BURSA #Sport / 13 martie 2020

Declararea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii pandemie de coronavirus a atras suspendarea mai multor competiţii care se desfăşoară în toate zonele afectate.

În ţara noastră, Federaţia Română de Fotbal a decis, joi, suspendarea tuturor competiţiilor fotbalistice pe teritoriul României până la 31 martie având în vedere deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind pericolul epidemic pe care-l reprezintă virusul COVID-19. Astfel, toate meciurile care trebuia să se des-făşoare în etapele a 3-a, a 4-a şi a 5-a din play-off-ul şi play-out-ul Ligii 1 de fotbal sunt amânate pentru date care vor fi stabilite ulterior. Totodată vor fi amânate şi etapele ce trebuia să se dispute în Liga a 2-a şi Liga a 3-a de fotbal din ţara noastră.

Tot ieri, Federaţia Română de Bas-chet a decis suspendarea tuturor competiţiilor naţionale pe care le organiează. Printre federaţiile care şi-au sus-pendat sau anulat competiţiile ce trebuia să aibă loc în perioada următoare se numără şi Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, Federaţia Română de Haltere, Federaţia Română de Scrimă, Federaţia Română de Volei, etc.

Şi Federaţia Română de Rugby, cu acordul forului european, a fost nevoită să amâne partida pe care naţionala Stejarilor trebuia să o dispute mâine, la Botoşani, împotriva Belgiei, în cadrul ediţiei 2020 a competiţiei Rugby Europe.

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby a declarat: "" În acest moment ceea ce ar trebui să ne preocupe este siguranţa jucătorilor pentru că toţi au familii, au copii, e foar-te important să nu-i expunem niciunui risc. Decizia Rugby Europe, pe care noi am susţinut-o în totalitate, este o măsură foarte bună de precauţie şi prevenţie, este foarte important să acţionăm astfel încât să nu permitem extinderea numărului de infecţii. Vom rămâne în contact permanent cu oficialii Rugby Europe şi în funcţie de cum va evolua situaţia vom stabili data la care vom juca acest ultim meci al sezonului Rugby Europe Championship".

La nivel internaţional, prima competiţie sportivă majoră amânată este Campionatul Mondial de Patinaj Artis-tic ce trebuia să aibă loc la Montreal, în Canada.

Sezonul din NBA a fost suspendat cu efect imediat, după ce un baschetbalist de la Utah Jazz, francezul Rudy Gobert, a fost testat cu coronavirus. Suspendarea NBA a venit la doar câteva minute după ce preşedintele SUA a anunţat că interzice toate călătoriile din Europa în SUA pentru 30 de zile (exceptând Marea Britanie), iar Tom Hanks a devenit prima celebritate care confirmă că e bolnav de coronavirus - o serie de evenimente care a provocat rumoare în Statele Unite.

După campionatul italian de fotbal suspendat în urmă cu câteva zile, La Liga - campionatul de fotbal al Spaniei - a fost suspendat pentru următoarele două săptămâni.

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat că, în posibilitatea în care turneele finale de handbal feminin şi mas-culin nu se vor putea ţine în luna mai, a stabilit mai multe date alternative pentru disputarea acestora, iar biletele deja vândute vor fi realocate. Astfel, turneul final al Champions League la handbal feminin, ce trebuia să aibă loc în perioada 8-9 mai la Budapesta, ar putea fi amânat pentru perioada 5-6 septembrie.

Totodată, Final Four-ul Champions League la handbal masculin, ce urmea-ză să se desfăşoare în zilele de 30 şi 31 mai, s-ar putea desfăşura în perioada 22-23 august.

Turneul final al Cupei EHF la handbal masculin, care ar trebui să aibă loc la Berlin între 23-24 mai, ar putea fi mutat în zilele de 30 şi 31 august.

Turneul preolimpic de handbal feminin din Muntenegru se va juca fără spectatori. Vestea a fost anunţată de Ministerul Sănătăţii din Muntenegru, ţară care se aliniază astfel măsurilor luate în mai multe state din Europa. La turneul preolimpic (20-22 martie), România va juca contra Thailandei, Norvegiei şi Muntenegrului. Primele două se vor califica pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La tenis, meciul dintre naţionalele feminine ale României şi Italiei, care trebuia să se joace la Cluj, în 17-18 aprilie, precum şi turneul final al primei ediţii din noua formulă a Fed Cup, programat pentru 14-19 aprilie, au fost amânate, a anunţat ITF.

În zilele următoare se aşteaptă o decizie din partea UEFA privind partidele din cadrul Champions League şi Europa League care trebuie să se dispute la mijlocul săptămânii viitoare, dar şi o decizie cu privire la desfăşurarea meciurilor de baraj pentru Euro 2020. Este posibil ca acestea din urmă să fie amânate pentru a doua jumătate a lunii aprilie. În primul meci de baraj, naţionala României va juca în Islanda, cu naţionala ţării gazdă şi, dacă va trece de aceasta, va întâlni învingătoarea din barajul Bulgaria-Ungaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb