"Credit Suisse" şi-a majorat ţinta de reducere a cheltuielilor

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 octombrie 2012

Veniturile "Credit Suisse" din subscrieri şi consultanţă au crescut cu 43% în trimestrul al treilea, la 868 milioane de franci.

Veniturile "Credit Suisse" din subscrieri şi consultanţă au crescut cu 43% în trimestrul al treilea, la 868 milioane de franci.

Profitul băncii a scăzut cu 63% în trimestrul al treilea

"Credit Suisse Group" AG, a doua mare bancă din Elveţia, şi-a majorat ţinta de reducere a costurilor, ca urmare a declinului semnificativ al profitului său în trimestrul al treilea.

Banca plănuieşte o reducere a cos­turilor cu încă un miliard de franci elveţieni (1,07 miliarde dolari) până în 2015, adică un total de 4 miliarde franci elveţieni, comparativ cu ţinta de 3 miliarde de franci stabilită în iulie.

Câştigul net al "Credit Suisse" a scăzut cu 63% în perioada iulie - septembrie 2012, la 254 milioane de franci, în timp ce analiştii preconizau 415 milioane de franci. Rezultatul a fost influenţat de costuri excepţionale, în valoare de 1,05 miliarde franci, rezultate din reevaluarea propriei datorii.

Pe segmentul de investment banking, instituţia financiară a obţinut un profit impozabil de 508 milioane de franci în perioada de raportare, faţă de o pierdere de 720 de milioane de franci în anul precedent. Divizia de private banking şi-a majorat câştigurile la 689 milioane de franci, de la 207 milioane, iar cea de management al activelor - la 222 milioane de franci, de la 97 de milioane.

Banca, aflată în plin proces de concediere a 3.500 de angajaţi, adică 7% din personal, nu a precizat numărul de posturi care vor fi desfiinţate suplimentar pentru atingerea noului obiectiv. Ca parte a procesului de restructurare, "Credit Suisse" vinde proprietăţi imobiliare, emite obligaţiuni convertibile în acţiuni şi taie cheltuielile.

"Ne-am realiniat afacerea ca să răs­pundem mai bine cerinţelor de reglementare şi condiţiilor de piaţă, şi am redus în mod substanţial riscurile", a declarat directorul executiv al băncii, Brady Dougan, adăugând: "În acelaşi timp, ne-am redus în mod semnificativ costurile şi ne-am îmbunătăţit eficienţa la nivelul întregii bănci. Suntem angajaţi să realizăm economii suplimentare în anii următori".

Veniturile obţinute de "Credit Suisse" din vânzarea şi tranzacţiile cu produse cu venit fix aproape s-au triplat, ajungând la 1,5 miliarde franci în trimestrul al treilea, iar cele din tranzacţiile cu acţiuni au sporit cu 15%, la 1,03 miliarde franci.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb