Începutul de an vine pentru asociaţiile de proprietari şi cu obligaţii in plus. Unele dintre acestea se dovedesc a fi chiar obositoare si costisitoare fiindca îi obligă pe preşedinţii de blocuri să facă anumite acţiuni, care dacă nu sunt îndeplinite sau sunt îndeplinite necorespunzător pot atrage amenzi usturătoare, cuprinse intre 2000 şi 5000 Roni.
Astfel, după constituirea asociaţiei de proprietari legea spune că în primul trimestru al noului an, cel puţin o dată, va avea loc o întrunire a adunării generale a asociaţiei de proprietari. Responsabilitatea cu privire la convocarea anuală a adunării generale a asociaţiei de proprietari aparţine preşedintelui asociaţiei de proprietari şi membrilor comitetului executiv, conform unui comunicat remis redacţiei noastre.
In acest sens, Comitetul executiv are următoarele atribuţii: convoacă adunarea generală a asociaţiei de proprietari, cel puţin o dată pe an şi ori de câte orieste necesar; propune spre adoptare adunării generale proiectul de regulament al condominiului, cu respectarea dispoziţiilor prezentei legi; întocmeşte proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli şi pregăteşte desfăşurarea adunărilor generale. Următoarele fapte constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să constituie, potrivit legii penale, infracţiuni: neconvocarea adunării generale, conform prevederilor prezentului act normativ; nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum şi neîndeplinirea sau depăşirea atribuţiilor de către preşedinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator, se mai arată în comunicat.
"Daca in urmatoarele 40 de zile, preşedintele asociaţiei de proprietari şi membrii comitetului executiv nu respecta obligatiile de mai sus, risca amenzi care variaza, dupa gravitate, de la 200 la 5000 Ron." declara Ottavio Sebanescu, Manager General Cresida Management