Creştere cu 6,9% a preţurilor producţiei industriale

F.A.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 3 septembrie 2010

Preţurile producţiei industriale (piaţa internă şi piaţa externă) au înregistrat în iulie 2010 o creştere cu 6,9% faţă de luna iulie 2009 şi cu 0,1% comparativ cu iunie 2010, conform datelor provizorii publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Comparativ cu situaţia estimată în iunie 2010 de INS, se remarcă o accelerare a ritmului anual de creştere a preţurilor producţiei industriale, dat fiind că în iunie 2010 preţurile erau cu 6,2% mai mari decât în aceeaşi lună a anului trecut, precum şi o diminuare a ritmului de creştere pe termen scurt, având în vedere că în iunie 2010 preţurile producţiei indus-triale fuseseră cu 0,4% mai mari decât în mai anul curent.

Luând în comparaţie datele privind creşterea preţurilor producţiei industriale în iulie 2010 faţă de aceeaşi lună a anului trecut, care se ridică la 6,9%, cele mai mari creşteri pe sectoare de activitate sunt cele din industria prelucrătoare (plus 8%), distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (plus 5,6%), industria extractivă (plus 3,8%), şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (plus 2,6%).

Ierarhia marilor grupe industriale în funcţie de creşterile cele mai semnificative de preţuri la producţia industrială are în frunte industria energetică (plus 11%) şi industria bunurilor intermediare (plus 7,2%). Cele mai mici creşteri de preţuri, situate sub media generală, au fost cele din industria bunurilor de uz curent (plus 5,6%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (plus 3,6%), indus-tria bunurilor de capital (plus 1,4%).

Creşterea de 0,1% estimată pentru iulie 2010 faţă de iunie a.c. este explicată de INS prin faptul că preţurile producţiei industriale pentru piaţa internă au înregistrat o creştere cu 0,5%, în timp ce preţurile producţiei industriale pentru piaţa externă au scăzut cu 0,8%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb