Creştere de 85% a profitului Transelectrica

ALINA TOMA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 februarie 2015

Creştere de 85% a profitului Transelectrica

Transportatorul naţional de energie Transelectrica (TEL) a raportat, pentru anul trecut, venituri totale de 2,8 miliarde de lei, cu 16% peste nivelul din 2013. Profitul net al societăţii a fost de 370 milioane lei, în creştere cu 85% faţă de 2013, potrivit unui raport transmis BVB de către conducerea Transelectrica.

Compania a înregistrat, în anul 2013, un profit net de 162,29 milioane lei, de aproape 5 ori mai mare decât în anul precedent, atunci când profitul net a fost de 34,48 milioane lei.

În noiembrie 2014, cu ocazia prezentării rezultatelor companiei la nouă luni, Toni Teau, directorul general executiv al Transelectrica, a declarat pentru ziarul BURSA: "Pe parcursul primelor nouă luni ale acestui an, compania a realizat cheltuieli de investiţii în valoare de aproximativ 143 milioane de lei. La această sumă se adaugă 156 milioane lei rambursări de credite aferente investiţiilor, totalul reprezentând 73% din bugetul de circa 409 milioane lei programat pentru primele trei trimestre".

Domnia sa ne-a explicat, atunci, că investiţiile realizate de Transelectrica au o durată de realizare între 2 şi 4 ani şi apreciază că, în primele nouă luni ale anului, compania a plătit efectiv lucrările demarate în anii anteriori.

Directorul general al Transelectrica a mai precizat, în noiembrie, că Directoratul a decis ca în 2015 să devanseze mai multe proiecte importante de investiţii decât preconizase iniţial. "Prioritatea Consiliului de Supraveghere şi a Directoratului Transelectrica este să accelereze investiţiile în scopul dezvoltării, modernizării şi retehnologizării Reţelei Electrice de Transport pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă şi stabilitate a Sistemului Electroenergetic Naţional", a ţinut să menţioneze domnia sa.

În luna aprilie a anului trecut, guvernul a aprobat bugetul Transelectrica pentru 2014, care prevedea afaceri de 2,6 miliarde de euro şi un profit brut de 118 milioane de lei. Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, cheltuielile totale ale transportatorului naţional de energie au fost estimate la 2,48 miliarde lei în 2014, iar valoarea investiţiilor programate de Transelectrica pentru 2014 se ridică la 927,8 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Boieria unora e platita de noi toti. Consumatorii sarmani platesc pentru luxul unor ciocoi de stat care au tarife enorme.

    Rusine. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb