Cristian Ghinea ameninţă că USR PLUS pleacă de la guvernare, dacă se schimbă portofoliile în Executiv, după Congresul PNL

S.B.
Politică / 23 iulie 2021

Cristian Ghinea ameninţă că USR PLUS pleacă de la guvernare, dacă se schimbă portofoliile în Executiv, după Congresul PNL

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea a precizat că USR PLUS pleacă de la guvernare, în cazul în care se schimbă configuraţia portofoliilor în Executiv, după Congresul PNL, informează news.ro.

El a mai spus că este enervant ca miniştrii de la USR PLUS să fie sac de box în campania internă a PNL, iar pe 28 august va fi o şedinţă a partidului la care vor fi discuţii ce va face mai departe USR PLUS.

" Este destul de enervant că în campania internă din PNL suntem folosiţi noi ca sac de box, noi, miniştrii USR PLUS mai ales. Asta trebuie să înceteze pentru că nu face decât să erodeze încrederea în parteneri şi e nevoie în coaliţie de încredere. Apoi, se tot vântură ideea că e ca în jocul ăla cu scaunele muzicale, că se plimbă unii, se aşează şi rămân oamenii pe afară, că se redistribuie ministerele ca un fel de... E o tâmpenie. Înţeleg că sunt unii supăraţi de prin PNL, nu ne-au dat ministerele lor. Ministerele nu sunt ale PNL, ministerele se distribuie pe o formulă rezultată din alegeri. USR PLUS a avut 15 la sută în alegeri, asta este ponderea noastră în coaliţie, înţelegem că PNL a trecut de la un guvern monocolor la un guvern de coaliţie, dar nu e ca şi când s-au dat de pomană ministere. Un guvern stabil şi o coaliţie trebuie să se bazeze pe o predictibilitate. Noi avem oameni foarte potriviţi pentru ministerele pe care le avem. Nu vorbesc despre mine, dau exemplul lui Drulă, din nou. De ce ar trebui să fie sub semnul întrebării aceste idei, că are cineva aceste proiecte în care are cineva din PNL cheful de a schimba şi mesajul meu este foarte clar şi răspicat, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor, după Congresul PNL. Dacă aşa se pune problema, atunci plecăm", a explicat Cristian Ghinea, vineri la Timişoara.

El a mai spus că Guvernul nu este în pericol să cadă, în cazul în care sunt făcute reformele promise aşa cum îşi doreşte USR PLUS. El a precizat că pe 28 august va fi un comitet al USR PLUS pentru discuta despre un raport privitor la ce s-a întâmplat de când formaţiunea este la guvernare.

"Guvernul nu este în pericol să cadă, vorbim de un Guvern care nu reuşeşte să facă reformele aşa cum le-am vrea noi, cei de la USR PLUS, reforme agreate în programul de guvernare. De ce nu reusşeşte? Pentru că toată lumea aşteaptă să termine jocul muzical de la PNL din Congres. În 28 august vom avea un comitet în care colegii noştri din ţară vor veni şi vom avea o discuţie pe un raport cu ce s-a întâmplat de când suntem la guvernare. Nu se va lua atunci o decizie, dar vom avea o primă discuţie de ce vom face mai departe. Dacă e după mine, va trebui la şase luni să spunem partidului asta am reuşit să facem, asta nu am reuşit, mai stăm, nu mai stăm, preferinţa mea ar fi să mai stăm cât putem încă să livrăm", a completat Ghinea.

Potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, după Congresul PNL, Florin Cîţu ar intenţiona o rediscutare a împărţirii portofoliilor în Guvern între cele trei partide de guvernare.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. bai , fratilor , ori eu nu mai percep realitatea , ori omul asta este dus total in zona paranoia ! dupa ce ca a vaduvit Romania cu miliarde bune ( alooo sri, dna , mai sinteti pe aici ? ) prin acest dezastru de pnnr , tot el ameninta ca pleaca , ma opresc aici , ca vine Make cu buretele !

    1. ca sa-ti raspund la intrebare, tu nu mai percepi realitatea. :-)

      Gagiul este dus total pe langa faptul ca este zero barat, obraznic si tupeist.

      Bai maimuțoi păros. Locul tău este la Periprava la tăiat stuf. Îți promit ca după ce Clanul care o duce azi Tara, acolo ai sa ajungi. Deja plângerea penala pe numele tău este gata. V_a fi depusa la momentul potrivit. LATUL, SE STRÂNGE.!

    Poporul nu va vrea! Cu adolescentismele lui Barna, ~Doar vaccinatii sa intre in weekend in mall!~ Dau faliment magazinele de acolo! Daca romanii nu au reactie! Faza cu asimptomaticul arestat medical la domiciliu dovedeste cat de blegi pot fi unii! Acum nu ii mai lasa in malluri! Bai, va fac niste tarani bolsevici, odraselele celor care v-au condus pana in 89, voi stati ca prostii si saraciti, ei se imbogatesc pe seama voastra si a lipsei de reactie! V-ati uitat la greci, italieni, francezi? Oameni de caracter!!! Stiu sa reactioneze, sa dea un pumn, vorba vine, romanul, pozitia ghiocelului! Acum, numele celor implicati in arestarea la domiciliu trebuie date in vileag! Iar procesele impotriva lor trebuie sa curga! Dupa ce politicienii ca Barna isi pierd puterea si ei trebuie sa ajunga la DNA! Sau chiar acum! PENTRU AFACERI FRAUDULOASE IN PANDEMIE! Macron va ajunge si el in justitie!

    1. Cipriotii iau cu asalt pe jurnalistii si TV-urile pro-vax! Israelienii, la fel!

      La inchisoare! Voi sunteti de vina ca-i scoateti pe nevaccinati din circuitul economic. Veti fi judecati pentru genocid prin vaccin si colaborationism cu Politia Politica MONDIALA a Vaccinului! E suficient sa inventezi un vaccin si sa inchizi o lume! Cum este armata pro-Vax, apare si armata anti-VAX! Toti politicienii VAX TREBUIE CHEMATI LA JUDECATA, DACA SCAPA DE FURIA POPULATIEI!

      cu israelienii las-o mai moale iar cipru e nr 4 mondial la covid. Unde nu e cap, vai de picioare.

      de cand esti mata "poporul" ? Ultima oara , era Partidul Comunist " poporul", si s-a ales praful de el.

      Avionul 8000 de mile! Sa fim mano a mano! Vreau sa văd un cenzor in carne și oase!

      Exilați! Refugees of The Still False Red Zone!

      Nemulțumiți de voi! Cât credeți ca va mai suporta?

      Culege furtuna! Voi ați început! Retalierea vine și ea!

      Nu e nici pe departe nr.4! UK, Rusia, India!

      "V-ati uitat la greci, italieni, francezi? Oameni de caracter!!! Stiu sa reactioneze, sa dea un pumn, vorba vine, romanul, pozitia ghiocelului!"

      Ma pregatesc sa trimit un val de emotie irationala in oameni.  

      Sa vezi ce va urma dupa aceea.  

      Aceste grozavii anti-democratice trebuie oprite !  

      Voi ridica oamenii !  

    plecati de la guvernare, bai USR-PLUS, fir-ati ai dracului de satane !

    plecati, plecati!  

    Oameni buni, cand vedeti vreun satanist de la USR-PLUS sa dati dupa el cu apa sfintita, cu agheazma mare! Daca vedeti iesind apoi fum din el , unde-l atinge agheazma mare, sa nu va mirati!  

    dragutza plecati ier!

    veti fi aplaudati daca plecati si huiduiti daca mai ramaneti! 

    Sa plece, zice vulgul tupeist din economia de stat si functionarimea deranjata de salariile prea mari. Sa plece, zice PNL, cu gandul la anii de miere (efectiv miere, din aia furata) petrecuti cu PSD. Unde sunt zapezile de altata data...? Astia din USR parca nu s-au nascut in tara asta, spune Orban, gandindu-se la zicala "orice roman se naste hot." Sa plece, zice PSD, gandindu-se la anii de liceu cu nazbatii gen Mickey Mouse + Crin, intre 2012 si 2019 (2016 nu se pune ca tot PSD contrla parlamentul si toate cele). Si toti se intreaba "oare unde sunt fondurile europene 2014-2020???? Alea care trebuia gestionate de PSD. Ha? Alea nu se pune (sic!), zice Ciolacu, ca ce a fost a fost, acu e acu. Si tot asa...

    1. bai tembelule tu nu ai vazut ca tot ce au facut USR-PLUS au facut efectiv impotriva intereselor Romaniei? si intern si pe plan extern - bratul lor politic in Parlamentul European (ma refer la Renew) ?

      tu chiar esti orb baiete? 

      sunt satanisti!

      trebuie ucisi aruncandu-se cu apa sfintita pe ei! :) 

      Gagiul (5) intra in categoria celor care primesc (cu drag) flegme zilnic si tot arata cu degetul ca altii au furat in trecut. Pe langa psd, au mai furat romanii, turcii, tatarii, rusii, ungurii, austriecii, nemtii etc. Deci jegurile usr pot lua spagi, multinationalele pot exporta profitul, useristii/legetebisti iau in continuare scuipati in ochi si tipa dupa cei care au furat in trecut.

      good point!

    Acum 3-4ani câțiva membri USR au ieșit grav în decor prin tot felul de declarații și păream să fiu de acord cu eticheta de neomarxistii! Acum,de când sunt la guvernare m-au convins că sunt capabili,hotărâți să faca6reforme( singurii) și cinstiti .

    La alegerile viitoare clar îi voi vota,deși recunoscut priviți cu suspiciune! Nu mă interesează! 

    1. "La alegerile viitoare clar îi voi vota"

      te felicit! 

      vei fi singurul!  

      p.s. eu ma pregatesc prin mijloace specifice sa ii cobor la sub 10% si apoi la sub 3% (soarta PNTCD si PRM).

      Cine crezi ca va invinge? :)  

      ziceai cu USR ca sunt cinstiti?

      bai zeama de varza, de hotul de Barna cu fonduri europene ai auzit? nu?  

      dar de minionii primari USR care au cam incurcat contractele prin primarii cu propria baza de productie a propriului venit?  

    ....iei ciolanul de la gura lumii : caz de zgâriat rău de tot ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb