CRISTIAN GHINEA: ''Congresul PNL, principala sursă de tensiuni în coaliţie''

G.U.
Politică / 23 iulie 2021

''Congresul PNL, principala sursă de tensiuni în coaliţie''

Cristian Ghinea, Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, a vorbit joi seara la Digi24 despre Congresul PNL şi cum influenţează acesta relaţiile din interiorul coaliţiei de guvernare. Potrivit acestuia, congresul care va avea loc în septembrie este principala sursă de tensiuni în coaliţie şi nu face decât să afecteze activitatea Guvernului, transmite Digi24. "Vreau să se termine coşmarul asta, că nu mai putem", a afirmat Ghinea, în numele membrilor USR-PLUS.

"Să se termine odată coşmarul acesta cu congresul PNL, afectează mult activitatea guvernului, am fi putut face mai mult. Când nu ştii cu cine să vorbeşti, ba e unul, ba e altul, vorbeşti cu unul, apoi e altul suspicios, e greu de gestionat. Este principala sursă de tensiune din coaliţie", a declarat Cristian Ghinea.

Potrivit ministrului, "foarte multe lucruri" sunt amânate până când se va încheia congresul, ceea ce încurcă activitatea de guvernare, informează Digi24.

"Este clar că foarte multe lucruri se amână ca decizie pentru după congres şi abia aştept să se termine. Şi noi avem la USR-PLUS congres şi alegerea preşedintelui şi nu e atât de gravă situaţia. Aţi auzit de tensiuni pe subiectul asta la noi?", a continuat Ghinea.

După ce Rareş Bogdan i-a reproşat lui Ludovic Orban modul în care a negociat împărţirea ministerelor cu partenerii de guvernare, în special ministerul Fondurilor Europene, Ghinea spune că modul în care PNL îşi tratează colegii din coaliţie este "dizgraţios", notează sursa citată.

"Dacă cineva din PNL îşi imaginează că există un scenariu în care ei să iasă bine în 2024 şi USR să iasă cu gumă în cap şi distruşi electorali, este o prostie. Suntem două partide de dreapta, liberale, care concurăm pe o parte de public dar nu total, ei sunt mult mai focusaţi electoral pe sate şi oraşele mici, este o prostie să fim de acum şi până în 2024 pe o logică electorală", a încheiat ministrul Ghinea.

În urmă cu câteva zile, Rareş Bogdan a declarat că dacă de fondurile europene s-ar fi ocupat liberalul Marcel Boloş, România ar fi fost printre ţările al căror Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă ar fi fost deja aprobat la Bruxelles. În replică, actualul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, din partea USR PLUS, a spus că dacă planul ar fi fost făcut de Boloş "nu ar fi fost luat în serios" de Comisia Europeană.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Drulau veritabil.

    80.000.000.000 € : implementarea !!!

    Din cauza congresului PNL nu va faceti voi treaba la ministerele USR? Din cauza congresului PNL ai dat-o tu in baza cu PNNR care a fost respins de prost ce era? Din cauza congresului PNL nu stiti de capul vostru si habar nu aveti de administratie? Din cauza congresului PNL ati numit ministri atat de slabi, fara viziune si fara competente? Din cauza congresului PNL faceti numai greseli? Din cauza congresului PNL veniti voi numai cu idei deplasate si rupte de realitate pe care le numiti progresiste si vreti sa pareti ca numai voi le intelegeti pentru ca noi, restul, suntem prosti? Stii ce? Ai putina decenta. Si aminteste-ti brambureala de la voi cand ati avut alegeri. Jet!

    Voi, USR sunteti un cosmar. Un vis urat. O suma de incompetenti obraznici autosuficienti plini de aere. Forme fara fond.

    Cel care o viseaza pe Monica Macovei (aproape) in fiecare noapte, nu poate

    sa iasa din tiparul trasat de acesta.

    Nu va faceti nici o speranta in privinta USR-PLUS !!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb