CSM susţine că nu se află în conflict cu Ministerul Justiţiei

Ziarul BURSA #Companii / 1 aprilie 2005

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) respinge ideea conform căreia s-ar afla în conflict cu Ministerul Justiţiei, se arată într-un comunicat de presă. Reacţia acestui for a fost determinată de un comunicat transmis presei de Consiliul Baroului Bucureşti (CBB) referitor la dezbaterea din plenul Consiliului a strategiei şi planului de acţiune privind lupta împotriva corupţiei, întocmite de către Ministerul Justiţiei, şi în care se afirma că "a izbucnit un conflict între ministrul Jus-tiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii".

CSM susţine că în şedinţa de plen menţionată, unii membri ai Consiliului şi-au exprimat în mod democratic opiniile cu privire la unele aspecte cel puţin neclare sau controversate din strategia şi planul de acţiune privind lupta împotriva corupţiei.

Totodată, forul suprem de conducere al magistraturii dezaprobă faptul că "în loc să se informeze oficial de la Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu problemele aflate în divergenţă, Consiliul Baroului Bucureşti a preferat să foloseas-că drept surse de informare numai relatări mai mult sau mai puţin părtinitoare şi trunchiate apărute în anumite mij-loace de informare în masă". În comunicatul CSM se mai arată că afirmaţiile potrivit cărora "anumiţi membri ai Consiliului pot exprima puncte de vedere contrare ministrului Justiţiei, ceea ce poate reprezenta fie o atitudine constructivă, dacă este fundamentată legal, fie o opoziţie evidentă la reformarea sistemului", sunt nejustificate şi că discuţiile au fost purtate în deplinul respect al legilor care reglementează întreaga activitate a sistemului judiciar românesc şi nu au reprezentat, sub nici o formă, o "opoziţie evidentă la reformarea sistemului".

În ceea ce priveşte acuzele directe aduse de CBB unui "procuror al Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA), membru al CSM", plenul Consiliului consideră că reprezentantul PNA în acest for nu a făcut nici o afirmaţie defăimătoare la adresa avocaţilor.

"Consiliul Superior al Magis-traturii îşi reafirmă poziţia constantă de apreciere a locului şi rolului avocaţilor în activitatea de înfăptuire a justiţiei şi, totodată, îşi exprimă speranţa că bunele relaţii de colaborare dintre magistraţi şi avocaţi nu vor fi afectate de astfel de mesaje", se precizează în încheierea comunicatului CSM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb