CSSPP: Limita maximă aplicabilă investiţiilor fondurilor de pensii private în titluri de stat, prelungită cu un an

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 octombrie 2009

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis prelungirea cu un an, începând cu data de 3 noiembrie 2009, a termenului de derogare pentru limita maximă aplicabilă investiţiilor fondurilor de pensii private în titluri de stat, potrivit unui comunicat de presă.

"Deşi în momentul de faţă derogarea menţionată nu este utilizată de majoritatea administratorilor, prelungirea termenului de derogare reprezintă o măsură prudentă întreprinsă în interesul protejării activelor participanţilor în actualul context economic", se precizează în comunicat.

Potrivit Normei nr. 22/2008 (pentru modificarea temporară a limitei maxime aplicabile investiţiilor fondurilor de pensii administrate privat în titluri de stat), adminis­tratorul unui fond de pensii poate decide, ca pe o perioadă de 365 de zile, să investească în titluri de stat din România sau din statele membre ale Uniunii Europene, cu depăşirea procentului de 70% din valoarea totală a activelor fondului de pensii. O normă similară este aplicabilă sistemului de pensii facultative şi anume Norma nr. 23/2008 (pentru modificarea temporară a limitei maxime aplicabile investiţiilor fondurilor de pensii facultative în titluri de stat).

Pentru implementarea prelungirii termenului de derogare, aceste două norme sunt modificate prin două noi acte normative aprobate, ieri, de către Consiliul CSSPP. După expirarea perioadei prevăzute de noile norme, administratorii care au aplicat prevederile acestora trebuie să se încadreze atât în limitele prevăzute de legile care stau la baza funcţionării sistemului de pensii private, cât şi în limitele stabilite prin prospectul schemei de pensii private.

CSSPP precizează că datorită caracterului de urgenţă al prevederilor impuse, modificările prezentate au fost supuse adoptării în procedura de urgenţă prevăzută de reglementările în vigoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb