CU 97% DIN VOTURILE EXPRIMATE Administratorii SIF Banat-Crişana au obţinut un nou mandat la conducerea societăţii

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 ianuarie 2021

Administratorii SIF Banat-Crişana au obţinut un nou mandat la conducerea societăţii

Actualizare - Actualul Consiliu de Administraţie al SIF Banat-Crişana, format din Bogdan Drăgoi, Radu Străuţ, Ionel Ciucioi, Marcel Pfister şi Sorin Marica, a obţinut un nou mandat de patru ani la conducerea societăţii, începând cu data de 25 aprilie, se arată în raportul publicat astăzi de SIF1 pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

La adunare au participat direct, prin reprezentant sau prin corespondenţă acţionari ce deţin 39,31% din drepturile de vot ale SIF Banat-Crişana, din care 97,4% au fost "pentru" atribuirea de noi mandate actualilor membri ai conducerii SIF-ului, care de fapt au fost şi singurii candidaţi.

Şi celelalte puncte aflate pe ordinea de zi, referitoare la politica de remunerare a conducătorilor societăţii, remuneraţia cuvenită membrilor board-ului pentru exerciţiul financiar 2021 şi limitele generale ale tuturor remuneraţiilor suplimentare ale membrilor Consiliului şi ale directorilor pentru acest an, au primit aprobarea acţionarilor.

---

Actualul Consiliu de Administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1) vrea un nou mandat la cârma societăţii de investiţii financiare, după cum reiese din materialele prezentate pe site-ul SIF-ului pentru AGOA de astăzi.

Bogdan-Alexandru Drăgoi, actual preşedinte şi director general al societăţii, Radu-Răzvan Străuţ, vicepreşedinte şi director general adjunct, şi membrii Ionel Marian Ciucioi, Marcel Pfister şi Sorin Marica, adică cei care compun în prezent board-ul SIF Banat-Crişana, sunt singurii candidaţi pentru cele cinci locuri din Consiliul SIF1, cu un mandat de patru ani, din 25 aprilie 2021 până la 25 aprilie 2025.

Bogdan Drăgoi, fost ministru de finanţe, face parte din Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana din primăvara lui 2015, an din care ocupă şi funcţiile de preşedinte şi director general. Mai este membru în board-urile BRD-Groupe Societe Generale, Biofarm, Vrancart, Firos şi Administrare Imobiliare.

Radu Străuţ de profesie avocat, este membru al Consiliului de Administraţie al SIF Banat-Crişana şi vicepreşedinte din aprilie 2017, iar din mai 2018 ocupă funcţia de director general adjunct al societăţii. Mai face parte din board-ul societăţii Administrare Imobiliare.

Ionel Ciucioi, economist, este membru al board-ului SIF Banat-Crişana din aprilie 2018, după ce mai fusese administrator al societăţii între septembrie 2015 şi aprilie 2017. Ionel Ciucioi este preşedintele Vrancart şi Rompaper.

Marcel Pfister, cetăţean de naţionalitate elveţiană, este economist şi ocupă funcţia de administrator al SIF Banat-Crişana din aprilie 2017. Mai este managing director la Mind Consulting AG din Liechtenstein şi membru în board-ul Unitis AG, Switzerland.

Sorin Marica, tot economist, este membru al Consiliului SIF1 din aprilie 2017, iar din septembrie 2020 este consilier al directorului general SAI Muntenia Invest, societate deţinută în proporţie de 99,98% de SIF Banat-Crişana, şi care administrează SIF Muntenia.

Pe lângă alegerea membrilor Consiliului de Administraţie, AGA de astăzi a SIF1 mai are pe ordinea de zi aprobarea politicii de remunerare a conducătorilor societăţii (administratori şi directori) în conformitate cu prevederile art. 92^1 din Legea nr. 24/2017 şi aprobarea remuneraţiei cuvenite membrilor board-ului pentru exerciţiul financiar 2021, în sumă netă lunară de 10.000 de lei, conform hotărârii AGOA din 26 aprilie 2016.

Totodată, se va supune la vot aprobarea limitelor generale ale tuturor remuneraţiilor suplimentare ale membrilor Consiliului de Administraţie şi a limitelor generale ale remuneraţiei directorilor, pentru exerciţiul financiar 2021, la nivelul de 0,42% din activul net mediu anual, conform hotărârii acţionarilor din aprilie 2020.

De menţionat că, în vara anului 2019, un grup de acţionari ai SIF Banat-Crişana în frunte cu SIF Oltenia, a solicitat demiterea conducerii actuale a SIF Banat - Crişana formată din Bogdan Drăgoi şi Radu Străuţ, distribuirea de dividende din profitul anului 2016, suma de 77,62 milioane lei care fusese repartizată la "alte rezerve", precum şi întocmirea şi ducerea la îndeplinire de către conducerea SIF1 a unui plan de măsuri pentru recuperarea unui prejudiciu creat prin decizia de neconstituire a SIF Banat-Crişana ca parte civilă în procesul foştilor conducători ai societăţii.

Atunci, toate aceste puncte au fost respinse de o manieră categorică de către acţionari, între care se găseau conform unor documente ASF: Opus-Chartered Issuances - 4,99%, SIF Muntenia - 4,97%, Aris Capital - 4,83%, Smart Capital Investments - 4,72%, Atlas-Investment Solutions - 4,36%, FIA Romania Strategy Fund - 4,11%, SIF Oltenia - 3,77%, SIF Moldova - 3,57%, Torch Invest - 2,67%, FII Active Plus - 2,59%, Metropolitan Life Fond de Pensii - 2,47%, Morgan Stanley & Co International Plc - 2,43%, Aripi Fond de Pensii - 1,98%, Pension Reserves Investment Trust Fund - 1,48%, International Romanian Equity - 1,05%, Vital/Aegon Fond de Pensii - 1,03%, Broadhurst Investments Trust Fund - 1,02%. În total 268,61 milioane de acţiuni SIF1, echivalentul a 51,91% din SIF Banat-Crişana.

Unele dintre aceste fonduri, de pildă FIA Romania Strategy Fund, sunt finanţate chiar de către SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Parcă asist ( am si varsta) la al 14-lea Congres, cu un Drăgoi reales !!!

    Dormiti institutiiale statului,Dragoi pentir voi lucreaza!

    Asta e cea mai tare cu director de la SAI Muntenia Invest isi ia consilier un administrator de la societatea care de fapt controleaza acel SAI Muntenia Invest.

    E de observat ca atât la SIF 1 cât și la SIF2, 10 milioane de acționari nu vor avea reprezentanți in Consiliul de administrație care sa le apere interesele. Nimeni din afara grupurilor care conduc actualmente aceste SIF-URI nu a îndrăznit sa- și pună candidatura la prezentele alegeri nici la SIF 1 nici la SIF 2. Grupul Drăgoi și Grupul Ciorcilă fac legea in aceste SIF-uri. Și in SiF 4 , SIF5 și SIF3. Asistam astfel la o împărțire a sferelor de influența între grupurile menționate prin înțelegeri subterane și dețineri încrucișate. ASF-ul vede asta? Pe micii acționari cine—i reprezintă și cine- Apăra ? Nimeni.

    1. Beze cu al lui ong numit AIPC.

      Incep sa rad de unul singur. 

    Hotărârea nr. 3:

    Cu participarea directă, prin reprezentant sau prin corespondență a acționarilor ce dețin 

    202.263.011 acțiuni, reprezentând 39,31% din numărul total de drepturi de vot, aprobă alegerea 

    membrilor Consiliului de administrație al societății pentru un mandat de 4 ani, începând cu 

    data de 25 aprilie 2021 și până la data de 25 aprilie 2025, cu precizarea că persoanele alese 

    în funcția de administrator își vor exercita atribuțiile aferente funcției, numai după 

    emiterea deciziei de autorizare/aprobare de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, 

    conform prevederilor legale aplicabile, respectiv a următorilor: 

    1.Drăgoi Bogdan-Alexandru, cetățean român, având datele de identificare disponibile la 

    societate, cu votul „pentru” al acționarilor reprezentând 97,38% din voturile exprimate; 

    2.Străuț Radu-Răzvan, cetățean român, având datele de identificare disponibile la societate, 

    cu votul „pentru” al acționarilor reprezentând 97,38% din voturile exprimate; 

    3.Ciucioi Ionel Marian, cetățean român, având datele de identificare disponibile la societate, 

    cu votul „pentru” al acționarilor reprezentând 97,38% din voturile exprimate; 

    4.Pfister Marcel Heinz, cetățean elvețian, având datele de identificare disponibile la 

    societate, cu votul „pentru” al acționarilor reprezentând 97,38% din voturile exprimate; 

    5.Marica Sorin, cetățean român, având datele de identificare disponibile la societate, cu

    votul „pentru” al acționarilor reprezentând 97,38% din voturile exprimate. 

    Activul net mediu anual este a Sif 1cca. 2,5 miliarde lei resulta ca 0, 42 la suta conduce la un Fond de salariu lunar de101milioane lei respectiv 20milioane lei pe persiana,là care de adauga actiunile gratuite. Oare Asf ,Diicot ,DNA ,mai e ista in tara asta ,!!!

    1. Jaf la drumul mare.Anul trecut in vara au unflat activul si la 3,6 mld lei.

      Actionarii mici iau praful de pe toba,dividende ioc,programul de rascumparare actiuni pentru reducere capital social nerealizat de catre conducere.

      10.500.000 lei e fondul de salarii total impartit la 5 membri= 2.100.000 lei de membru/an, asta impartit la 12 luni=175.000 lei de membru/luna. 

      Afacerea nu e sa investesti in actiuni din exterior ci din interior inainte de a se vinde publicului larg.

      Astea sunt legile economice actuale! 

      Sunt multe capre, boi si oi si foarte putini ciobani si boieri ce multiplica valorile pe seama "dobitoacelor ce aduc valoarea reala" in sistemul perpetuat. 

      In Romania faci mai multi bani cu o afacere si un exit bine stabilit decat cu asteptarea pe bursa (de peste 25 ani) la minuni dumnezeiesti. 

      Pune mana si fa un IPO si pe urma calci pe capetele sclavilor daca esti legal in toate si daca ai legaturi cu "supraveghetorul". 

      semnat comenturi "cretine" 

      Precum la COMVEX SA CONSTANTA ai vrut sa spui.

    Întrebat despre politica de dividende, Bogdan Drăgoi a spus: “În ultimii ani, la toate adunările generale de bilanț, noi am mers în fața acționarilor cu propuneri incluzând plata de dividende, dar aceștia au ales altceva. Voturile acționarilor au fost foarte clare în direcția programelor de răscumpărare, care fie s-au finalizat cu succes, FIE NU AU FOST EXECUTATE: aici consider că depindem foarte mult de condițiile de piață. Din acest punct de vedere, trebuie să revin la aceeași afirmație pe care am formulat-o în nenumarate rânduri: avem nevoie de o piață de capital mai dinamică, mai lichidă, cu adâncime și cu jucători activi, altfel roadele muncii noastre ca administratori – și nu mă refer exclusiv la SIF Banat Crișana – nu sunt reflectate corect în valoarea companiilor pe Bursă.” Domnul Drăgoi a spus că este prematur să discute despre propunerile pe care conducerea SIF1 le va supune aprobarii AGA de bilanț din acest an, în contextul evoluției pandemiei și măsurilor economice adoptate de guvern.

    1. Adică, mai pe scurt manipulezi piata cu o propunere stiind ca tot tu controlezi voturile. Tocmai asta e problema domnu, ca mi ti piata cu propuneri false ca ultimul pro gram de răscumpărare le care La i revoce recent. Ca sa vezi, domnul Bogdan gaseste Ca piata e prea mica pentru cât e el de mare manager. Domnu, daca nu te superi, de ce ai plimbat zeci de milioane de euro prin lictenstein si altevparadisuri ca le parchezi infarat fix in actii SIF 1?! Nu e crede praosti. Lrostesti doar pe lăutarii din ASF. Nu te amagi ca prostești investitorii. La ASF bagi fisa, cântă Gradinescu, în piata nu merge treaba asa.

    Cand mai puneti vreo poza cu dragoi, bagati-l si pe el lakis in poza, chiar daca nu scrieti nimic de el . V-am pupat pe actiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb