CU DEŢINERI DE 9,41% Şapte acţionari ai BVB vor schimbarea conducerii

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2011

Şapte acţionari ai Bursei de Valori Bucureşti, care deţin împreună 9,41% din operatorul de piaţă, doresc să fie reprezentanţi în conducere şi au solicitat convocarea AGA pentru revocarea Consiliul de Administraţie.

Cei şapte acţionari sunt Fondul de Pensii administrat de ING, Fondul de investiţii ING International Romanian Equity, SSIF Intercapital Invest, Ifond Financial, Unicredit CAIB, BCR şi Erste Bank.

Aceştia îşi motivează solicitarea prin faptul că acţionariatul bursei s-a schimbat radical de la listare.

Actualul Consiliu de Administraţie al Bursei a fost ales în februarie 2010 şi este format din preşedintele Stere Farmache, Ciprian Zah, Mircea Botta, Siminel - Cristian Andrei, Octavian Molnar, Grzegorz Konieczny, Lucian Isac, Ionel Uleia şi Cosmin Gheorghiu. Recent Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a decis că Grzegorz Konieczny, managerul Fondului Proprietatea este incompatibil cu funcţia.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Adevarul e ca mult mai multi actionari vor schimbarea, gastii tzepesiste.Si ea se va intimpla.Partea hazlie e ca V.Down I. se vede in locul acestui perpetuu 'guvernator" (in mizerie)...hai ca stiti voi cine...Si Down spera 'ca cu' ajutorul ERSTE si al polackului sa ajunga el acolo.Si apoi sa o predea la cheie bursei vieneze.Asa ca vin vremuri interesante.Cred ca gasca lu' Tzepes, are un dirdiit de urgenta. in padure la Focsani....Sau la Ulea in aprozar...E clar ca noii actionari nu apreciaza prea mult, competentele lor cuponiarde.

    1. ce naiba ba nu vezi unde se contureaza toate astea?! catre luminatia sa Romeo Fantasticu". Haoleu viata mea!

    faptul ca actionariatul s-a schimbat radical la o societate listata nu mi se pare a fi un motiv suficient pentru revocare dar nu inteleg de ce la o societate ale carei actiuni sunt tranzactionate public publicul nu poate sa stie cit de radical s-a schimbat actionariatul? motiv de revocare ar putea fi neindeplinirea mandatului primit sau probleme legate de modul in care isi exercita functiile...iar daca peste sase luni se mai modifica iar actionariatul, trebuie revocat din nou consiliul? Insiruirea de nume de banci mari si fonduri nu ma impresioneaza atita vreme cit marile banci internationale nu se simt prea bine: poate ca singura firma care ar merita sa fie reprezentata este intercapital, care a avut cea mai relevenata activitate in acesti ani de criza dar pe de alta parte, in CA al BVB cred ca nu ar trebui sa fie vorba in primul rind despre reprezentare ci despre administrare...

    1. Ce face Farmachedonu sau ce a facut din piata asta in 15 ani?! acum nu mai are loc la noua fuziune se pare.

      Farmache a facut destule pentru piata, dar ce fce Escu este prapad. Escu si ncu astia noi ai lui isi bat joc de banii stransi de Farmache. farmache a angajat oameni de valoare, Escu si-a adus pipite si alt gen de fete, numai profesioniste nu. Sau or fi profesioniste de alt gen. Sunt ferm convins ca Intercapital prin Pasol nu-l va vota niciodata.

      A angajat oameni de valoare, e o gluma sau ce?!! In bursa lucreaza trei fosti colegi de ai lui, 2 nepoti de la Virel Pana si multi altii, prieteni de familie samd

      Farmache chiar a adus oameni de valoare. Escu cum a venit si-a tras iubita. Cine ar mai face asa ceva? Chiar ne crede orbi? Iar legat de piata este varza, Farmache stia, sa nu uitam ca a incheiat memorandumu-ri cu Londra, Japonia, nu Bulgaria. toate societatile emitente sunt aduse de el, ce a adus DG nou? Nimic! Face sedinte de barfa si spune despre baietii de la Intercapital numai prostii. daca ar stii ei?

    Era si timpul. Sa speram ca aceste fonduri nu vor vi la fel de "naive" sa-l lase pe acest incompetent care nu a facut nimic in acest an. Sa nu uitam a dansat de mama focului in teambuildingul de la Cheia. Era disperat sa danseze si sa fie preciat de fete. Ma rog fara machidoanca lui.

    Nu cred ca Intercapital ar vota vreodata cu paiata bvb. Intercapital cunoaste bine regulile profesionalismului si nu ar face exceptia. Eu marsez pe ING si Intercapital sa aduca in varf un profesionist asa ca si Pasol. paiata go home!

    1. au fust alesi cand Bursa nu era listata. veniti cu argumente de reprezentativitate

    de unde stiu acesti domni ca actionariatul bvb s-a schimbat atat de mult de la listare?

    1. Excelenta observatie, pertinenta intrebare. Chiar ar trebui sa se sesizeze CNVM-ul si sa inceapa o ancheta asupra convocatorilor de AGA. De unde stiti voi mai baieti cat de mult s-a schimbat actionariatul de la listare? Ca BVB-ul nu mai publica detalii, nefiind chiar atat de transparenta cum vrea sa ne faca sa credem. Cumva ati umblat pe la registru?

    Noi micii actionari cu cine votam ?

    Putem sa ne alegem si noi un reprezentant in CA ?  

    farmache are o mare calitate. Facea un bine si angaja pe cineva si nu-l lauda asa aiurea ca Valentin. Valentin prezinta oamenii pe care i-a angajat chiar aiurea si minte. Desi recent a angajat pe cineva care a lucrat la XDent, el o prezinta in scris cu totul si totul neadaverat. Minte ca si cum asa s-a nascut. Nu am intalnit niciodata un om sa minta non stop. Si asa despre toti cei angajati , dar nu spune unul a lucrat 2-3 luni si nu mai lucreaza, nu.

    1. cine a lucrat la xdent? doamna de la hr sau domnul CFO?

      una de pe langa el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb