CU O VALOARE DE APROAPE 1 MILIARD DE LEI Romgaz a încheiat cu Electrocentrale Bcureşti două noi contracte de livrare gaze

C.I.
Ziarul BURSA #Companii / 2 august 2016

Romgaz a încheiat cu Electrocentrale Bcureşti două noi contracte de livrare gaze

Romgaz Mediaş a încheiat, la finele săptămânii trecute, cu Electrocentrale Bucureşti două noi contracte de vânzare/cumpărare gaze naturale, pentru perioada 1 august 2016 - 30 septembrie 2017, informeză un raport remis ieri Bursei de Valori Bucureşti.

Primul contract are o valoare de 405,791 milioane lei şi vizează vânzarea/cumpărarea de gaze naturale destinate pieţei libere, categoria non-casnici, iar cel de-al doilea, de 529,772 milioane lei, vizează vânzarea/cumpărarea de gaze naturale destinate pieţei libere, categoria producători de energie termică.

Conform raportului, plata se va face în avans, iar factura de regularizare este scadentă în 30 de zile de la data emiterii.

În data de 29 iulie, Romgaz a semnat cu Electrocentrale Bucureşti o convenţie de eşalonare pentru datoria restantă în cuantum de 110,418 milioane lei, pentru o perioadă de 36 luni, cu intrare în vigoare în 31 iulie 2016, şi un document privind recunoaşterea datoriei restante în sumă de 187,249 milioane lei, cu scopul stingerii unui litigiu care face obiectul unui dosar înregistrat la Tribunalul Sibiu.

Electrocentrale Bucureşti înregistra, la finele anului trecut, o datorie restantă de peste 300 milioane de lei către Romgaz.

ELCEN produce energie electrică şi termică simultan şi este cel mai mare producător de energie termică din România. Compania asigură circa 40% din totalul agentului termic produs la nivel naţional, acoperind 90% din necesarul municipiului Bucureşti.

ELCEN avea de recuperat, la finele lunii februarie, de la RADET aproape un miliard de euro, din care 650 milioane euro reprezentau debitul principal (pentru marfa livrată), iar restul penalităţi.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este listată la Bursa de Valori din Bucureşti şi la Bursa din Londra. Acţionarul principal al companiei este statul român, cu o participaţie de 70%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb