ZIARUL BURSA

02 august 2016
Ediţia din 18.09.2024
Intoxicarea din cazul Vântu-Olteanu-Mihaiu ascunde alte fapte, atât de grave încât nu pot fi făcute publice

SCENARIU EXPLOZIV Intoxicarea din cazul Vântu-Olteanu-Mihaiu ascunde alte fapte, atât de grave încât nu pot fi făcute publice

MIHAI ANTONESCUBănci-Asigurări / 2 august 2016

Am urmărit amuzat povestea cu milioanele date de Vântu lui Bogdan Olteanu şi lui Tăriceanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în poziţia de guvernator al Deltei, astfel încât mogulul să profite illicit de favoruri de natură să deturneze fluxul de bogăţie al acesteia spre largile sale buzunare... Cred că Petre Ispirescu se răsuceşte în mormânt frenetic, centrifugându-şi invidia faţă de autorii unei asemenea alegorii capabile să genereze atâtea sentimente în rândul publicului larg: indignare, consternare, oprobriu, excitaţie politică... iar în cazul unora ca mine, hohote de râs sănătos.

Recep Tayyip Erdogan (Sursă foto: Facebook)

RECEP ERDOGAN: "Occidentul susţine terorismul şi puciştii"

George ForcoşInternaţional / 2 august 2016

Actualizare 17:25 Ambasadorul Turciei la Bucureşti: "Negocierile privind liberalizarea vizelor în UE continuă"

Negocierile continuă privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii turci care vor să călătorească în Uniunea Europeană, data limită pentru o înţelegere în acest sens fiind luna octombrie a acestui an, a declarat, astăzi, ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş.

Actualizare 16:55

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat astăzi occidentul că "susţine terorismul" şi puciştii, în cel mai virulent atac lansat după tenativa ratată de lovitură de stat din 15 iulie, scrie AFP.

Actualizare 16:40 Ambasadorul Turciei la Bucureşti: "Turcia e conştientă de obligaţiile sale privind respectarea drepturilor omului"

Actualizare 16:00 Surse: Turcia vrea scindarea serviciului de informaţii

Actualizare 14:55 Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 100 de angajaţi ai unui spital militar din Ankara

Lichiditate foarte mare, de 166,77 milioane de euro, pe BVB

LA ORELE PRÂNZULUI: Lichiditate foarte mare, de 166,77 milioane de euro, pe BVB

Laura BoicoPiaţa de Capital / 2 august 2016

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 743,04 milioane lei (166,77 milioane euro). Lichiditatea foarte mare înregistrată până acum se datorează raportării în piaţă a închiderii ofertei de titluri de stat Fidelis, ediţia Centenar. Astfel, au fost tranzacţionate titluri de stat în valoare de 735,26 milioane lei, la preţul unitar de 100 lei.

Ministerul Energiei va sesiza Parchetul în legătură cu nereguli în 3 contracte cu Tehnologica Radion

Ministerul Energiei va sesiza Parchetul în legătură cu nereguli în 3 contracte cu Tehnologica Radion

G.F.Companii / 2 august 2016

Corpul de control al Ministerului Energiei (ME) va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu "posibile fapte ce pot întruni elementele constitutive ale unei infracţiuni" constatate în cazul a trei contracte de concesiune a serviciului public de distribuţie a gazelor naturale în localităţi din judeţul Argeş, încheiate cu Tehnologica Radion, se arată într-un raport publicat pe site-ul instituţiei.

Regina Ana şi Regele Mihai

Trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară marţea viitoare

Laura BoicoPolitică / 2 august 2016

Actualizare 18:15 Alina Gorghiu: "Municipalitatea i-ar aduce un omagiu Reginei Ana dacă unul din bulevarde i-ar purta numele"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că municipalitatea bucureşteană i-ar aduce un omagiu frumos Reginei Ana dacă unul din bulevardele sau una din piaţetele din Capitală i-ar purta numele.

Actualizare 16:21 Monseniorul Ioan Robu: "Regina Ana a fost simplă, retrasă, dar dreaptă, cu o demnitate extraordinară"

ACTUALIZRE 15:35 Ambasada Franţei: Ana a României va rămâne în memoria colectivă ca un simbol veritabil al nobleţii, curajului şi discreţiei

Actualizare 14:53 Presa spaniolă: Regina Sofia va fi prezentă la funeraliile Reginei Ana

Actualizare 14:35 Marius Paşcan (PNL): "Am apreciat întotdeauna delicateţea Reginei Ana"

Actualizare 13:22 Ambasadorul Marii Britanii: "În această perioadă dificilă suntem alături de Regele Mihai şi Casa Regală a României"

-----

Casa Regală a României a anunţat programul funeraliilor Reginei Ana, sicriul cu trupul neînsufleţit al suveranei urmând să fie adus în ţară marţea viitoare, apoi va fi depus la Castelul Peleş.

Victor Ponta nu mai este doctor în drept

MINISTRUL EDUCAŢIEI A SEMNAT ORDINUL DE RETRAGERE A TITLULUI Victor Ponta nu mai este doctor în drept

Politică / 2 august 2016

Actualizare 18:10 GDS sprijină cererea Monicăi Macovei de excludere a lui Victor Ponta din Baroul Bucureşti

Grupul pentru Dialog Social (GDS) sprijină cererea europarlamentarului Monica Macovei de excludere a lui Victor Ponta din Baroul Bucureşti, potrivit unui comunicat al GDS.

Actualizare 14:30 Monica Macovei: "Solicit excluderea imediată din Baroul Bucureşti a lui Victor Ponta"

-------

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat, ieri, ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept lui Victor Ponta.

BCR vrea să acorde împrumuturi Braşovului pentru realizarea proiectelor de infrastructură

BCR vrea să acorde împrumuturi Braşovului pentru realizarea proiectelor de infrastructură

OVIDIU VRÂNCEANUBănci-Asigurări / 2 august 2016

Conducerea Primăriei Braşov a avut, la finele săptămânii trecute, prima întâlnire oficială cu reprezentanţii uneia din cele mai mari bănci din România în vederea contractării unui credit pentru derularea şi continuarea de investiţii de anvergură la Braşov. Primarul George Scripcaru a discutat cu preşedintele executiv al BCR România, Sergiu Manea, cu privire la oportunităţile de finanţare pe care banca le are în prezent.

73 de fonduri deschise de investiţii şi 29 de fonduri închise vor participa la testul de stres

73 de fonduri deschise de investiţii şi 29 de fonduri închise vor participa la testul de stres

C.P.Bănci-Asigurări / 2 august 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat metodologia testului de stres la care vor participa 73 de fonduri deschise de investiţii (OPCVM) şi 29 de fonduri închise de investiţii (AOPC) autorizate în România, precum şi demararea celei de-a doua etape a acestui exerciţiu, care urmăreşte evidenţierea eventualelor vulnerabilităţi existente pentru aceste entităţi, atât la nivel individual (micro-prudenţial), cât şi la nivel sectorial, potrivit ASF.

"Infracţiunile din sectorul bancar se vor repeta din cauza presiunilor"

TRADER UBS ÎNCHIS PENTRU FRAUDĂ "Infracţiunile din sectorul bancar se vor repeta din cauza presiunilor"

ALINA VASIESCUInternaţional / 2 august 2016

Kweku Adoboli, un fost trader al băncii elveţiene UBS AG, închis în urmă cu patru ani pentru cea mai mare fraudă din istoria Marii Britanii, a declarat că infracţiunile de care se face vinovat ar putea fi repetate întrucât cei care lucrează în industria bancară se confruntă în continuare cu aceeaşi presiune pentru a face profit, "indiferent prin ce modalitate".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Gabriel Oprea, în pericol să-şi piardă titlul de doctor

Gabriel Oprea, în pericol să-şi piardă titlul de doctor

Politică / 2 august 2016

Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, ieri, să propună retragerea titlului de doctor în cazul lui Gabriel Oprea, urmând ca decizia să ajungă la ministrul Educaţiei, consiliul...

Crimeea independentă

Cătălin AvramescuEditorial / 2 august 2016

Cătălin Avramescu

Înainte de orice, să facem clar un lucru. Anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea este un act iresponsabil, care pune în pericol pacea în Europa. Sunt în acord complet, în această privinţă, cu Toomas Hendrik Ilves, preşedintele Estoniei,...

Vânzările Antibiotice SA au crescut cu 9% în primul semestru

Vânzările Antibiotice SA au crescut cu 9% în primul semestru

DORU MOCANU (Iaşi)Companii / 2 august 2016 /

Conform rezultatelor financiare comunicate Bursei de Valori Bucureşti, valoarea veniturilor din vânzări înregistrată în primul semestru de compania Antibiotice SA Iaşi a fost de 143,8 milioane lei, în creştere cu 9% faţă de perioada similară a...

15 milioane de euro pentru IMM-urile din agricultură

15 milioane de euro pentru IMM-urile din agricultură

Companii / 2 august 2016

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a oferit, la finalul săptămânii trecute, un împrumut de 15 milioane de euro companiei Agricover Credit IFN pentru a finanţa proiectele de dimensiuni reduse implementate de IMM-urile din domeniul agricol.

SIBEX Debut modest de lună pe piaţa futures

S.N.Piaţa de Capital / 2 august 2016

La Sibex, începutul celei de-a opta luni din an a fost unul modest, prima sesiune de tranzcţionare din august anunţând continuarea pe aceeaşi "rută" ca în iulie, când lichiditatea a scăzut pentru prima dată după trei luni.

MACRO NEWSLETTER 2 August 2016

MACRO NEWSLETTER 2 August 2016

Internaţional / 2 august 2016

Creditul acordat rezidenţilor din Cehia şi-a temperat creşterea anuală în iunie 2016 până la 7,3%, de la 7,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%.

REVISTA PRESEI 02.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 2 august 2016

ADEVARUL 

România fără Regină

Regina Ana, soţia Regelui Mihai, s-a stins din viaţă, ieri, într-un spital din Elveţia, la vârsta de 92 de ani.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo