SIBEX Debut modest de lună pe piaţa futures

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 august 2016

La Sibex, începutul celei de-a opta luni din an a fost unul modest, prima sesiune de tranzcţionare din august anunţând continuarea pe aceeaşi "rută" ca în iulie, când lichiditatea a scăzut pentru prima dată după trei luni. Conform datelor de la jumătatea şedinţei, se înregistrau 27 de contracte iar valoarea tranzacţiilor era de aproape 450.000 lei.

În această atmosferă de vacanţă, în statistică au punctat trei produse: derivatul pe indicele Dow Jones, derivatul pe cursul euro/dolar şi derivatul pe preţul petrolului.

Pentru derivatul pe Dow Jones se consemnau 21 de contracte pe scadenţa septembrie. Simbolul DEDJIA 16I era estimat la 18.324 de puncte, în scădere cu 158 de puncte faţă de start of day price (18.482 de puncte). Comparativ cu închiderea din sesiunea anterioară, cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american se deprecia cu 30 de puncte.

Derivatul pe cursul dintre moneda unică şi dolar, având simbolul EUUSR 16I totaliza 5 contracte pe scadenţa de la finalul anului (n.r. - decembrie), iar cotaţia unei monede comune valora 1,1231 dolari, în scădere cu 0,87% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare[1], calculat de ATHEXClear la 1,1329 USD.

Pentru derivatul care are ca activ suport preţul petrolului de tip Light Sweet Crude, se consemna un singur contract pe scadenţa septembrie, iar OILSC 16I valora 41,06 dolari/baril, în scădere cu 0,59 dolari faţă de start of day price (41,65 USD).

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb