CULORI PE CALE DE DISPARIŢIE Campanie pentru protejarea biodiversităţii din ţara noastră

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 9 iulie 2019

Campanie pentru protejarea biodiversităţii din ţara noastră

Protejarea mediului înconjurător reprezintă marea provocare a secolului XXI. Organizaţia WWF România a lansat campania "Culori pe cale de dis­pariţie", o platformă de implicare pentru protejarea biodiversităţii din ţara noastră, prin care se doreşte să se atragă atenţia asupra degradării mediului natural, dar, în acelaşi timp, şi crearea unui cadru în care oameni, comunităţi şi companii să îşi poată uni forţele pentru a proteja diversitatea naturii.

Hanny Bratu, manager comunicare şi fundraising la WWF România, sus­ţine într-un comunicat de presă al organizaţiei: "România este una dintre ţările europene în care natura este mai puţin degradată comparativ cu alte ţări. Suntem parte din inima verde a Europei, avem încă păduri virgine, habitate intacte şi populaţii relevante ale speciilor protejate, cum ar fi ursul sau sturionii. Natura este un motiv de mândrie pentru fiecare român, este parte din identitatea noastră naţională. Toate acestea sunt acum în pericol - suntem pe cale să pierdem 500.000 de hectare de păduri doar pentru că aces­tea nu sunt înregistrate în Inventarul Forestier Naţional, distrugem calitatea apei de băut prin intenţia de a relaxa legislaţia legată de protecţia apei, am adus aproape de extincţie speciile de sturioni care există în Dunăre încă de pe vremea dinozaurilor - şi exemplele pot continua. Dacă acţionăm acum, avem şansa de a ne salva patrimoniul natural naţional şi de a crea un model de urmat pentru alte ţări".

Campania "Culori pe cale de dispariţie" aduce în atenţia publicului cinci cauze pentru care WWF acţionează în România, respectiv: păduri, Dunăre şi Deltă, ursul brun, sturionii şi zimbrii. Astfel, platforma centrală a campaniei este construită din două componente majore - una de educare şi conştientizare a pericolelor cu care ne confruntăm şi a impactului pe care acestea îl pot avea asupra mediului în următorii ani, iar a doua de creare a unor instrumente accesibile, relevante şi actuale prin care oricine se poate implica în a salva biodiversitatea aflată în pericol (activişti, branduri, evenimente, artişti, designeri sau oameni de rând).

Conform WWF România, în prezent, situaţia mediului natural al planetei este una îngrijorătoare: am pierdut 60% din populaţiile speciilor sălbatice de vertebrate, zi de zi, în ultimii 40 de ani şi avem peste un milion de specii ameninţate cu dispariţia. În plus, populaţia globului consumă resursele a 1,7 planete pe an, iar din anii "70 utilizează resursele generaţiilor viitoare. De asemenea, în anul 2016, s-a pierdut o treime din Marea Barieră de Corali. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb