Cursurile celor mai lichide acţiuni au crescut cu 11,3%

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 28 ianuarie 2004

Randamentul maxim lunar ar fi revenit ieri investitorilor care au cumpărat în ultima şedinţă bursieră a anului trecut acţiunile "Azomureş". Cursul lor mediu a crescut în acest an cu 33,54%. Dacă îl exprimăm în euro, cîştigul real adus investitorilor a fost de 33,32%. Cei care au optat pentru acţiunile "Rolast" şi-au majorat valoarea investiţiei cu 33,12%, ca urmare a aprecierii cursului mediu, exprimat în euro.

Persoanele care au optat pentru un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au optat pentru distribuirea riscului prin formarea unui portofoliu ar fi avut un cîştig mai redus. Persoa-nele care au cumpărat pe 19 decembrie cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET şi-au majorat valoarea inves-tiţiei cu 11,3%. Cîştigul a fost determinat de aprecierea indicelui BET, calculat în euro, ca urmare a creşterii preţurilor acţiunilor din portofoliu. Mai inspiraţi au fost investitorii care au optat pentru acţiunile SIF. Ca urmare a creşterii cotaţiilor acţiunilor SIF, portofoliul lor valora ieri cu 14,37% mai mult decît pe 19 decembrie.

Investitorii care au optat pentru un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat unităţi ale fondurilor mutuale ar fi avut cel mai mare cîştig dacă alegeau "Napoca". Valoarea unităţii fondului, exprimată în euro, a crescut cu 8,67%. Unităţile fondului "Intercapital" s-au apreciat în ultima lună cu 6,64%. Dacă le exprimăm în euro, cîştigul real adus de fondul "Intercapital" a fost în ultima lună de 5,92%.

Persoanele care şi-au constituit un depozit lunar în lei, ar fi avut ieri cel mai mare cîştig, de 0,73% peste valoarea sumei investite, exprimate în euro, dacă alegeau CEC sau "Finansbank". Cei care şi-au constituit un depozit lunar în euro ar fi avut un cîştig lunar maxim de 0,3%, cea mai bună dobîndă fiind oferită de "Garanti Bank".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb