Curtea de Apel a suspendat concertarea de la SIF Banat-Crişana

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 iunie 2015

Curtea de Apel a suspendat concertarea de la SIF Banat-Crişana

ASF nu a primit decizia şi motivarea instanţei

Grupul prin care, potrivit procurorilor, Dragoş Bîlteanu controlează peste 20% din SIF1 Banat-Crişana a scăpat, pentru moment, de obligaţia să îşi reducă participaţia până la pragul legal de 5%, după cum dispusese Autoritatea de Supraveghere Financiară, pe 27 februarie.

La cererea Aris Capital, Curtea de Apel a suspendat, până la judecarea pe fond, decizia prin care ASF a constatat că firmele Oshia Holdings Limited (cu o deţinere de 4,99% din SIF1), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Investments (4,45%) acţionează concertat şi prin care le-a obligat să îşi vândă din participaţii până la nivelul legal de 5% din acţiunile SIF Banat -Crişana.

Aris Capital este administrată de Najib El Lakis, fost membru în Consiliul de Administraţie al SIF1, anchetat în dosarul delapidării SIF-urilor, alături de Dragoş Bîlteanu. Ambii se află, în prezent, în arest la domiciliu.

CAB a admis în parte cererea formulată de Aris Capital, pe 13 mai, menţinând deciziile prin care ASF a limitat votul grupului concertat în Adunarea generală.

Informaţia privind procesul nu a ajuns încă la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Reprezentanţii ASF ne-au spus, săptămâna trecută: "Hotărârea pronunţată de instanţă nu a fost comunicată, până la această dată, la sediul ASF. Recursul se formulează în termen de 5 zile de la comunicare, cu luarea în considerare a motivării instanţei.

În ceea ce priveşte dosarul de fond (vizând anularea aceloraşi acte administrative pentru care s-a solicitat suspendarea executării), nu s-a primit până în prezent la sediul ASF acţiunea formulată de Aris Capital".

Procurorii DIICOT nominalizaseră şi SIF Muntenia în grupul concertat cu Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis, însă ASF nu a inclus şi această societate în decizia din februarie, anterior Adunării Generale SIF1, din 2/3 martie.

Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis au fost arestaţi, în decembrie 2014, fiind acuzaţi de delapidare, spălare de bani şi manipularea pieţei de capital, iar ulterior ASF le-a retras avizele pentru funcţiile de administratori la SIF1.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb