CURTEA DE APEL BUCUREŞTI: Dragoş Bîlteanu trece în arest la domiciliu

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 6 aprilie 2015

Dragoş Bîlteanu trece în arest la domiciliu

Actualizare 10:24 DIICOT a contestat decizia instanţei

DIICOT a depus, vineri, o contestaţie la decizia Curţii de Apel Bucureşti de înlocuire a măsurii arestului preventiv a lui Dragoş Bîlteanu cu măsura arestului la domiciliu.

Instanţa nu a stabilit însă un termen de judecare al contestaţiei, potrivit surselor judiciare.

---

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, să înlocuiască măsura arestului preventiv faţă de Dragoş Bîlteanu, fost preşedinte al SIF1 Banat Crişana, şi faţă de Najib El Lakis, fost administrator SIF1, cu măsura arestului la domiciliu, însă decizia poate fi constestată de procurorii DIICOT, în termen de 48 de ore.

Instanţa a dispus eliberarea din arestul preventiv a inculpaţilor, "dacă nu sunt arestaţi sau deţinuţi în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dar nu mai târziu de data expirării stării de arest preventiv".

Cei doi au obligaţia ca pe durata arestului la domiciliu să nu părăsească imobilele în care locuiesc fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura. Aceştia trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, între ei sau cu alţi inculpaţi, suspecţi, martori ori experţi din dosar.

Dragoş Bîlteanu a fost arestat în decembrie, împreună cu Najib el Lakis, în dosarul DIICOT privind delapidarea SIF1 Banat-Crişana, iar ulterior instanţa a prelungit măsura preventivă. Procurorii îi mai acuză pe cei doi de manipularea pieţei de capital şi spălare de bani.

Anchetatorii au susţinut că Dragoş Bîlteanu deţinea concertat, împreună cu alţi acţionari, peste 25% din acţiunile SIF1, controlând, astfel, compania. Titlurile ar fi deţinute prin Oshia Holdings Limited (4,99%), Aris Capital SA (4,55%), Macelia Investments Limited (4,4%), Monticlifti Management Limited (2,53%), Torch Invest SA (2,51%), Smart Capital Investments (4,45%) şi SIF Muntenia (2,18%) conform referatului procurorului.

În cazul SIF-urilor, pragul legal de deţinere este de 5% din acţiuni.

ASF le-a retras avizele lui Dragoş Bîlteanu şi Najib Lakis pentru funcţiile de la SIF Banat Crişana, în urma arestării lor preventive, în decembrie, iar alţi doi administratori, Ali Lakis şi Adrian Petreanu, au demisionat, în perioada arestării colegilor lor din CA.

Astfel, SIF1 a organizat, în martie, alegeri pentru posturile din conducere vacantate, însă numai Bogdan Drăgoi a reuşit să treacă de votul acţionarilor. O nouă rundă de alegeri este programată la AGA de bilanţ.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. sif 1 e subevaluat, dar nu se mentioneaza ca bilteanu a predat stafeta lui dragoi-adica din lac in put sau dracu cu tac-su

    astept cu multa curiozitate pe cei ce vor veni in ro sa isi dea banii pe mana unui chiss sau a unui pork.

    apoi sa priveasca linistiti cum "soarta" sifoneaza din banii lor zi de zi, luna de luna, an de an. 

    sunt din ce in ce mai putin cei care-si plaseaza banii la chis sau pork; putinii care mai au curajul sa bage bani pe bvb o fac pe sng, tgn, tel, snp si cam atat 

    Daca s-a eliberat locul este timpul sa fie cercetati si ceilalti sefi de lla SIF-uri incepand cu Sif 3 sa vedem cum au "gestionat" banii investitorilor. Mai devreme sau mai tarziu toti trebuie sa plateasca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb