DACIAN CIOLOŞ: "La 165 de ani de la eliberarea romilor din sclavie, lucrurile au evoluat, dar nu suficient"

S.B.
Miscellanea / 20 februarie 2021

"La 165 de ani de la eliberarea romilor din sclavie, lucrurile au evoluat, dar nu suficient"

La 165 de ani de la eliberarea romilor din sclavie, lucrurile au evoluat, dar nu suficient, scrie europarlamentarul Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, informează Agerpres.

"În general, avem o problemă cu recunoaşterea greşelilor istorice, cu acceptarea faptului că la un moment dat atitudinea şi acţiunile faţă de minorităţi au fost discriminatoare, uneori lipsite de umanitate. Astăzi, când sărbătorim 165 de ani de la eliberarea romilor din sclavie, trebuie să privim în urmă şi să înţelegem că după dezrobire lucrurile au evoluat, dar nu suficient. În relaţiile cu cetăţenii de etnie romă, avem încă atitudini care nu ne fac cinste, există discriminare şi avem încă de lucru pentru a învăţa ce înseamnă toleranţa şi cum eliminăm prejudecăţile", spune Cioloş.

El precizează că, atât la nivel de instituţii, cât şi la nivel de individ trebuie creat acces şi oportunitate pentru cetăţenii României, indiferent de apartenenţa etnică.

"Trebuie să investim în educaţie pentru a deschide minţile încă din copilărie, trebuie să investim în infrastructură pentru a crea accesul tuturor cetăţenilor la aceleaşi oportunităţi, trebuie să investim în locuri de muncă pentru ca fiecare să-si poată câştiga independenţa financiară", afirmă Dacian Cioloş.

Acesta mai spune că, la nivel european, Uniunea Europeană va continua să investească în programe de susţinere a comunităţii rome, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Acum suntem intr o sclavie moderna,de astanu ne spune ciolos nimic

    eu am intalnit romi foarte harnici, care munceau de la 7 dimineata pana la 7 seara, oameni de isprava

    Când mai educam lumea și de iobăgie?

    > Țăranul dependent se mai numea șerb (din latină servus) în Transilvania, rumân în Țara Românească și vecin în Moldova[2]. 

    Ați citit? Rumân! 

    Iobăgia a existat până pe la 1800. 

    Baii, ..elitule, nu atitudinea noastra a urmasilor dacilor ce am trait dintotdeauna aici, nu atitudinea celor care traiesc aici impreuna cu noi este problema.

    Romii, cum le zici tu, in general nu pun nici un pret pe cinste, onoare, corectitudine, pe religie, pe credinta in Dumnezeu. Si nici nu se preocupa si nu ii intereseaza educatie copiilor lor, pentru a schimba ceva din viata lor.  

    Vedem astazi ca in Romania infloreste diaspora, serii si serii scolite in vest de de infractori, interlopi, hoti talhari, spargatori de locuinte, proxeneti, stapani de cersetori, stapani de sclavi si... si majoritatea sunt din etnia lor (voastra). 

    Desigur ca noi, cei de care am vorbit mai sus, oameni corecti cinstiti omenosi cu frica lui Dumnezeu respingem aceste aspecte antisociale, ilegale, anormale,din viata lor (voastra) sociala. Si pe buna dreptate.  

    Si tu ce ne ceri? 

    Vrai sa aprobam si incurajam, toleram distrugerea traditiilor romanesti, a stilului romanesc de viata sociala bazata pe "omenie" atat cat a mai ramas in satele si orasele noastre. Ca cinstea s-a cam dus.  

    " În relaţiile cu cetăţenii de etnie romă, avem încă atitudini care nu ne fac cinste, există discriminare şi avem încă de lucru pentru a învăţa ce înseamnă toleranţa şi cum eliminăm prejudecăţile", spune Cioloş."  

    Paii tu ai citit ce ai scris,tu la urma urmei, intelegi ce ne ceri. 

    Auzi la el "Toleranta" Toleranta fata de ce? 

    Si apoi, esti la butoane,  

    "Trebuie să investim în educaţie pentru a deschide minţile încă din copilărie, trebuie să investim în infrastructură pentru a crea accesul tuturor cetăţenilor la aceleaşi oportunităţi, trebuie să investim în locuri de muncă pentru ca fiecare să-si poată câştiga independenţa financiară", afirmă Dacian Cioloş. 

    Si cine vrei sa se ocupe de educatia lor. Si de locuri de munca pentru ei. Noi?  

    Pune mana, trebuiesc programe bine gandite, eficiente si acestea trebuiesc puse energic in aplicare. 

    Ca noua degeaba ne zici "ca trebuie".

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb