DACIAN CIOLOŞ: "USR PLUS nu vine doar cu candidaţi cu un discurs şi cu acuze, ci cu oameni profesionişti, oneşti"

A.P.
Politică / 13 septembrie 2020

"USR PLUS nu vine doar cu candidaţi cu un discurs şi cu acuze, ci cu oameni profesionişti, oneşti"

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat sâmbătă, la Oradea, că Alianţa USR PLUS nu a intrat în competiţia alegerilor locale cu candidaţi ce au doar un discurs şi cu acuze, ci cu oameni oneşti, profesionişti, cu competenţe complementare şi cu planuri bine puse la punct pentru comunităţi, pentru judeţul Bihor, conform Agerpres.

"Dincolo de a avea un rezultat cât mai bun, care va influenţa opinia oamenilor şi pentru alegerile parlamentare care vin aproape imediat după, fiind pentru prima dată împreună, USR şi PLUS, la nivel naţional obiectivul nostru e să avem, evident, cât mai mulţi primari, ca să arătăm ce putem face atunci când avem responsabilitatea directă de administrare locală - şi acesta e un lucru important - şi să avem cât mai mulţi consilieri locali, chiar dacă nu vom avea majoritate, chiar şi acolo unde nu vom participa la construirea unor majorităţi. Noi ne propunem - cu consilierii Alianţei USR PLUS - ca un obiectiv general pe toată ţara: transparenţă, evaluarea eficienţei cheltuirii banului public şi o administraţie publică eficientă. Dacă facem breşa asta în administraţia publică, betonată de mai bine de 20 de ani, putem începe să vorbim de un aer respirabil şi de oameni noi, cu idei noi", a declarat, în conferinţă de presă, Dacian Cioloş.

La Oradea există "impresia unor lucruri extraordinare pentru că se compară cu alte oraşe din România în care, în ultimii 20-30 de ani, nu s-a făcut aproape nimic", a afirmat Cioloş, potrivit Agerpres.

"Într-adevăr, la Oradea, lucrurile s-au mişcat în ultima vreme. Automulţumirea este însă un păcat pe care îl plătim scump. Ca atitudine, automulţumirea aduce stagnare, trece timpul pe lângă noi şi nu vedem câte lucruri am fi putut să facem care să nu ţină de minimum necesar. Acestea ar trebui să fie reperele orădenilor: cum să evolueze şi cum să meargă mai departe. Acesta e obiectivul echipei pe care noi o propunem. (...) Chiar şi acolo unde pare că e mai bine, colegii mei au venit cu îmbunătăţiri pentru a creşte calitatea vieţii fiecărui cetăţean. Oradea, ca să fie în continuare un exemplu, nu trebuie să se uite în urmă, ci doar spre înainte. (...) Aici, la Oradea, şi în judeţul Bihor, am toată încrederea că Ioana Mihăilă şi Simona Bişboacă vor oferi surprize plăcute pentru cei care gândesc cu mintea lor. Orădenii să aibă încredere în nou şi să ştie că Oradea poate să facă mai mult decât ceea ce s-a făcut până acum", a spus Cioloş.

El a subliniat că este nevoie de digitalizare, de transparentizare completă a administraţiei publice şi de consultare cu cetăţenii din toate cartierele şi categoriile sociale, de sănătate publică în sens larg (inclusiv spaţii verzi, aer respirabil, deşeuri bine gestionate,alimentaţie cu produse locale), de o "administraţie mai empatică."

Acesta a susţinut sâmbătă, la Oradea, conferinţa de presă în Parcul 1 Decembrie, alături candidatul USR PLUS la Primăria Municipiului Oradea, medicul Ioana Mihăilă şi propunerea pentru Consiliul Judeţean Bihor, inventatoarea Simona Bişboacă, precum şi de deputatul USR Bihor, Silviu Dehelean. În cursul zilei, Dacian Cioloş a vizitat şi municipiul Beiuş, pentru a-l susţine pe candidatul alianţei la Primărie, Sorin Briscan, dar şi pentru o întâlnire cu producătorii locali.

Candidatul USR PLUS pentru funcţia de preşedinte al CJ Bihor, Simona Bişboacă, se axează pe şase mari teme: administraţie transparentă şi eficientă, susţinerea producătorilor locali, servicii de sănătate accesibile tuturor cetăţenilor şi investiţii în şcoli, infrastructură dezvoltată, turism responsabil, precum şi promovarea diversităţii culturale şi etnice.

Priorităţile candidatului USR PLUS la Primăria Municipiului Oradea, dr. Ioana Mihăilă - prevenţie în sănătate, educaţie pentru toţi copiii, gestiunea eficientă a deşeurilor, trafic fluidizat pentru pietoni şi biciclişti, politici pentru tineret gândite de ei, management cultural profesionist, predictibilitate în antreprenoriat - vor fi implementare într-un mod de guvernare participativ, ţinând cont de opinia experţilor, crescând eficienţa şi reducând riscul de corupţie prin profesionalism şi transparenţă, conchide Agerpres.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. barna e model de onestitate....mai ales cand vine vorba de sifonarea banilor europeni! apoi no-name-ul de la constanta care si-a luat casa de la stat cu acte false......ia spune bubosule, sa continuam?

    In 2015, la 11 dec. cand erai prenmier, ai falsificat prin OUG 57/2015, art. 40 legea 223, publicata in M. Of.556/27 iul 2915., ai indus in eroare autoritatile si i-ai determinat pe cei care au atributiuni in privinta Legii 223 sa nu respecte si aplice legea intrata in vigoare la 1 ian 2016 si, de atunci, sa faca uz de acest fals pentru recalcularea, stabilitrea si plata pensiilor militare.

    Cum oare se numeste faptuitorul in acest caz? 

    Zici ca PLUS-ul tau vine "cu oameni oneşti, profesionişti, cu competenţe complementare şi cu planuri bine puse la punct"  

    Pai maaa, daca sunt asa de cinstiti onesti si ... profesionisti ca tine care ai falsificat o lege din Monitorul Oficial al Romaniei si ai incalcat Constitutia si Legile tarii, sunt de groaza.  

    Mai bine ascunde-te. Locul tau nu este in politica.

    Si taci ca faci numai deservicii acestor oameni din USR si PLUS, care, in contrast cu tine, ce mai stii, pot fi onesti si cinstiti si... cum zici 

    Vine cu odraslele foștilor securiști.

    partid din plastic facut cu soft strain si tinut in viata cu o mana de postaci platiti cu multe conturi false si cu banii securitatii .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb