Damen Galaţi va construi nave militare

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 16 iulie 2008

Şantierul Naval Damen din Galaţi îşi va reorienta producţia, în următorii ani, astfel că în loc de nave de transport clasic şi port-containere va construi nave specializate şi militare, a anunţat ieri directorul de vânzări pentru Europa al Grupului Damen, Roel Van Eijle. În urma implementării de noi tehnologii specifice, vor avea loc reduceri de personal, a precizat la rândul său, directorul general al Şantierului Naval Damen Galaţi, Gelu Stan.

"Vom încerca să schimbăm tipul de nave ce vor fi construite la Galaţi şi ne vom orienta spre nave mai complexe, nave de coastă şi militare, cu o valoare mult mai mare pe piaţă. În Olanda este un mare şantier naval militar şi vom construi nave la Galaţi pentru ei", a declarat Roel Van Eijle.

De altfel, şantierul gălăţean a lansat deja în 2007 o navă specială pentru paza de coastă suedeză, urmând ca pe 14 august să fie lansată a doua navă de acest tip. De asemenea, din luna august va începe construcţia a două nave de patrulare destinate Marinei Regale Olandeze.Oricum, competiţia cu şantierele navale din Orientul Îndepărtat a început să se facă simţită din ce în ce mai mult, pentru că acolo preţurile la tablă şi la materii prime, dar şi forţa de muncă, sunt mult mai ieftine, a semnalat Roel Van Eijle.

Şantierul Naval Damen va finaliza în 2009 contractul privind construcţia a 22 de nave port-container, din care a livrat deja 16, dar din cauza preţului crescut al tablei, care a ajuns în Europa la 900 euro/tonă, ultimele două vase vor fi construite în şantierul Damen, de la Shangî, din China, unde preţul tablei este de doar 375 euro/tonă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sunt actionar la santierul naval galati si nu am primit dividentele de doi ani de zile as vrea sa stiu si eu care este motivul prin intermediu dumneavoastra

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb