DĂNESCU, ARB: "Prima opţiune pentru noi este renunţarea la această taxă"

T.T.
Bănci-Asigurări / 28 februarie 2019

Florin Dănescu

Florin Dănescu

Reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor au arătat, ieri, în cadrul întâlnirii de la Ministerul Finanţelor Publice pe tema OUG 114, că o astfel de taxă pe activele bancare nu are cum să ajungă la obiectivele declarate şi că prima opţiune este renunţarea la taxă, iar a doua limitarea efectelor, a afirmat, astăzi, preşedintele executiv al Asociaţiei Române al Băncilor, Florin Dănescu.

"S-a prezentat că oarecum o astfel de taxă nu are cum să ajungă la obiectivele declarate, dimpotrivă, şi că noi suntem deschişi să încercăm să explicăm lucrurile acestea, prima opţiune pentru noi fiind renunţarea la această taxă, dar dacă nu se renunţă atunci a doua opţiune este să limităm efectele prin găsirea celor mai bune metode de reducere a bazei de taxare, reducerea nivelului, pentru că nivelul taxei este foarte mare. La bază este foarte dificil de discutat economic pentru că, până la urmă, dacă te uiţi la activ şi vezi care sunt cele mai importante, nu în ordinea lichidităţii, cum se găsesc ele în bilanţ, creditarea populaţiei şi a companiilor. Taxez creditarea populaţiei şi companiilor dorind să o creşti, de fapt? Şi aceasta este declaraţia, am dori să crească creditarea populaţiei şi a companiilor dar o taxăm. Cum poţi să creşti lucrurile acestea? Taxăm titlurile de stat care înseamnă datoria statului la bănci şi înseamnă că până la urmă creşte preţul îndatorării şi e plătit de toată lumea", a spus Florin Dănescu, în cadrul conferinţei "Economia României - Provocări 2019", conform Agerpres.

El a afirmat, în cadrul evenimentului Oxygen Events, că orice taxare înseamnă o creşterea a preţului. O scădere a preţului s-ar putea obţine prin creşterea cantităţii, respectiv intermedierea financiară.

MFP şi ARB au avut, ieri, o discuţie, dar acesta a fost la nivel de principii, urmând ca în perioada următoare să se ajungă la chestiuni concrete.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb