DANIEL CONSTANTIN: "Producem destule legume şi fructe, dar importăm pentru că nu suntem organizaţi"

F.A.
Companii / 30 octombrie 2013

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat astăzi, în cadrul unei conferinţei de presă a Agenţiei pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), că ţara noastră produce îndeajuns de multe legume şi fructe, însă lipsa organizării generează importuri care totalizează circa 10% din necesarul de consum.

Domnia sa a explicat, la conferinţa organizată în cadrul târgului Indagra: "Am văzut şi ieri câteva abordări că România nu produce suficient. România produce suficient, produce chiar mai mult (...), cel puţin pe această zonă, (...) mai mult decât este nevoie. Din păcate, importăm undeva în jur de 10% pentru că nu suntem organizaţi aşa cum ar trebui. Nici pe zona de producţie nu suntem organizaţi, nu avem acele cooperative pe care ni le dorim şi pe care încercăm să le stimulăm şi prin dezvoltare rurală, dar şi prin Pilonul I şi, mai important decât atât, nu avem partea de organizare. Nu avem un sistem care să asigure colectare mai bună a produselor şi astăzi, vedeţi, foarte mulţi producători (...) preferă să vândă pe marginea drumului, din păcate. Aici trebuie să intervenim, să-i stimulăm pe aceştia şi cred că avem câteva politici în acest sens".

De asemenea, oficialul a mai declarat, privind Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), că acesta nu va mai avea 24 de Măsuri, ci doar 13, iar alocarea financiară pentru pomicultură, "un program extrem de important pentru noi", va fi de aproximativ 200 de milioane de euro.

Achim Irimescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, a declarat, la rândul său, că viitorul PNDR ar putea dispune de o sumă care se ridică 13 miliarde de euro. Din acest total, o parte vine de la Uniunea Europeană, alta de la bugetul de stat, iar restul din co-finanţarea beneficiarilor.

Totodată, datorită producţiei agricole bune din acest an, perspectivele de creştere macroeconomică a ţării noastre sunt pozitive, a menţionat Constantin.

Indagra, târgul internaţional de agricultură, înregistrează în acest an o creştere cu circa 15% a numărului de firme participante şi cu 10% a spaţiului alocat, conform surselor de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb